Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Review Mint Delivery

Uitgever: Five24 Labs
Spelers: 1 tot 5
Speelduur: 15 tot 30 minuten
Leeftijd: 13+

Als kleine jongen speelde ik graag met treinen en vrachtautootjes. Ik bracht dan mensen en goederen van punt A naar punt B en had de grootste lol. Soms deed ik alsof er een ongeluk gebeurde, waardoor de vracht te laat was. Maar ik had nooit een bordspel in mijn verzameling die dit Pick Up & Deliver mechanisme toepaste. Totdat ik onlangs mijn kickstarter pledge van Mint Delivery binnen kreeg. Maar heb ik als volwassen man nog steeds plezier in het ophalen en leveren van goederen?In Mint Delivery is het de bedoeling om bestellingen op te halen en deze af te leveren bij de juiste locatie. Iedere speler kiest een kleur vrachtwagen en zet deze op Mintopia City. Je start met vier witte mints en met maximaal drie bestellingen die gezamenlijk maximaal zes punten kunnen opleveren. De speler met de meest frisse adem begint.Tijdens zijn/haar beurt kan een speler tot twee acties doen:
Verplaatsen: Verplaats je vrachtwagen over de lijn naar een nieuwe locatie.
Bestelling afleveren: Deze actie telt niet mee als één van de twee acties, maar je moet in de desbetreffende stad zijn om hem uit te voeren. Je levert je bestelling af, je mints gaan terug naar de algemene voorraad en je legt de kaart gesloten naast je neer zodat niemand kan zien hoeveel punten je nu totaal hebt.
Bestelling aannemen: Je pakt een bestelling uit de stad waar je bent en legt deze open voor je neer. Vervolgens leg je één witte mint op de bestelling die je niet koos. Koos je de bestelling met mints, dan mag je deze in je vrachtwagen doen. Tenslotte onthul je een nieuwe bestelling zodat er weer twee beschikbaar zijn.
Laden en lossen van je vrachtwagen: In het midden bij Mintopia City en aan de randen kun je je vrachtwagen laden en lossen. Je kunt tot vier witte mints inladen en aan de rand tot twee witte mints. Er kunnen nooit meer dan vier mints in je vrachtwagen. Het lossen van je mints is optioneel. Je legt dan je mints terug in de algemene voorraad.
Opwaarderen van je mints: Net als het laden en lossen kun je dit doen in Mintopia City en aan de randen. Alleen in Mintopia City kun je drie witte mints omruilen voor één rode. Op alle locaties kun je twee witte mints omruilen voor één groene. Is de speler klaar, dan is de volgende speler. Dit gaat door totdat óf twee steden helemaal geen bestellingen meer hebben, óf de stapels van alle vier de steden weg zijn. De spelers tellen de punten van de afgeleverde bestellingen en degene met de meeste punten wint. Bij een gelijkspel wint degene met de meeste bestellingen en is het dan nog gelijk dan die met de meeste mints in de vrachtwagen.Vind je dit allemaal te makkelijk klinken, dan kan je ook spelen met speciale mogelijkheden. Je krijgt dan als extra actie de kans om een speciale mogelijkheid te kiezen. Deze kan je meteen gebruiken, mits je nog een actie mag uitvoeren, of later in het spel.Mocht je het dan nog steeds te makkelijk vinden, dan kan je ook wegomstandigheden aanpassen. Leg één tot vier van de zes tokens op de witte locaties. Deze hebben verschillende effecten, zoals:
Gesloten weg: Je kan hier niet langs.
File: Als je hier op komt, is je beurt meteen voorbij.
Tolweg: Je moet één mint betalen, de kleur maakt niet uit.
Snelweg: Je mag één plek verder gaan in de richting die je op reed.
Laadzone: Je mag één witte mint inladen zonder een extra actie te doen.
Tunnel: De tunnel is direct verbonden met Mintopia City.Er is genoeg variatie aanwezig om het spel elke keer net even iets anders te spelen. Er is zelfs een solo-modus aanwezig: je gebruikt dan de achterkant van de plattegrond-kaarten en neemt het op tegen een AI die op de achterkant van de vrachtwagen-kaart te vinden is. Het laden en lossen werkt anders: er zijn nu twee lopende banden waar je je mints vanaf kunt halen. Je kijkt dan naar de eerste vier mints en mag alleen van één kleur de mints pakken. Dit zijn maximaal vier witte, maximaal twee groene of maximaal één rode. Ook heb je de optie om als actie de voorste twee mints door te schuiven naar de achterkant van de rij. Verder speelt het spel hetzelfde. De AI heeft een voorkeur voor bepaalde bestellingen. Let daarop, want dit als je dit goed kan manipuleren, dan maak je een goede kans.Net als Mint Works is Mint Delivery een ideaal introductiespel om het basisprincipe van een spelmechanisme te leren. In dit geval is dat Pick Up & Deliver. Het spel duurt iets langer, maar dat vind ik zelf geen probleem. Ik had graag wat meer bestellingen gezien, want op een gegeven moment ken je ze wel. Alles past maar net in het blikje, mits je het er netjes in legt. De solo-modus is wel erg repetitief, aangezien de speciale mogelijkheden en wegomstandigheden daar niet gebruikt worden. De AI kan erg moeilijk te verslaan zijn, aangezien deze sneller aan mints kan komen. Ik speel dit spel dan ook liever met anderen. Voor beginnende spelers is dit zeker een aanrader. 

Aantal keer bekeken: 1058 

Laagste prijzen voor Mint Delivery (Bordspellen)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Reacties


Er is nog niet gereageerd.