Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Meer info over Wolven van 999 Games bekend

We hadden natuurlijk al een kleine sneak peek gekregen in de adventskalender van afgelopen december waarin geheel verrassend een kortingscode voor Wolven verborgen zat. 999 Games maakt nu meer informatie bekend over het bordspel waarin je met roedels wolven aan de slag gaat. 


Een strategisch spel waarin je wolven aan dient te trekken en probeert de grootste, meest dominante roedel te vormen. Verover gebieden, adopteer eenzame wolven en jaag er op los. De wolven zijn echter niet hondstrouw, dus zorg ervoor dat er geen wolven overlopen naar de vijand. 

Hoe het werkt legt 999 Games zelf uit: "Je beurten worden gestuurd door dubbelzijdige terreintegels. Elke beurt draai je er afhankelijk van de gekozen actie een aantal om. Je mag dan een actie op een veld van dat terrein uitvoeren, mits het binnen bereik van je wolven ligt. Zo kun je je wolven verplaatsen, schuilplaatsen bouwen, waardoor je de eigenschappen van je roedel verbetert, of je schuilplaatsen naar holen opwaarderen. Sommige acties kun je echter uitsluitend met je alfawolven uitvoeren en daar heb je er helaas niet zo veel van.

De meeste punten scoor je door bepaalde gebieden te controleren op het moment dat de maan een bepaalde stand bereikt. Je hebt daarvoor de meeste speelstukken in zo’n gebied nodig. Omdat er per veld maar 2 speelstukken mogen staan, ontstaat er hevige concurrentie tussen de verschillende roedels van de spelers."

De verwachtingen voor dit thematische en uitdagende bordspel zijn hoog. Interactie tussen roedels en een variabel speelveld maken dat je strategie de ene keer niet meteen de volgende speelbeurt toegepast kunnen worden. Verwacht tevens prachtig artwork en fijne houten wolfjes om mee te spelen.
Geplaatst door Linnsane op 22-01-2023 21:00
Aantal keer bekeken: 2626

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (541 reacties) op 23-01-2023 08:08
( PM )
Er zijn ook diverse reviews van de Engelse versie, zoals deze van de Dice Tower.

Kan mogelijk een goed beeld geven van hoe het speelt.