Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Destinies Uitbreiding: Witchwood verschijnt eind november

Destinies: Witchwood is een gloednieuwe uitbreiding voor Destinies. Inmiddels zijn de eerste winkels gespot die hem gaan verkopen en daar staat de releasedatum op eind november.

Deze nieuwste uitbreiding bevat 4 nieuwe scenario’s en maakt een einde aan de zogenaamde ‘fetch’ quests waarbij je een X aantal items moet verzamelen of een Y aantal volgers moet zien te vergaren om aan de finale te kunnen beginnen. Dit keer zal de flow veel meer geleidelijk zijn. Denk aan het vinden van een speciaal wapen om vervolgens op zoek te moeten gaan naar een heks die deze kan betoveren etc. Dit alles in een kleurrijk bos in plaats van de duistere en grijze gebieden die Destinies bevatte.

Voor wie Destinies niet kent, er zitten een paar bijzondere aspecten aan deze RPG achtige titel. Zo is deze maar met max 3 spelers te spelen, wat ideaal was voor onze groep. Verder heeft ieder zijn eigen verhaallijn, die zich afspeelt op eenzelfde speelbord. Wie het eerst zijn donkere of lichte doel tot een goed einde brengt wint. Leuk zijn o.a. de vele kleine miniatures die erbij zitten om het spel tot leven te brengen en de app die alles bijhoudt en het verhaal begeleidt. Keuzes die je maakt worden bijgehouden en hebben invloed op toekomstige scenario’s.

 Wij moeten nog aan de slag met de eerdere uitbreiding Sea of Sand, maar juichen meer uitbreidingen voor deze serie zeker toe. Heb jij Destinies al eens geprobeerd?

 

 

 

Geplaatst door Yorn op 08-08-2023 08:00
Aantal keer bekeken: 569

Reacties

Door Ragrob (5 reacties) op 10-08-2023 09:11
( PM )
Ik heb de KS van Destinies met uitbreidingen. Maar zoals zoveel spellen nog niet gespeeld.
Door Yokohama (9 reacties) op 10-08-2023 10:07
( PM )
Gisteren net begonnen aan Sea of Sand. Ik vond het basis spel al vermakelijk en dat geldt ook voor deze uitbreiding. In de basis moet je inderdaad steeds x van het een of y van het ander verzamelen, waarbij je doelen elkaar in de weg kunnen zitten. Ik begrijp reviews die zeggen dat het net zo goed een volledig digitaal spel had kunnen zijn, maar deze vorm van hybride past perfect als je even wat minder regelintensief wilt spelen.