Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

White Goblin Games 2e Kwartaal 2023

De Lente is begonnen! Dit is ook de start van een nieuw seizoen vol met gloednieuwe bordspellen. White Goblin Games heeft op een rijtje gezet welke spellen we ons de komende maanden aan onze collectie toe kunnen voegen. 

Verdant
Verdant is de opvolger van de populaire spellen Calico En Cascadia. In dit prachtige puzzelspel voor de hele familie probeer je je huis groen in te richten door meubilair, huisdieren en vooral veel planten te verzamelen. Hierbij is het belangrijk dat je je planten goed verzorgt door ze de juiste belichting te geven, je huis in te richten met de juiste voorwerpen en bloempotten voor je planten te verzamelen. Door de eenvoudig te leren spelregels is Verdant geschikt voor de hele familie en het gevarieerde aanbod van plant- en kamerkaarten zorgen ervoor dat geen spel hetzelfde is!

 

Unmatched
Maar liefst vier nieuwe versies van Unmatched staan op de planning: twee Nederlandse versies en de marvel-lijn wordt uitgebreid met twee Engelse versies. Unmatched: Gevecht der Legendes 2, Unmatched: Houdini vs. De Geest uit de Lamp, Unmatched Marvel: Teen Spirit en Unmatched Marvel: For King and Country. 

Claim: Alliances
Claim Alliances is een cooperatieve variant van het slagenspel Claim. In Claim Alliance nemen jullie het samen op tegen het systeem. Nieuwe rivalen hebben zich in de strijd gemengd en deze troonkanshebbers kun je alleen verslaan door samen te werken. Vorm een sterke alliantie, versla je rivalen en zorg dat je de stem van sommige facties ontvangt. Het spelverloop in Claim Alliances is onveranderd, maar nu heb je een ander doel met moeilijke opdrachten. Lukt het jullie het koninkrijk te redden en de situatie terug naar het oude te veranderen?

MicroMacro: Crime City – All In
De situatie is Crime City is nog niet verbeterd en er blijven misdaden plaatsvinden in dit kleine stadje. Aan jou de taak om deze misdaden op te lossen. Pak het vergrootglas en doorzoek de stadkaart om de misdaden op te lossen. All In is het derde deel van de MicroMacro: Crime City serie. Het is een opzichzelfstaand spel en sommige verhalen van deel 1 en 2 worden in dit deel verder verteld. De 16 misdaden in dit spel kunnen gespeeld worden zonder dat je deel 1 of 2 hebt gespeeld.

Triggs
Triggs is een verslavend kaartspel, waarbij je als eerste alle velden probeert aan te kruisen door de juiste kaarten af te leggen. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar bij alles wat je doet, probeer je je tegenstanders een stapje voor te zijn. Maak tijdens het spel handig gebruik van de extra velden die je mag aankruisen en probeer een zo lang mogelijke kettingreactie te maken. Met deze handige truc laat je alle andere spelers ver achter je en kruis je je al snel naar de overwinning!

Villagers
Er is een nieuw dorp gesticht en aan jou de taak het dorp te laten groeien tot een welvarend dorp. De wegen stromen vol met dorpelingen op zoek naar een nieuw bestaan. Veel van deze dorpelingen willen in jouw dorp wonen, maar jij neemt alleen genoegen met de beste vaklui. Trek dorpelingen van de straat aan om in jouw dorp te komen wonen en creëer waardevolle productieketens. Als jij de beste ambachtslieden in jouw dorp hebt, zul jij de meeste munten verzamelen en de oprichter zijn van het meest welvarende dorp.


Beam Me Up!
Er zijn nieuwe planeten ontdekt en die ruimte kun je goed gebruiken voor je volk. Ga een-op-een de strijd aan en probeer de meeste invloed op de planeten te hebben. Elke planeet geeft punten op een unieke manier. De speler met de meeste punten wint het spel!

In Beam Me Up verplaats je 2 transporters over de speelborden en transporteer je de invloedstenen van het ruimteschip naar de verschillende planeten. Speel tactisch en plan vooruit om jouw invloed op de juiste planeten uit te oefenen.

Metz
Tijdens de Rijksdagen in Neurenberg en Metz werd de Gouden Bul van 1356 afgekondigd. Aan de hand van dit document zijn 7 keurvorsten bijeengekomen in Metz. Het is tijd voor deze keurvorsten om een nieuwe keizer te kiezen. Word jij die nieuwe keizer?

In Metz probeer je de 7 keurvorsten voor je te winnen om hun stem te ontvangen zodat je tot nieuwe keizer gekozen wordt. Tijdens het spel verplaats je de schout door het kasteel van Metz. Je wint delegaties voor je door kaarten uit het kasteel of uit je hand in je speelgebied te spelen. Als je de sterkste delegatie in je speelgebied hebt liggen, ontvang je de steun van de desbetreffende keurvorst. De speler die aan het einde van het spel de meeste keurvorsten voor zich heeft gewonnen, wint het spel.



Marrakesh – essential edition
Er is werk aan de winkel in Marrakesh! Als rijke burgers van de stad gebruiken jullie je assistenten om je invloed te vergroten in de Koutoubia-moskee en het Bahia-paleis. Dwaal door de soeks en pingel met de handelaren om kostbare luxegoederen te vergaren. Ga naar het marktplein Djemaa el Fna met zijn waterverkopers, verhalenvertellers, slangenbezweerders en jongleurs. Ontdek oases in de Sahara en bevaar de rivier Tensift. Maar vergeet bovenal niet de bevolking te betalen en van voldoende dadels en water te voorzien.

Een mooie lijst. Welke release komen er op jouw wishlist?

WGG-Q2


Geplaatst door Linnsane op 09-04-2023 10:00
Aantal keer bekeken: 1657

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (561 reacties) op 09-04-2023 10:31
( PM )
Claim Alliance komt er wel in denk ik.
Door de andere manier van spelen wil ik deze uitbreiding wel een kans geven.

Door Swizard (348 reacties) op 09-04-2023 10:39
( PM )
Nog een micromacro! Het is een leuk spel, maar het prijspunt voelt hoog voor hoe lang je er soms mee doet.