Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Nieuwe uitbreiding voor Tapestry komt later dit jaar

Stonemaier Games heeft een derde en tevens laatste uitbreiding aangekondigd voor Tapestry genaamd The Fantasies & Futures. Deze uitbreiding geeft spelers de kans om fantasievolle en sci-fi geïnspireerde beschavingen, technologieën en steden te bouwen.

Charmante nieuwe mechaniek en onderdelen
In deze derde uitbreiding zitten 10 nieuwe beschavingen, 6 geavanceerde stadsmatten, 38 nieuwe tapestry kaarten en 12 nieuwe tech kaarten. Om alles te ordenen zullen er ook uithebreide handleidingen bij zitten om alle regels van de uitbreidingen en het basisspel enigszins te ordenen. Ook zullen een paar kaarten uit eerdere uitbreidingen worden vervangen.

Nieuw is verder de ‘charm’ mechaniek, die eenmalige bonussen bieden. Ook zijn er nieuwe tech kaarten die bij de laatste inkomstenbeurt extra veel op zullen leveren. Je kunt een unboxing hieronder terugvinden. Het enige wat wij stiekem misten is écht nieuwe
gebouwen, of speelonderdelen al is deze aanpak natuurlijk wel beter voor het milieu.

Wanneer in de winkels
De wereldwijde release staat gepland voor 21 april. Grote kans dat 999 Games ook nog een vertaalde versie zal gaan aankondigen later dit jaar. Veel later in het jaar komt er ook nog een pack beschikbaar met aangepaste en hergebalanceerde beschavingen van het basisspel en de eerste twee uitbreidingen. Genoeg om naar uit te kijken dus dit jaar voor Tapestry fans.

Bekijk hier een unboxing van Tapestry: The Fantasies & Futures

Geplaatst door Yorn op 10-03-2023 10:50
Aantal keer bekeken: 902

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (541 reacties) op 10-03-2023 14:51
( PM )
Jamey had al een kleine hint naar 999Games laten vallen .

Deze komt bij ons in de collectie erbij.
Twijfel alleen nog over de Folded Space insert, deze is handig. Alleen ben ik een beetje huiverig voor al die gebouwen die tegen elkaar aan stoten.
En ik kan dan ook de set met Geek-Up bits van BGG niet erin kwijt zo ver ik het nu zie.
Door Geert27 (644 reacties) op 16-03-2023 14:54
( PM )
Ik wacht op de 999 Games versie, hopelijk brengen ze dan ook die update pack uit.

Voorlopig nog genoeg te spelen, want ik heb de vorige uitbreidingen al een tijdje in huis maar nog niet eens uitgeprobeerd! (oeps)