Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Spiel: TOP 5 Expertspellen

Morgen begint de grootste bordspelbeurs ter wereld: Spiel. Ruim 1200 titels zullen dan uitgebracht of gedemoëd worden. Dan is het lastig om de parels tussen al dat moois te vinden. Daarom hebben we voor verschillende categorieën een top 5 lijstje samen gesteld. Deze keer is het expertspellen. Dit zijn spellen die wat complexer zijn.

5. Septima / Skellig Games / 3C120


In dit interactieve spel ben je de leider van een groep heksen en probeer je de opvolger te worden van Septima, de Opperheks. Red heksen om je heksengenootschap verder te vergroten.

4. Inferno / Red mojo / 3C121


Terwijl je een ziel door de negen ringen van de hel, moet je ook een actie doen in Florence. Zodra Dante uit de hel ontsnapt is het spel over en degene met de meeste punten wint.

 

3. The Fox Experiment / Pandasaurus Games / 2C118


In dit spel van Elizabeth Hargrave, bedenker van Wingspan, fok je tamme vossen. De jongen krijgen de eigenschappen van de ouders en worden de ouders in de volgende ronde.

 

2. Nucleum / Board & Dice / 3H110


Je bent een industrialist tijdens de economische en technologische groei van de 19de eeuw. Alles draait om Nucleum, een nucleaire reactor. Voor de fans van zware eurogames is dit een interessante titel, want hij wordt op BGG goed ontvangen.

 

1. World Wonders / Arcane Wonders / 2E120


Bouw verschillende wereldwonderen om mensen naar jouw stad te lokken. De gebouwen zijn, net als in Tapestry in 3D vervaardigd wat wel erg tof is. Er zijn vijf typen gebouwen. Elk levert een grondstof op die helpen om je stad van een simpele nederzetting te doen groeien tot de grootste stad in de wereld.

Zie jij een spel wat jou wel ligt? Of heb jij nog andere spellen gezien die jou leuk lijken?

 

 

 

Geplaatst door Yorn op 05-10-2023 17:00
Aantal keer bekeken: 1205

Reacties

Door Egg citizen (944 reacties) op 05-10-2023 21:47
( PM )
Begreep dat World Wonders alweer is uitverkocht op Spiel
Door Geert27 (646 reacties) op 05-10-2023 22:47
( PM )
World Wonders ziet er cool uit! Tile-laying is waarschijnlijk ons favoriete mechanisme dus deze komt direct op de verlanglijst. Zag dat de pre-order ook niet uitzonderlijk duur was (50 dollar).
Door Launoo (151 reacties) op 06-10-2023 08:15
( PM )
Hier ook interesse in World Wonders, vanwege het onderwerp, de gebouwen en het tegelleggen.
Fox Experiment trok ook mijn aandacht maar na een blik op BGG nu niet meer. Dat gepriegel met stiften.