Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Mass Effect gaat Tabletop

Er komt een bordspelversie van Mass Effect! Ontwikkelaar Modiphius Entertainment, ook wel bekend van bordspellen als Skyrim the Adventure game, Lobotomy en Fallout Factions, staat aan het roer van dit coöperatieve, verhaalgedreven avontuur genaamd Mass Effect the Boardgame: Priority Hagalaz. Het spel wordt tevens ontwikkeld door niemand minder dan Eric Lang, ook wel bekend van o.a. Blood Rage.

Mass Effect the Board Game zal plaatsvinden rond de tijd van Mass Effect 3. Dit avontuur voor 1-4 spelers begint in het ruimteschip The Normandy waar spelers samen moeten werken tegen de Reapers. In de uiteindelijke doos zitten straks zowel een vrouwelijke als mannelijke miniatuur van de hoofdrolspeler Shephard. Ook een selectie aan karakters uit de trilogie komen terug, zoals Liara, Tali, Wrex en Garrus zijn van de partij.


Verhaal met verschillende vertakkingen
Qua speelstijl is er nog niet veel bekend, maar er wordt beloofd dat elke playthrough een andere ervaring zal bieden. Kaartgestuurde AI en een verhaal wat zich ontwikkelt op basis van jouw acties, zorgt ervoor dat beslissingen die je eerder hebt gemaakt, impact kunnen hebben op wat later gebeurt in het verhaal. Het wordt verder mogelijk om de vaardigheden en uitrusting van je team te upgraden, naar mate ze meer ervaringspunten verzamelen. Er zijn zelfs bepaalde loyalty missions die je kan ontgrendelen wanneer je bepaalde unieke krachten van een karakter heb vrijgespeeld. Dat suggereert dat Mass Effect the Boardgame best groot zou kunnen zijn.

Het ziet er naar uit dat deze door Asmodee uitgegeven zal gaan worden. De release staat gepland voor later dit jaar. Hoeveel dit speeltje gaat kosten is nog niet bekend. Maar je kan je hier alvast inschrijven voor de nieuwsbrief.

Geplaatst door Yorn op 05-03-2024 10:01
Aantal keer bekeken: 1069

Reacties

Door Robvdleek (25 reacties) op 05-03-2024 10:11
( PM )
Ik denk niet zozeer dat het spel begint in Normandië, maar eerder op The Normandy; het schip van Commander Shepard en zijn crew...
Door Yorn (402 reacties) op 05-03-2024 10:23
( PM )
Quote:
Ik denk niet zozeer dat het spel begint in Normandië, maar eerder op The Normandy; het schip van Commander Shepard en zijn crew...

Haha scherp, dat is een stuk logischer idd, ik ga het even aanpassen.
Door Metroid_Dark_Sky (563 reacties) op 05-03-2024 11:35
( PM )
Hmm, dit kan potentieel nog best iets worden. Ik hou het in de gaten en ga het waarschijnlijk niet kopen (Geen tijd voor)
Door Robvdleek (25 reacties) op 06-03-2024 13:00
( PM )
Lijkt me wel tof, ben een groot Mass Effect-fan, maar vindt het ergens ook wel jammer dat het een campaign-game is. Heb daar vaak toch minder tijd voor.