Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Schrodingers Cat krijgt een Nederlandse editie

Is de kat in de doos levend of niet? Dat is het vraagstuk dat kwantumfysicus Erwin Schrödinger zich al in zijn beroemde experiment stelde, en nu ook aan de spelers. In Schrödingers katten uiten iedereen namelijk risicovolle stellingen met betrekking tot de inhoud, en vooral de hoeveelheid, van de dozen op jullie handkaarten. Daarbij overbied iedereen elkaar voortdurend.

 

Hoe speel je Schrödingers katten?
Iedere speler krijgt een karakterkaart en een aantal kaarten in zijn hand. Op elk ervan staat een lege doos, een dode kat, een levende kat of een Heisenberg. Ben je aan de beurt, dan schat je in hoeveel van een bepaalde soort er in het spel zitten. Daarna doet de volgende speler hetzelfde, maar die moet hoger bieden dan de voorgaande speler. Wil iemand dat niet, dan betwijfelt hij de uitspraak van de speler vóór hem. Wie ongelijk heeft, is uitgeschakeld. Zo wordt doorgespeeld totdat er maar 1 speler over is. Een speler heeft in zijn beurt de optie om bewijzen voor zijn stelling te tonen en zo kaarten uit zijn hand te ruilen. Hij mag ook eenmalig in het spel zijn karakterkaart inzetten om de gebeurtenissen in zijn voordeel te beslissen.Perudo met katten?
Het concept doet een beetje denken aan Perudo, waar je ook moet gokken welke dobbelstenen er onder ieder zijn beker liggen en als iemand het mis heeft ben je een dobbelsteen kwijt. Schrodingers Cats lijkt nog sneller te spelen omdat je direct uitgeschakeld bent als je het mis hebt. De karakterkaarten zorgen waarschijnlijk verder voor de twist. Maar dat zal moeten blijken rond de release.Nederlandse variant kom in mei
Schrodingers katten is een leuk en toegankelijk blufspelletje welke nu ook naar het Nederlands vertaald zal gaan worden door 999 Games. De releasedatum staat gepland voor eind mei.

 

 

Geplaatst door Yorn op 06-02-2024 16:30
Aantal keer bekeken: 854

Reacties

Door Liefde_is (62 reacties) op 07-02-2024 09:23
( PM )
Het spel is al sinds 2021 te spelen op boardgamearena. Ik was niet zo onder de indruk daar. Maar net als Perudo is zo'n spel leuker op tafel dan op het beeldscherm.