Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Runescape krijgt een bordspel- en tabletop-versie!

Bekend met de MMORPG Runescape? Als console-speler ken je deze klassieker ongetwijfeld. Dit jaar wordt er ook een bordspel én een tabletop RPG van de videogame verwacht. 

Jagex slaat hiervoor de handen ineen met Steamforged Games. Die laatste is geen onbekende in de bewerkingen voor tabletop, denk hierbij aan het eerdere succes van Monster Hunter: World. Het bordspel gaat eerst live op Kickstarter en de Tabletop RPG gaat rechtsstreeks de winkels in. "Klassieke quests en personages worden op een frisse, maar vertrouwde manier verwerkt en iconische elementen van de videogames zijn doorvertaald naar deze fysieke spellen. Fans van zowel RuneScape als Oldschool RuneScape hebben dus genoeg om naar uit te kijken!"

In het bordspel nemen één tot vijf spelers deel aan op quest-gebaseerde campagnes door Gielinor. Uitrustingen maken en upgraden, personages upgraden, recepten koken, skills testen. Noem maar op, het is allemaal aanwezig. In de TTRPG is de basis een hardcover regelboek die de leidraad vormt voor het bouwen van personages, Gielinor verkennen en unieke en spannende quests. 

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'RUNESCAPE RONG OOCAPE OLD SCHOOL RUNESCAPE TABLETOP GAMES COMING 2022 ΣΚ JAGEX SFG'

Geplaatst door Linnsane op 04-02-2022 08:00
Aantal keer bekeken: 985

Reacties

Door Swizard (348 reacties) op 11-02-2022 12:23
( PM )
Plaatje lijkt niet te werken? Aparte game om een bordspel voor te maken