Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

De aarde wordt bij 999 Games vervangen door Planet B

"In de niet zo verre toekomst is planeet Aarde volledig onbewoonbaar. Gelukkig kreeg de mensheid een tweede kans met Planet B. Maar heeft de mensheid wel geleerd van zijn fouten? … Niet echt. In Planet B leid je je werkers, neem je politieke beslissingen en werk je samen met machtige ondernemingen. Je hebt maar één doel: zoveel mogelijk winst in je eigen zak steken!"

999 Games heeft een gloednieuw bordspel aangekondigd genaamd Planet B. Een expertspel voor spelers ouder dan 14 jaar waar een potje zo tussen de 30 en 120 minuten kan duren. 

"Door corruptie, winstbejag en ander menselijk falen is planeet Aarde helemaal naar de getver. Toen vonden we onze redding: een nieuwe planeet die geschikt bleek voor menselijk leven! Na een uittocht door de ruimte hebben we hier ons tweede thuis gevonden. Inmiddels zijn er jaren verstreken sinds we op Planet B zijn beland. En we hebben geleerd van onze fouten. Toch? We hebben geleerd van onze fouten, toch?

Haha. Nee. De leiders van Planet B zijn nog steeds net zo op macht belust en gierig. Het is alleen de kunst om dat niet aan het publiek te laten merken. In Planet B ben je er net als je tegenspelers op uit om zoveel mogelijk winstpunten te scoren. Dit doe je door werknemers (workies) in te zetten, geldbiljetten (billies) te verdienen en verkiezingen te beïnvloeden. Kortom, zet de planeet naar je hand en ga er met de winst vandoor!

Per beurt werk je samen met een onderneming, die bepaalt welke acties je kunt uitvoeren. Op gezette tijden vinden verkiezingen plaats, waarmee spelers functies zoals president, vicepresident of L.A.M.A. (Leading Authority of Mischievous Actions) kunnen bemachtigen. Keuzes die je maakt hebben invloed op je populariteit als machthebber. Nieuwskaarten laten zien wat voor gevolgen jouw acties hebben gehad en hoe de bevolking tegen je aankijkt.

Het strategische spel Planet B heeft een dystopisch thema met een knipoog. Nu is jouw kans om je uit te leven als een leider van het volk of als een gladjanus van het zuiverste water. Wat heb jij voor Planet B in petto?"

Krijgt de mensheid dankzij jou een tweede kans? In oktober ligt Planet B hoogstwaarschijnlijk in de winkels.


Planet-B

Geplaatst door Linnsane op 30-09-2022 21:03
Aantal keer bekeken: 704

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (335 reacties) op 01-10-2022 13:19
( PM )
Ik houd deze van Hans im Gluck (Paleo, Marco polo I&II o.a.).
Al even in de gaten, goed om te zien dat 999 gane het naar NL haalt.

Alleen de prijs van € 79,99 vind ik wel erg duur.
Ik kan ook niet zien (ten opzichte van andere spellen) waarom deze zo duur hoeft te zijn.

Het zijn niet de verscheep kosten, deze game wordt in duitsland gemaakt.
Door Hedgehog (1290 reacties) op 01-10-2022 17:02
( PM )
Quote:
Alleen de prijs van € 79,99 vind ik wel erg duur.
Ik kan ook niet zien (ten opzichte van andere spellen) waarom deze zo duur hoeft te zijn.

Het zijn niet de verscheep kosten, deze game wordt in duitsland gemaakt.

Het schijnt dat je in Duitsland mensen een normaal loon moet bieden om werk voor je te verrichten. Doen die Chinezen dat toch beter met die kaalgeschoren kindjes in heropvoedingskampen.

En de gebruikte materialen voldoen ook daadwerkelijk aan de wettelijke eisen. In plaatst van dat er een lange schimmige keten achter zit met certificaten.

Maar goed ik loop natuurlijk te geinen (al is het natuurlijk wel de trieste realiteit), vind het ook erg duur. Veel te duur eigenlijk.
Door Metroid_Dark_Sky (335 reacties) op 01-10-2022 21:11
( PM )
Vraag me af of het net als met Tapestry gaat.
Die was/is € 99 advies prijs en kon je soms voor onder de € 70 kopen bij b.v. bol.com.

Op zich wel een pluspunt (voor mij) dat het in Duitsland gamaakt wordt.