Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Asmodee en LEGO slaan handen ineen met Monkey Palace

Op Budgetspelen komen LEGO en bordspellen samen in de vorm van een LEGO spel wat er gaat komen. Asmodee en de LEGO groep slaan namelijk de handen in een bij de ontwikkeling van het spel Monkey Palace.

Monkey Palace is gemaakt door spelontwerpers David Gordon en TAM (Tin Aung Myaing). Het is een spel met een een jungle-thema en lichte strategie voor 2 tot 4 spelers, dat zowel samenwerkings- als competitieve elementen gaat bevatten. 

Spelers moeten strategisch samenwerken om het Paleis van de Aap te bouwen terwijl ze strijden om de hoogste opbrengst aan bouwstenen en punten, allemaal onder het toeziend oog van de Aap. Het paleis neemt geleidelijk vorm aan, wat resulteert in een indrukwekkend bouwwerk met LEGO-onderdelen. Het iconische LEGO System in Play betekent dat elke keer dat het bordspel wordt gespeeld, de bouwervaring en het eindresultaat volledig uniek en anders zijn. 

Voor welke leeftijd Monkey Palace gaat zijn is nog niet bekend, maar het doel is om zowel kinderen als volwassenen er plezier mee te laten beleven. Het doet mij in eerste instantie een beetje denken aan Rhino Hero: Super Battle waar ook tijdens elk potje het bouwwerk anders is en er apen voorbij komen.

Hopelijk binnenkort meer informatie over wat deze LEGO- Asmodee samenwerking gaat brengen.

Geplaatst door Yorn op 26-01-2024 10:37
Aantal keer bekeken: 880

Reacties

Door Kierewiet (7 reacties) op 26-01-2024 15:06
( PM )
Klinkt als een leuk concept, maar ben benieuwd hoe het spel werkelijk wordt.