Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Keep Exploring Games kondigt Amritsar aan

Na de aankondiging dat de NL versie van Sleeping Gods: Distant Skies in de herfst van 2024 zal verschijnen, komt Keep Exploring Games met nog een expert titel op de proppen in de vorm van Amritsar: The Golden Temple.

Amritsar, India is de thuisbasis van de Gouden Tempel of Sri Harmandir Sahib. Dit gebouw staat wereldwijd bekend als een heilige plaats voor de Sikh-gemeenschap en een van de beroemdste pelgrimsbestemmingen op aarde. Na verschillende keren te zijn gesloopt, herbouwde Maharaja Ranjit Singh het met marmer, koper en 750 kilo puur goud, vandaar de naam.


In Amritsar vertegenwoordig je als spelers de verschillende persoonlijkheden uit die tijd die de maharadja van het Sikh-rijk hielpen met de wederopbouw van de Gouden Tempel. Met behulp van een slim mechanisme gebaseerd op het systeem van de klassieke mancala-spellen, zullen spelers de verschillende werkers en hun eigen olifant gebruiken om de noodzakelijke taken uit te voeren. Tijdens jouw beurt kun je 1-3 acties uitvoeren, afhankelijk van hoe goed je de werkers en je olifant hebt gecoördineerd.

Deze acties zullen bestaan uit het verzamelen van grondstoffen in de steengroeve of op de markt, het betreden van de verschillende kennispaden, het verbeteren van je spelersbord, het wenden tot je mahout (olifantenrijder) voor hulp en vooral het doen van donaties aan de tempel met als doel het verkrijgen van zoveel mogelijk prestigepunten. Aan het einde van het spel wordt de speler met het meeste prestige uitgeroepen tot winnaar van het spel.

Visueel valt Amritsar op door de grote houten olifanten en de vormgeving die vergelijkbaar is met die van Sabika.  Amritsar is wel een stuk eenvoudiger en vergeeflijker dan Sabika. Amritsar heeft ook een solo mode, en is geschikt voor 1-4 spelers en geschikt vanaf 14 jaar.

Amritsar staat voor zomer 2024 gepland en kan vanaf de lente worden gepre-ordered.

Geplaatst door Yorn op 07-12-2023 11:00
Aantal keer bekeken: 517

Reacties


Er is nog niet gereageerd.