Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Review Juicy Fruit

De vrolijke doos van Juicy Fruit lacht je tegemoet. Vooral in een tijd waar de dagen weer korter worden en de temperatuur daalt, is er niets beter dan weg te dromen op een onbewoond eiland. Een eiland waar je fruit verhandelt om punten te verzamelen. Met een lekker zonnetje erbij, is er niet veel meer dat je je kunt wensen!


Teel al puzzelend fruit en geniet van de zon

In Juicy Fruit teel je fruit om de kost te verdienen. Je doel is om de meeste punten te scoren door aan schepen te leveren die aan je eilandje liggen en ondernemingen op je eiland te bouwen. Slimme planning is vereist, want die handelsschepen, maken waardevolle ruimte vrij zodra er aan hun bestelling is voldaan. 


Vers fruit kan je oogsten door één van jouw vijf fruitfiches te verschuiven. Elke plek dat je een fiche verschuift, krijg je één stuk fruit, maar let wel dit mag alleen in een rechte lijn. Aan het begin is er nog niet zoveel ruimte op jouw eiland, maar elke keer als je een bestelling van een schip vervult, vaart deze weg en maakt die plaats voor extra schuifruimte om je fruitfiches naar toe te bewegen. De uitdaging zit hem in een middenweg te vinden, tussen het ruimte creëren op je eiland en het claimen van ondernemingen. Daarnaast heb je bootjes met gemakkelijke orders, maar weinig punten geven en bootjes die veel fruit vergen om weg te krijgen, maar wel weer veel punten bieden. Wanneer wissel je tussen welke bootjes je gaat voorzien van fruit?Naast dat je je fruit kunt spenderen aan het wegsturen van boten, is er ook een ondernemingenbord waar je van alles kunt kopen. Van nieuwe ondernemingen, zoals een informatiecentrum wat bonuspunten oplevert, tot efficiëntere fruitproductie fiches. Die laten je bijvoorbeeld twee verschillende stukken fruit produceren. Je kan dan kiezen welk stuk fruit je wilt produceren en je maakt er altijd +1 meer dan je je fiche hebt verschoven. Dit alles zorgt voor een flinke breinbreker. Welke van de 16 schepen ga je van fruit voorzien? En welke van de 20 ondernemingen ga ik kopen, voordat iemand anders dat doet?Daarnaast kunnen de ervaren spelers in de ijsjes handel. Koop je een fiche om ijsjes te kunnen maken, dan kun je fruit inleveren voor ijsjes. Ook die leveren weer bonuspunten op.


Verder kan je ook grote attracties kopen, zoals een natuurpark van 15 punten. Het enige nadeel is dat die vier vakjes op je eiland innemen. Dat moet je er wel voor over hebben.


Van fruit aan de boom naar sapjes in de fabriek

Heb je Juicy Fruit een paar keer gespeeld, dan kan je het scorebord omdraaien en ben je klaar om gebruik te maken van de sapfabriek. Waar je normaal twee acties hebt in een beurt (een fruittegel schuiven en iets kopen), komt er een derde actie bij, waarbij je fruit kunt betalen om jouw fiches in de sapfabriek een stapje verder te schuiven. Elk stapje kan extra bonuspunten bevatten die je tevens weer verder helpen op het scorebord.Kortom, er zijn genoeg manieren om punten te verdienen! Wat ik voornamelijk heb geleerd, is dat je niet voor alles kan gaan omdat de tijd daar tekort voor is. Je moet echt keuzes maken. Ga je vol voor ijsjes, of ga je de sapfabriek helemaal door. Met twee spelers was Juicy Fruit erg leuk, maar minder competitief. Want als de één voor de sapfabriek gaat, kan de ander bijvoorbeeld zich focussen op ijsjes maken. Daarnaast is een potje net iets te snel voorbij als je met twee personen speelt.

Ik denk dat we stiekem een huisregel gaan invoeren dat we de tijd pakken die voor drie spelers is weggelegd, zodat we wat langer door kunnen. Met vier spelers heb je twee keer zoveel tijd, dan komen alle radartjes waar je aan kan draaien wel beter tot zijn recht. 

Solo mode is uitgebreid en uitdagend
Daarnaast wil ik de solomode nog even apart benoemen. Soms is die er nog even snel aan toegevoegd om vanaf één speler op de doos te kunnen zetten. Bij Juicy Fruit is er in ieder geval duidelijk veel aandacht aan besteed. Ten eerste zijn er vier speelborden waar je tegen kunt strijden en zelfs de gemakkelijkste variant biedt flink wat uitdaging. Ook hebben we het al eerder gehad over de (50) scheepjes die bij het spel zitten. 


Wel nu, in de solo modes draai je die scheepjes om en daar staat alle informatie voor jouw AI gestuurde tegenstander. Elke keer nadat jij een aan de beurt bent geweest,  verschuif je de tegenstander zijn fiche één stap op zijn bord vooruit. Komt zijn fiche een bootje tegen, dan krijgt je tegenstander de bonuspunten die op het bootje staan vermeld. Daarnaast koopt hij ook altijd een onderneming van de markt. Welke onderneming die koopt is afhankelijk van het nummer dat tevens op het bootje staat vermeld.Tot slot pak je een willekeurig nieuw bootje uit de zak en daar staat een getal op welke aangeeft hoeveel stapjes je die vooruit op het speelbord moet leggen voordat het riedeltje opnieuw begint. Het wijst allemaal voor zich en werkt vrij intuïtief.

Het eerste speelbord is al een enorme hersenkraker, dat kostte al aardig wat potjes om die te verslaan. Wat overigens alleen maar positief is, want anders ben je er zo op uitgekeken.

Waar voor je geld?
Met een prijskaartje van rond de € 32,- en alle inbegrepen houten componenten, is Juicy Fruit zeker waar voor je geld. Je moet wel van echte breinbrekers en puzzeltjes houden, want je hebt veel opties om uit te kiezen. Van bootjes die je kunt voorzien van hun bestelling, tot allerlei ondernemingen die je kunt kopen en dan heb je ook nog de sapfabriek. De mate dat je elkaar in de weg kan zitten is verder beperkt. Je kan een onderneming wegkopen of iemand blokkeren in de sapfabriek, maar je kan niet elkaars bord beïnvloeden.  Juicy Fruit is dan ook een echte aanrader voor de puzzelfans onder ons en ook zeker het proberen waard voor diegene die wel van een solo spelletje houden. De zilveren Beginner’s Budgy trekt zijn zwembroek alvast aan! 


 

Aantal keer bekeken: 494 

Laagste 3 prijzen voor Juicy Fruit (Bordspellen)

31.99 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Bordspellenstapel 7.4
 
€  26.99€ 5.00   € 31.99
Bol.com 9.5
 
€  33.79€ 0.00   € 33.79
999 Games n.b.
 
€  34.99€ 0.00   € 34.99

Meer prijzen 

Reacties

Door Bos(s) (48 reacties) op 22-11-2021 07:27
( PM )
Leuke mechaniek hebben ze bedacht. Het is jammer dat het verder een point salad is waarbij degene met de beste timing wordt beloond en niet direct de beste puzzelaar. Misschien dan toch de solomodus maar eens proberen.