Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Nieuw spel van Jolly Dutch: Cloudy Kingdom

De Nederlandse uitgever Jolly Dutch komt met het kaartspel Cloudy Kingdom. Cloudy Kingdom is ontworpen door Wouter Moons en Joeri Hessels voor de Jolly Dutch 110 ontwerpwedstrijd van 2022. In deze wedstrijd maakte je kans om je eigen spelidee uitgegeven te krijgen. Daar won het de eerste prijs. Wil je zelf ook een spel uitgeven, dan kan je dit jaar ook weer meedoen met deze prijsvraag. Enige catch is dat je spel uit 110 kaarten moet bestaan.

Terug naar het fantasievolle wolkenrijk. In Cloudy Kingdom zijn de spelers adellijke families die strijden om de heerschappij van het koninkrijk. Elke familie heeft vier kastelen die ze proberen met elkaar te verbinden bonenstaken te laten groeien door om de beurt een bonenstaak kaart in de wirwar van bonenstaken te leggen. Weet jij als eerste twee van jouw tegenover elkaar liggende (noord-zuid of oost-west) kastelen met elkaar te verbinden? Dan heeft jouw familie de macht om de kroon op te eisen gewonnen.


Jolly Dutch onderscheidt zich door hun abonnements model waarin je voor € 4,99 om de maand een nieuw kaartspel thuisgestuurd krijgt. Hiermee zijn ze vorig jaar begonnen en Cloudy Kingdom is spel nummer #7. Persoonlijk ben ik meer een kat uit de boomkijker en wil ik weten wat er op mn bordspelbordje krijg, maar voor die gene die van een verassing houden is het wellicht een interessant concept. Los is Cloudy nu te krijgen voor € 14,94 incl. verzenden.

Geplaatst door Yorn op 15-03-2023 00:00
Aantal keer bekeken: 840

Reacties

Door Launoo (139 reacties) op 15-03-2023 11:51
( PM )
Leuk artwork. Komend weekend in Zuiderspel ga ik proberen hem te spelen.