Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Aangekondigd: Terra Nova – Terra Mystica light

Het is tien jaar geleden dat Feuerland Spiele Terra Mystica heeft uitgebracht. In die tijd heeft deze titel bij vele kenners zijn plek gevonden als een van de meest gewaardeerde bordspellen. Vijf jaar later (en dus ook vijf jaar geleden) werd Gaia Project uitgebracht, wat veel van Terra Mystica weg heeft. Het verschil tussen de twee is dat Gaia Project in een Science fiction wereld plaats vindt (Terra Mystica vindt zich in een klassieke fantasie wereld plaats) en dat het speelbord modulair is, wat meer variatie biedt. Over beide spellen kan worden gezegd dat je er wel een hele avond voor moet uittrekken en je tactische pet wel goed moet zitten. Met andere woorden zet je dit spel niet zomaar op tafel.  

Capstone Games heeft onlangs de nieuwste titel aangekondigd in deze reeks; Terra Nova.

Terra Nova is een lichtere versie van Terra Mystica. Het verschil? De map is iets kleiner en er zijn tien in plaatst van veertien fracties aanwezig. Daarbij worden er ook een aantal twee speler varianten toegevoegd aan Terra Nova. Dit is een zeer welkome toevoeging als je graag met zijn tweeën speelt, omdat in Terra Mystica en Gaia Project spelen met twee spelers niet zo leuk werd gevonden als met meerdere spelers.

Terra Nova debuteert dit jaar op Essen Spiel in oktober en is later die maand in de winkels te vinden. Je kan Terra Nova ook pre-orderen via deze link.

Komt Terra Mystica of Gaia Project bij jou wel eens op de tafel? Of  heb je behoefte aan een lichtere versie van Terra Mystica? Laat het weten met een reactie!

Geplaatst door Vincenl83 op 03-06-2022 22:45
Aantal keer bekeken: 1393

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (566 reacties) op 04-06-2022 11:33
( PM )
Feurland spiele was volgens mij in 2012 de eerste, Capstone kwam pas veel later (2020) om de hoek kijken.
ZMAN games kwam in 2013 met de eerste Engelse versie.
White goblin games kwam in 2013 met de NL versie.
Door Vincenl83 (22 reacties) op 06-06-2022 13:59
( PM )
Quote:
Feurland spiele was volgens mij in 2012 de eerste, Capstone kwam pas veel later (2020) om de hoek kijken.
ZMAN games kwam in 2013 met de eerste Engelse versie.
White goblin games kwam in 2013 met de NL versie.

Scherp - ik pas het aan! Dank je voor je reactie