Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Een koffiepauze op zijn Zweeds bij Gam'inBIZ

Laat die zon maar komen! Aankomende zomer kunnen we namelijk genieten van een welverdiende coffee-break dankzij Gam'inBIZ

Niet alleen hebben we het hier over een leuk spel, maar ook nog een soort van levensles waar iedere hardwerkende BudgetSpeler zijn voordeel mee mag doen. 

"Een fika is een koffiepauze op z‘n Zweeds. Je drinkt samen een kopje koffie of thee met een lekker gebakje erbij. Bij een fika gaat het niet om wat je eet of drinkt, maar om de gezelligheid: je neemt tussen de bedrijven door even bewust de tijd om samen met je vrienden, collega‘s of familie te zijn."

Je concurreert met het café aan de overkant. Wanneer je je kaarten tactisch neerlegt in je eigen café beinvloed je daarmee het café aan de overkant. Winnaar is de cafébaas die als eerste twee rondes weet te winnen. Om beurten plaats je kaarten met daarop smakelijke hapjes en drankjes bij de tafeltjes in je eigen café. Vervolgens voer je de actie uit die bij de kaart hoort. Aan het eind van een ronde tel je de punten. Elke kaart heeft een eigen doel en afhankelijk van de moeilijkheid daarvan krijg je meer of minder punten. Wie de meeste punten heeft, wint de ronde.

FIKA is een smakelijk spel vol hapjes en drankjes voor twee spelers en een potje duurt zo'n 20 minuutjes. Er is weinig ruimte nodig om te spelen, dus onder het genot van een hapje en een drankje in een koffiebar is een ideale gelegenheid voor een spelletje FIKA: een pittig kaartspel waarbij je je koppie dient te houden!

Fika

Geplaatst door Linnsane op 26-02-2023 19:00
Aantal keer bekeken: 948

Reacties

Door Lucky Jack (768 reacties) op 26-02-2023 19:31
( PM )
Klinkt leuk, leuk thema én artwork van Beth Sobel. Ik heb hem al besteld!
Door Linnsane (672 reacties) op 26-02-2023 19:49
( PM )
Klinkt wat mij betreft ook erg leuk. Doet mij beetje denken aan die management-videogames in restaurants.
Door Launoo (151 reacties) op 27-02-2023 08:46
( PM )
Thema en artwork spreken mij ook erg aan, alleen dat cijfer op BGG (6.4) doet me twijfelen.
Door San Kroepoek (477 reacties) op 27-02-2023 09:41
( PM )
Quote:
Thema en artwork spreken mij ook erg aan, alleen dat cijfer op BGG (6.4) doet me twijfelen.
BGG score is een beetje net als IMDB scores, de hype factor kleeft er meestal best wel aan. Ik zou zeggen niet naar kijken, als ik de onderdelen van een spel zie kan ik meestal wel gokken of het iets voor mij is. Zou de score iig dus niet doorslaggevend maken.