Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

2de uitbreiding voor Verdwenen Ruines van Arnak aangekondigd

De tweede uitbreiding gaat: Lost Ruines of Arnak: The Missing Expedition heten. In deze nieuwe uitbreiding volg je het pad van een trouwe vriend, Professor Kutil. Deze is vermist geraakt tijdens het ontdekken van de Verdwenen Ruines.


Verhalende campagne
The Missing Expeditions bevat een verhaal wat verdeeld is over maar liefst zes hoofdstukken. Deze kunnen zowel solo als coöperatief door twee spelers worden gespeeld.

De uitbreiding bevat verder behulpzame postduiven die materialen tussen de spelers kan brengen en een nieuw meta gamesysteem dat nieuwe perks en elementen van het verhaal helpt ontgrendelen. Wat je ontgrendeld hangt af welke keuzes je maakt met de encounter kaarten in elk scenario.

Nog veel meer goodies

The Missing Expedition bevat tevens twee nieuwe leiders: De journalist, die een oog voor detail heeft waardoor ze soms dingen opmerkt die anderen niet opvalt. En de monteur, die zelfs de meest gebroken dingen nog kan repareren. Beide hebben unieke speelstijlen die nieuwe mogelijkheden ontgrendelen en kunnen ook gebruikt worden in het basisspel.

Tot slot zijn er ook nog twee nieuwe onderzoeks trajecten, nieuwe encounter kaarten, artifacts, locaties, guardians en assistenten toegevoegd die zowel gebruikt kunnen worden in de verhalende campagne als in het gewone spel. De Engelse release staat gepland voor eind augustus/ begin september voor Europa. Of en wanneer White Goblin Games de Nederlandse variant zal gaan uitbrengen, zal ongetwijfeld binnenkort bekend worden gemaakt.  Heb jij Arnak wel eens gespeeld? En wat vond je ervan?

Geplaatst door Yorn op 26-03-2023 16:19
Aantal keer bekeken: 1018

Reacties

Door PBJ85 (94 reacties) op 27-03-2023 09:17
( PM )
Arnak.... Het bordspel waar ik zo over twijfel. Is dit weer een 12 in een dozijn Worker Placement (WP)? Is het vernieuwend? Het thema spreekt me aan net als het speelbord, de kaarten eigenlijk alles. Enkel als ik al WP spellen heb als Everdell, Rovers van de Noordzee, Orleans zekere mate, Scythe en Creature Comforts. Is dit spel dan wel een degelijke toevoeging?
Door Metroid_Dark_Sky (433 reacties) op 27-03-2023 10:41
( PM )
Quote:
Arnak.... Het bordspel waar ik zo over twijfel. Is dit weer een 12 in een dozijn Worker Placement (WP)? Is het vernieuwend? Het thema spreekt me aan net als het speelbord, de kaarten eigenlijk alles. Enkel als ik al WP spellen heb als Everdell, Rovers van de Noordzee, Orleans zekere mate, Scythe en Creature Comforts. Is dit spel dan wel een degelijke toevoeging?

Ik ken het gevoel, dat is bij ons ook de vraag.
Mijn partner zei een keer "Maar het het lijkt zo op Zoektocht naar El Dorado".

Waar zij waarschijnlijk de setting mee bedoelde, dacht ik. Maar ja er zit ook een beetje deckbuilding in.

Ik vind Workerplacement spellen heel leuk net als Deckbuilding spellen.
Maar wat deze nu toe zal voegen aan de collectie is ook mijn grote vraag.

Misschien als er nog een keertje een Big Box komt met alle expansions en Promo's erin. Dat ik om ga :-)
(Denk het niet, want volgens mij doet CGE dat niet al te vaak).

Maar van wat ik lees, luisteren de makers wel erg naar de vragen en opmerkingen op de forums en kijken dan ook waar zij het spel kunnen uitbreiden daarmee.
Door Skolb (21 reacties) op 27-03-2023 10:43
( PM )
Van het lijstje wat je noemt ken ik eigenlijk alleen Rovers goed genoeg om de volgende mening te hebben: Rovers is in mijn ogen een pure WP en niet echt moeilijk.
Arnak is in mijn ogen veel meer een efficiëntiepuzzel met resource management dan dat het een worker placement is. Ik vind hem een flink stuk lastiger om goed te scoren dan Rovers waar alles veel meer op de automatische piloot gaat.
Bij Arnak is WP een onderdeel van het spel, net als dat er een onderdeel dekbuilding in zit, maar niet HET spel. Ik denk dat Arnak vooral bekend staat om het resourcemanagement mechanisme.
Door Videostar (439 reacties) op 27-03-2023 11:52
( PM )
Arnak is van alles wat …en van iets niets.
Dat maakt het geen slecht spel maar in ieder geval niks bijzonders.
Door Baxter (59 reacties) op 27-03-2023 15:12
( PM )
Eens met Skolb wat betreft de mechnismen. Oneens met Videostar, want ik vind dat deze mechanismen erg goed samengaan in dit spel. Zou het spel zelfs in mijn top 3 zetten, en zeker aanraden als je van resource management en efficiëntie houdt.

Een verhalende campagne hoeft van mij niet echt, maar zo te zien zitten er genoeg zaken in deze uitbreiding die toe te voegen zijn aan het standaardspel om het de moeite waard te maken.
Door San Kroepoek (440 reacties) op 27-03-2023 15:50
( PM )
ik vind Arnak ook heel leuk om te spelen, zeker met de vorige uitbreiding erbij.

De WP bepaalt een beetje wat je gaat doen en kan doen (niet alleen voor de resources), voor de maximale punten is dit wel een belangrijk punt.