Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Review MicroMacro Crime City: Full House

White Goblin Games heeft een nieuwe MicroMacro uitgebracht in de vorm van MicroMacro Crime City: Full House. Aan het begin van dit jaar kon MicroMacro: Crime City ons al enorm bekoren, dus we waren extra benieuwd naar hoe MicroMacro Crime City: Full House uit zou gaan pakken! we hebben de detectivehoed en loep dan ook gauw uit de kast gepakt om opnieuw op onderzoek uit te ga


Welkom terug in Crime City!

Heb je het eerste deel nog nooit gespeeld, dan is dat geen enkel probleem. Waar het op neer komt is dat je een enorme zoekplaat voor je neerlegt, waarop van alles gebeurt. Denk aan die zoekboeken van Where’s Waldo waarop je Waldo moet zoeken. Alleen in Crime City ga je op zoek naar bijvoorbeeld een ongeluk of moord die heeft plaatsgevonden. 

Dit klinken niet als de meest vrolijke thema’s, ware het niet dat het een nobel doel heeft. Je gaat namelijk proberen uit te zoeken wat er precies is gebeurd.


Is een auto bijvoorbeeld verongelukt, dan ga je op zoek naar een moment waar de auto nog gewoon reed. Vervolgens volg je de zoekplaat helemaal terug tot waar de auto in de garage bleek te staan. Daar zie je een louche figuur iets bij de auto doorknippen. Het louche figuur volg je vervolgens terug op de zoekplaat naar waar die zijn vermomming aan doet etc. Je ziet dus op de zoekplaat stapsgewijs wat er is gebeurd en door een doelwit terug of vooruit in de tijd te volgen op de zoekplaat los je zaken op. Ook in MicroMacro Crime City: Full House werkt dit principe precies hetzelfde.Niet veel veranderd, wel kindvriendelijker

Er zijn wel kleine verbeteringen doorgevoerd om het geheel kindvriendelijker te maken. Zo staat er nu op elk scenario een symbool die de gradatie van de misdaad aangeeft. Is er bijvoorbeeld een hoed gestolen, dan zie je een blij gezichtje vs. als er een moord in de zaak zit, dan wordt er duidelijk aangetoond dat dit een wat spannendere zaak betreft.

Van de 16 zaken zijn er 7 heel kindvriendelijk en 5 iets spannender en 4 heel spannend

Verder is er ditmaal een zaak toegevoegd die maar liefst 15 kaartjes bevat die je door de hele stad meeneemt. Maar daarmee hebben we alle vernieuwingen wel benoemd. Voor de rest is het gewoon een nieuwe deel met dezelfde mechanieken die je ook al in MicroMacro: Crime City terug kon vinden. Zie het als een nieuwe zoekplaat in deze Crime City serie. Vergelijkbaar met een nieuw boek in de Where’s Waldo serie. 

Aan de ene kant vind ik dat fijn, want het verlangen naar meer was bij mij duidelijk aanwezig. Aan de andere kant is het misschien een klein beetje gemiste kans om niet wat nieuwe ideeën uit te proberen. Denk aan nieuwe truukjes hoe je verdachten moet volgen, als iemand de metrohalte in wandelt, moet je de metrostations volgen. Het was leuk als hier nieuwe methoden bij waren gekomen. Verder is de herspeelbaarheid nog steeds laag, heb je alle 16 zaken opgelost, dan is het spel klaar. De zaken zijn wel weer minimaal net zo leuk als het vorige deel wat een aanschaf desondanks rechtvaardigt.


Budgy, ons spaarvarkentje, heeft zich verstopt op de kaart, vind Budgy


Waar voor je geld?
MicroMacro Crime City: Full House doet niets nieuws ten opzichte van zijn voorganger, maar

is net als het origineel leuk voor jong en oud. Voor de bordspelspelers onder ons met jongere tabletoppers is het overigens wel fijn dat er wordt getoond welke van de 16 zaken geschikter zijn voor de jongere generatie. Vond je het vorige deel ook leuk, dan gaat dit nieuwste deel jou ook zeker bevallen.

Ben je geïnteresseerd geraakt in MicroMacro, dan maakt het niet uit met welk deel je begint. Heb je echter MicroMacro Crime City helemaal uitgespeeld en ben je nog op zoek naar een leuk (Sint)cadeautje? Dan zal je niet teleurgesteld zijn met dit nieuwste deel. 

MicroMacro Crime City: Full House krijgt van ons dan ook een welverdiende zilveren Budgy en schiet, door het gebrek aan vernieuwing, net iets te kort om de gouden binnen te halen. We hebben in ieder geval weer genoten van deze 16 speurzaken die we voorgeschoteld hebben gekregen!


Dit artikel is geschreven door Yørn

 

Aantal keer bekeken: 1108 

Laagste 3 prijzen voor MicroMacro Crime City: Full House (Bordspellen)

25.50 3
Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal
Bol.com Partner n.b.
 
€  25.50€ 0.00   € 25.50
Spelspul.nl 9.1
 
€  19.95€ 6.50   € 26.45
Alternate 8.6
 
€  22.99€ 4.95   € 27.94

Meer prijzen 

Reacties

Door Swizard (235 reacties) op 01-10-2021 10:44
( PM )
Leuk nieuw deel, maar ze hadden wel wat kunnen bijleveren om tussendoor dingen te kunnen markeren. Wij gebruiken zelf een berg mini-dobbelsteentjes.
Door Nin (1208 reacties) op 01-10-2021 12:01
( PM )
Schiet me net een briljant idee binnen. Ze zouden een SPIEL editie van dit spel moeten maken. Op de kaart een aantal hallen met heel veel kraampjes erop. Met grappige verwijzingen naar bordspellen, uitgevers e.d.