Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Nu verkrijgbaar: Libertalia: de Winden van Galecrest

Wellicht is het wel dé release van 999 Games van het jaar, in ieder geval wel van het voorjaar: Libertalia!

In Libertalia ga je proberen de rijkste piraat van Galecrest te worden. Stuur je bemanningsleden naar eilanden om schatten binnen te halen. Wie deze buit krijgt is echter nog maar de vraag, want hier komen karakterkaarten om de hoek kijken. Je rang en reputatie bepaalt wie de schat krijgt. 

"De eilanden van Galecrest zitten vol met buit. Als luchtpiraat ga jij de strijd om roem en rijkdom aan. Je leidt je eigen bende piraten, die je een voor een naar de verschillende eilanden stuurt. Rang en reputatie bepalen of jij de buit binnensleept.
In Libertalia krijg je per ronde een aantal karakterkaarten, waarvan je er vervolgens per beurt één in moet zetten. Elke speler heeft dezelfde karakterkaarten. De hoogste karakterkaart die op een eiland is geplaatst, wint de buit. Bij gelijkstand wint de speler met de beste reputatie. Zwakkere piraten kunnen echter nog een tactische rol spelen in de nachtfases, die na de eilandfases plaatsvinden.
Libertalia is een tactisch spel, waarbij je goed moet letten op wat je tegenspeler van plan is. Jullie hebben immers allebei dezelfde kaarten op handen! Hierdoor ontstaat een spannend kat-en-muis-spel. Wie zet het slimst de karakterkaarten in en gaat er met de buit vandoor?

Libertalia bevat ook speciale automa-regels voor solospelers!"

Één tot zes spelers vanaf 14 jaar zullen zo'n uurtje rond de tafel zitten om de woeste zeeen te bevaren. Komt deze release bij jou in huis?

Binnenkort kun je onze review vinden op deze website.

Kan een cartoon zijn van tekst

Geplaatst door Linnsane op 22-03-2022 09:24
Aantal keer bekeken: 703

Reacties


Er is nog niet gereageerd.