Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 27 september 2019


Hoi allemaal,

Even geen normale intro. Essen is voor de deur. Ik ben al druk aan het voorbereiden. Maar natuurlijk is het ook weer tijd voor een nieuwe Starterkick. Ik heb me helemaal scheel gekeken naar kickstarter video’s, want er is weer ontiegelijk veel verschenen. En dan verscheen gisteren ook nog de Time Machine campagne van CMON. Deze duurt slechts tot 30 september. Te kort om uitgebreid te bespreken, daarom zet ik hem in deze intro. Voor een dollar krijg je toegang tot muziek, artwork en exclusieve promo’s van eerder campagnes. Daarnaast kan je ook complete pledges doen voor deze campagnes. Maar die vliegen als warme broodjes weg, dus ga er snel heen, en kom dan terug voor de overige campagnes die ik voor je heb uitgezocht.

ArchRavels (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $35,- (ca. €32,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €14,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 20 oktober 2019
Verwachte levering: augustus 2020



Omschrijving: In ArchRavels probeer je de meeste punten te verdienen met breien. Je koopt wol in, leert verschillende patronen en probeert zoveel mogelijk opdrachten af te ronden. Soms vinden er gebeurtenissen plaats waardoor je productie even wat stroever zal lopen. Op andere momenten kunnen er speciale verzoeken verschijnen. Die kan je dan houden of aan een ander geven. Tel aan het eind je verdiende punten bij elkaar op om te zien wie er wint.

Mijn mening: Dit spel viel mij juist op vanwege het unieke thema. Ik ken geen enkel ander spel dat over breien gaat. Ik snap dat het niet voor iedereen zal zijn, maar ik vind het een verademing naast de veelgebruikte thema’s zoals zombies, monsters en koopvaardij.

Sovereign Skies (link)


Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $29,0 (ca. €27,-)
Verzendkosten: $16,- (ca. €14,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 22 oktober 2019
Verwachte levering: mei 2020



Omschrijving: In de Abyssi cluster zijn zes planeten die een fragiel verbond met elkaar hebben. Wij als mensen hebben ontdekt dat er veel te verdienen valt met de grondstoffen uit dit cluster. Iedere speler vliegt met een groot schip rond om te onderhandelen met de verschillende rassen en op deze manier invloed te verdienen. Degene die aan het eind het meeste invloed heeft verzameld, is de winnaar.

Mijn mening: Mijn omschrijving is misschien wat summier, maar je kan uiteindelijk uit zoveel verschillende acties kiezen dat ik ze onmogelijk allemaal kwijt kon in een korte omschrijving. Er zit heel veel spel in een vrij kleine doos.

Valhal: Enter the Golden Gates (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: €49,-
Verzendkosten: €10,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 10 oktober
Verwachte levering: juni 2020



Omschrijving: Jij bent een Jarl, een baas van een vikingstam. Het is aan jou om de gunst van de Goden terug te verdienen en goed te zorgen voor je stam. Dit doe je door rooftochten te houden op het vaste land. Maar ook door je dorp verder te ontwikkelen. Aan het begin van elke seizoen zal er een gebeurtenis gespeeld worden. Maar ook na elk gevecht of offer zal dit gebeuren. Zo’n gebeurtenis heeft invloed op het verloop van het spel. Degene die de meeste gunst heeft verdient, is de winnaar.

Mijn mening: Terwijl je het spel speelt, zal er een verhaal ontstaan door de kaarten die gespeeld worden. En ik ben dol op een verhaal in een spel. Ook hebben de makers geprobeerd zo trouw mogelijk aan de Viking geschiedenis te blijven. Dat kan ik zeker waarderen. Ik vind spellen over oude culturen erg interessant.

Ruins of Mars (link)


Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $29,- (ca. €27,-)
Verzendkosten: $12,- (ca. €11,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 18 oktober 2019
Verwachte levering: september 2020



Omschrijving: Het is 2179 en de aarde raakt op. Te lang hebben we onze planeet verwaarloosd. Maar er is hoop. Een groepje ontdekkers maken een reis naar Mars om daar technologische ontdekkingen te doen die het lot van de aarde afkeert of in ieder geval vertraagd. Er zijn daar verschillende basissen en zo’n basis staat voor bepaalde grondstoffen maar ook acties. Ben jij degene die het voor elkaar krijgt onze planeet te redden met de kennis opgedaan op Mars?

Mijn mening: Ik dacht even dat we weer een spel zouden krijgen waarbij we moeten zien te overleven op Mars. Maar we gaan alleen op ontdekkingstocht om te leren over buitenaardse technologie. Ik vind dit een leuke twist op het Mars thema.

1987: Channel Tunnel & 1942: USS Yorktown (link)


Aantal spelers: 2 of 1 tot 4 respectievelijk
Basis pledge level: €22,-
Verzendkosten: vanaf €5,- en EU vriendelijk of gratis ophalen op Essen Spiel
Eindigt op: 5 oktober 2019
Verwachte levering: november 2019




Omschrijving: Deze pledge gaat over twee spellen. In de eerste, 1987: Channel Tunnel, racen de spelers naar het midden van het Kanaal. Maar je vaart niet te water, je boort jouw deel (Frans of Engels) van de Kanaaltunnel. Degene die als eerste bij het midden is, wint het spel.
1942: USS Yorktown speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. De spelers werken samen als bemanning van de USS Yorktown. Het is de bedoeling dat jullie het Japanse vliegdekschip IJN Shōhō vinden en tot zinken brengen.

Mijn mening: Deze nieuwe spellen in de 1900 serie simuleren een deel van onze geschiedenis uit de vorige eeuw. Daardoor zijn de thema’s uniek en leerzaam. Dat zijn voor mij grote pluspunten. Ik heb van deze serie alleen 1906: San Francisco en vond dit een goed spel. Als dat een voorbode voor deze spellen is, dan komt het zeker wel goed.

Snelvuur:


Snelvuur is weer terug van weggeweest. Hier zijn tien andere titels die de top vijf net niet haalden:
Camp Pinetop (link): Schattig spel waarin je gaat kamperen.
Unicorn Fever (link): Racespel met eenhoorns.
Seven Bridges (link): Spel gebaseerd op de bekende wiskundige puzzel de zeven bruggen puzzel van Koningbergen.
Edge of Darkness: Cliffs of Coldharbor (link): Een uitbreiding voor Edge of Darkness.
MoonFlight (link): Een deckbuilder waarin je halverwege je deck ongedaan maakt.
Detective City of Angels & expansion (link): Nieuwe casussen voor Detective: City of Angels.
Madeira Collector’s edition (link): Luxe uitgave van Madeira.
Winner Winner Chicken Dinner (link): Steel kippen en vlucht van de boer.
Power Rangers: Heroes of the Grid phase 2 (link): Een nieuwe uitbreiding voor het onlangs verschenen Power Rangers.
Everdell Spicecrest & Bellfaire (link): Twee nieuwe uitbreidingen voor Everdell.

Zit er iets voor jou tussen? Of wacht je op iets specifieks? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dutchyoda op 27-09-2019 16:21
Aantal keer bekeken: 1277

Reacties

Door Carientje (625 reacties) op 27-09-2019 18:30
( PM )
Everdell is prachtig, maar ex btw, ex shipping etc worden ze nu wel heel erg duur.

Zelf heb ik time of legends destinies nog gebacked. Het doet mij vooralsnog denken aan een combinatie van Mansions of Madness, Chronicles of Crime en een dungeon crawler.
Door Bart4june (18 reacties) op 27-09-2019 21:54
( PM )
Ik ga wachten op Oathsworn: Into the Deepwood.
Hopelijk wordt die zo goed als het nu lijkt.
Door StanTem (505 reacties) op 27-09-2019 23:35
( PM )
I'm in voor de Everdell expansions, de Detective: City of Angels expansion, Board Royale en Grand Carnival :p

Uiteraard weer allemaal te vinden op crowdfinder.be
Door Erwin (1 reacties) op 29-09-2019 15:27
( PM )


The Ghosts Betwixt, ziet er erg leuk uit vind ik zelf, maar loopt nog niet zo hard als de grote jongens momenteel. betwixt
Door StanTem (505 reacties) op 29-09-2019 19:30
( PM )
Quote:


The Ghosts Betwixt, ziet er erg leuk uit vind ik zelf, maar loopt nog niet zo hard als de grote jongens momenteel. betwixt

Inderdaad. Vorige keer was de campaign niet succesvol. Tweede poging nu.
Het spel komt nog op crowdfinder om zoals gewoonlijk van een mooie korting te genieten. Hopelijk helpt mijn group pledge ook om de funding te helpen.