Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Een refresh-versie van Machiavelli

Wie kent hem niet? Machiavelli! 999 Games heeft nu een gloednieuwe versie van het klassieke spel aangekondigd.

"Bouw je eigen stad in dit spel vol intrige. Per beurt kies je een speciaal karakter. Zo levert de koopvrouw geld op, schakelt de moordenares tegenspelers uit en beschermt de bisschop tegen aanvallen. Door in te schatten wat je tegenspelers kiezen, ben je ze te slim af. Deze nieuwe editie bevat alle inhoud van Machiavelli De Luxe, dus 27 karakters en volop mogelijkheden!

Je hebt grootste plannen. Jouw stad wordt de mooiste, grootste en meest magische stad ooit! Maar je bent niet de enige met ambities. Intriges vieren hoogtij en niemand van je tegenspelers is echt te vertrouwen. Daarom schakel je karakters in, zoals de Koning, de Moordenares of de Koopvrouw. Per beurt gaat een van de karakters voor jou aan de slag en voert hierbij speciale acties uit. Maar wie kiest welke karakters? En hoe ben je iedereen te slim af?

In Machiavelli moet je gebouwen neerzetten door hiervoor met munten te betalen. Hoe duurder het gebouw, hoe meer punten het aan het eind van het spel op zal leveren. Om je te helpen mag je aan het begin van een ronde een keuze maken uit verschillende karakters. Zo laat de Koning je altijd als eerste een karakter kiezen, schakelt de Moordenares andere karakters uit en zorgt de Koopvrouw ervoor dat je extra geld krijgt. Na elke ronde worden de karakters opnieuw verdeeld, zodat een andere speler bijvoorbeeld Koning kan worden.

Machiavelli is al jaren een populair spel dankzij de sterke interactie tussen spelers. Wie slim inschat wie welke karakters kiest, kan zo het hele spel manipuleren. Hoewel je per spel maar acht karakters gebruikt, bevat deze editie maar liefst 27 verschillende karakters. Je kunt dus volop variëren!"

Geplaatst door Linnsane op 14-06-2022 20:47
Aantal keer bekeken: 1566

Reacties

Door Hedgehog (1323 reacties) op 14-06-2022 21:42
( PM )
Gewoon de deluxe versie in een compacte doos dus? Dat is wel mooi, die zit nu in een veel te grote doos. Blijf het een gaaf spel vinden.
Door R.D. (88 reacties) op 14-06-2022 22:56
( PM )
Ik heb de oude versie nog met de basis 8 karakters. Blijf het een erg leuk spel vinden. Twijfel of ik mijne ga updaten.
Door Fairplaybordspel (111 reacties) op 15-06-2022 01:27
( PM )
Eens, ik zie het nut niet echt. Er is al een Deluxe versie met de twee uitbreidingen.
Door Gravit (149 reacties) op 15-06-2022 11:57
( PM )
Een reprint van de Deluxe versie zal zeker de opgeklopte 2e hand prijs gaan drukken.
Beter voor je budget
Door Sandertjuh (189 reacties) op 21-06-2022 18:11
( PM )
Spel komt hier ook vaak op tafel, de deluxe versie waarbij wij ook vaak characters vanuit de uitbreidingen echt een toevoeging vinden. De toevoeging van deze editie is volgens mij geld ophalen en niks nieuws.
Door Videostar (483 reacties) op 22-06-2022 07:50
( PM )
Hm, ik heb de oude versie met Donkere Landen, samen in het kleine basisdoosje. De Deluxe versie is me volledig ontgaan. Wat is er allemaal bijgekomen?