Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Verbinden in Connecto

Geronimo Games blijft strooien met bordspellen. Nieuwste aanwinst is Connecto, waarin het verbinden centraal staat. Verbind symbolen met een stift op je spelersbord volgens de instructies op de raadselkaart en probeer te raden wat je aan het tekenen bent.

Connecto doet denken aan de ouderwetse "verbind de punten"-tekeningen. Het is een verslavend leuk party-spel voor jong en oud. In totaal zijn er 184 raadsels voor 1 tot 10 spelers vanaf 8 jaar. 

"Om een spelletje Connecto te spelen nemen alle spelers een stift en een spelersbord vol gekleurde symbolen. De spelers plaatsen de zandloper binnen het bereik van iedereen en leggen een stapel van 4 dubbelzijdige kaarten + 1 neutrale kaart erbovenop in het midden van de tafel. Een spelletje bestaat uit 8 raadsels, met symbolen die over één of meer verbonden paden verspreid zijn. Zodra het raadsel wordt onthuld, mogen de spelers gelijktijdig de symbolen op hun spelersbord verbinden in de volgorde die de kaart aangeeft. Je probeert daarbij zo snel mogelijk te raden wat je tekent, ook al heb je nog niet alle symbolen met elkaar verbonden. Wanneer de snelste speler zijn antwoord heeft genoteerd, draait hij de zandloper om. Vanaf dan hebben de andere spelers nog maar 30 seconden om te raden wat ze tekenen. Je omcirkelt 1 ster bij een goed antwoord, of 2 als je de snelste was. De snelste speler speelt het volgende raadsel altijd met een extra moeilijkheid: hij moet in de ronde na zijn overwinning namelijk de zijde in grijstinten van zijn spelersbord gebruiken. Na 8 raadsels wint de speler met de meeste sterren/punten.
Met 184 raadsels en 4 spelvarianten (competitief, team vs team, coöperatief en solo) biedt Connecto heel wat herspeelbaarheid en plezier rechtstreeks uit de doos."

Connecto


Geplaatst door Linnsane op 08-09-2022 10:00
Aantal keer bekeken: 803

Reacties


Er is nog niet gereageerd.