Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

De winnaars van Spiel des Jahres 2022

De kogel is door de kerk; Cascadia is 'Spiel des jahres 2022'!

De uitspraak van de jury was als volgt:

"Cascadia" is een echte 'feel good' game. Je kunt altijd iets bereiken als je aan de beurt bent, zelfs als de aangeboden keuzes niet precies zijn wat je wilde. De tweedelige puzzel is bijzonder succesvol, waarbij spelers een goede balans moeten vinden tussen het matchen van landschapstegels en het spelen van de juiste dierensymbolen. De modulaire regelkaarten geven het spel een hoge mate van herspeelbaarheid en bieden spelers elke keer nieuwe uitdagingen, evenals een optionele campagnemodus.

Living Forest is 'Kennerspiel des Jahres 2022' geworden.

Hierover had de jury de volgende uitspraak:

Er zijn drie sleutelfactoren voor de spanning en aantrekkingskracht van "Living Forest": de spannende race naar twaalf punten, de riskante gok wanneer je moet stoppen met het onthullen van kaarten en de hoge mate van interactie met je tegenstanders. De drie verschillende overwinningsvoorwaarden zijn bijzonder motiverend en zorgen voor een hoog niveau van herspeelbaarheid en een andere dynamiek voor elk nieuw spel.

Tot slot heeft Zauberberg (Magic Mountain) 'Kinderspiel des Jahres 2022' gewonnen. 

De uitspraak van de jury: 

In ‘Zauberberg’ wordt de populaire knikkerbaan op een nieuwe manier gebruikt. Het wordt het decor voor een magische race - coöperatief, in teams of zelfs alleen. De aantrekkelijke spelstructuur trekt kinderen naar de speeltafel en het innovatieve knikkermechanisme laat ze niet snel gaan. Opgewonden discussies over de plaatsing van de knikkers worden gevolgd door betoverde blikken op de knikkerbaan. Dit is een totaalpakket dat alle kinderen keer op keer betovert.

Ben jij een trotse eigenaar van één van de winnende spellen? Of ga je direct shoppen na het lezen van dit artikel? Laat het weten met een reactie!

 

Geplaatst door Vincenl83 op 19-07-2022 17:52
Aantal keer bekeken: 2085

Reacties


Er is nog niet gereageerd.