Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Review Fiesta Mexicana

Uitgever: 999 Games
Spelers: twee tot vier spelers
Speelduur: 30 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Genre: bieden, tile placement

¡Arriba!, ¡Arriba!, pak je sombrero er maar bij, want we gaan feestvieren! Día de Muertos, vrij vertaald de Dag van de Doden, wordt in Mexico exuberant gevierd. De overledenen worden op uitbundige wijze geëerd; graven worden schoongemaakt en versierd met bloemblaadjes en voedsel wordt geofferd. In de Disney-film Coco komt deze feest- en herdenkingsdag uitgebreid aan bod en het bordspel Fiesta Mexicana doet ook absoluut denken aan deze prachtige animatie-film.

Fiesta-Mexicana1 


Een feestmaal voor de doden mét dips
Een feest is niet compleet zonder heerlijke lekkernijen. De Mexicaanse versnaperingen vliegen je om de oren in Fiesta Mexicana, denk hierbij aan Burrito´s, Maiskolven en Salades. Vergeet ook zeker niet de smaakpapillen te prikkelen door een portie Rode pepers toe te voegen. Vul je tafel zo snel mogelijk en scoor met iedere toevoeging op jouw tafel punten. Eenvoudiger kan bijna niet.

Een maaltijd of snack is natuurlijk niet compleet zonder saus of eigenlijk dips. Een extra mogelijkheid om punten te scoren in Fiesta Mexicana is door goede dips te maken. In totaal zijn er vier soorten dips. Maak je een dip compleet dan scoor je drie punten, naast de punten voor het plaatsen van het gerecht zelf. Verkijk je echter niet, want als je onvolledige dips of verkeerd samengestelde dips plaatst dan krijg je minpunten.

Fiesta-Mexicana2 


Bieden en draaien maar
Hoe worden die tafels nu precies gevuld? Dat gaat als volgt: één voor één worden de gerechtenkaarten opengedraaid. De startspeler begint met bieden en de bedoeling is hierbij tactisch na te denken. De speler met het hoogste bod mag zich het gerecht toe-eigenen en op zijn of haar tafel leggen. Punt is echter wel dat je jouw gerecht op de plek dient te leggen die overeenkomt met het bod dat je hebt uitgebracht. De andere spelers krijgen nu de mogelijkheid om hun speelbord te draaien, waardoor er een geheel ander beeld kan ontstaan en je andere cijfers kunt krijgen om mee te bieden op de lekkerste gerechten. Is er één tafel volledig bedekt met de heerlijkste gerechten dan eindigt het spel.

Veeleisende genodigden
Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren voor voedsel en ook in Fiesta Mexicana heb je diverse genodigden die de nodige eisen stellen. Kinderen, jongeren, senioren en gemaskerden; elk prefereren ze andere gerechten of manieren om de tafel te voorzien van diverse smakelijkheden. Iedere speler kiest drie verschillende wenskaarten uit de vijf die je voorgeschoteld krijgt. Gedurende het vullen van je tafel probeer je deze missies te volbrengen om zo nog even extra punten te scoren bij de eindtelling. Denk hierbij aan de meeste Burrito’s op je tafel, een punt voor iedere bakje Maiskolven, georganiseerd in een bepaalde volgorde of voldoende volledige dips. Vergeet dit tijdens het spelen zeker niet, want het zou zo maar eens het verschil in winst of verlies betekenen.

Fiesta-Mexicana3


Eindoordeel
Fiesta Mexicana is een eenvoudig biedspel waar jong en oud smakelijk van kan genieten. Extra fijn is dat er een tevens een pittigere versie is als je de basistafel omdraait naar de Pittige Pepers-versie. Het mooie zit hem in de details; er zijn kleine verwijzingen naar Mexico en Día de Muertos, zoals pinata’s en de prachtig versierde doodshoofden die je terugvindt op de gerechtenkaarten en de puntenfiches. Daarbij is het wel aan te raden om met minimaal drie spelers te spelen voor meer concurrentie en de strijd om het hoogste bod. Ook al is het spel binnen een paar minuten uitgelegd en is het een uitdaging om zoveel mogelijk punten te scoren heeft Fiesta Mexicana hét gewoon nét niet. Het spelen is leuker dan verwacht, echter na een keer of tien spelen gaat het plezier er toch aardig van af en daarom kun je Fiesta Mexicana het beste eens in de zoveel tijd een kans geven. Geef mij echter toch maar liever Koningsdag, waarbij ondergetekende op jacht gaat om op het betere bordspelwerk af te dingen.

 

Aantal keer bekeken: 416 

Laagste 3 prijzen voor Fiesta Mexicana (Bordspellen)

22.49 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Bol.com 9.5
 
€  22.49€ 0.00   € 22.49
Top1Toys n.b.
 
€  24.99€ 0.00   € 24.99
Stoneboxer n.b.
 
€  21.25€ 4.99   € 26.24

Meer prijzen 

Reacties


Er is nog niet gereageerd.