Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 3 juli 2020


Hoi allemaal,

De zomer is er. De kinderen zijn (bijna) klaar met school en we kunnen enigszins op vakantie. Dit is ook de periode waarin het wat rustiger wordt op kickstarter. Daarom is er deze week geen snelvuur-segment. Maar ik heb nog wel vijf projecten kunnen vinden die mij erg aanspraken.

Roll Player Adventures (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $100,- (ca. €89,-)
Verzendkosten: $35,- (ca. €31,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 17 juli 2020
Verwachte levering: juni 2021Omschrijving: Roll Players Adventures is een nieuw deel in het Roll Player universum. Waar het in Roll Player alleen draaide om het maken van een character, draait het in Adventures om het avontuur zelf. Sterker nog: je kan je characters vanuit Roll Player meenemen naar Adventures. Er is een aanval vanuit het noorden en jij moet samen met andere spelers je best doen om deze aanval af te slaan. Er zijn twaalf verschillende boeken die je op je avontuur begeleiden. Lukt het jou om veilig het einde te halen?

Mijn mening: Tot nu toe geniet ik van elke Roll Player-titel. Het idee om je karakter mee te nemen vanuit Roll Player is natuurlijk erg leuk. Ook het idee dat keuzes (bijvoorbeeld het wel of niet helpen van iemand) van invloed kunnen zijn, klinkt erg interessant. Roll Player Adventures is zeker een spel dat ik een keer wil proberen.

Rise of the Amazons (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $39,- (ca. €35,-)
Verzendkosten: $12,- (ca. €11) en EU vriendelijk
Eindigt op: 22 juli 2020
Verwachte levering: februari 2021Omschrijving: Rise of the Amazons gaat, hoe kan het dan ook anders, over de Amazones uit de Griekse mythologie. Jij bent een van vier Amazones, sorry geen Wonder Woman. Je strijd tegen andere mythologische personen en wezens. Denk hierbij aan Achilles en de Hydra, maar nee niet die van Marvel. Je probeert zoveel mogelijk punten te verzamelen door gevechten te winnen, het orakel te bezoeken en offers te maken. Want als jij de meeste punten aan het eind hebt, heb jij gewonnen.

Mijn mening: Als groot fan van de Griekse mythologie kon ik Rise of the Amazons niet naast me neer leggen. Je zal goed moeten nadenken welke stappen je maakt, want je voorraad is niet oneindig. Maar je zult ook makkelijk moeten kunnen aanpassen als anderen in de weg liggen. Dat is het type spel waar ik graag mijn tanden in zet.

Canopy (link)

Aantal spelers: 1 tot 2
Basis pledge level: $19,- (ca. €17,-)
Verzendkosten: $9,- (ca. €8,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 10 juli 2020
Verwachte levering: juni 2021Omschrijving: In Canopy draait alles om het regenwoud. Door middel van draften probeer je grote bomen en allerlei soorten dieren en planten in jouw regenwoud te krijgen. Elke soort scoort op z’n eigen manier. Probeer dus de juiste sets te maken en zoveel mogelijk punten te scoren!

Mijn mening: Wow, wat ziet Canopy er schitterend uit. Ik hou van snelle korte drafting spellen. Soms hoef ik dan niet eens te winnen. Canopy is zo’n spel. Zelfs als ik niet win heb ik iets moois om naar te kijken.

Roar and Write (link)

Aantal spelers: 1 tot 100
Basis pledge level: $19,- (ca. €17,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €13,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 24 juli 2020
Verwachte levering: mei 2021Omschrijving: Roar and Write is een roll & write spel. Je probeert zoveel mogelijk punten te halen om de nieuwe koning van het dierenrijk te worden. Daarvoor moet je een wit voetje halen bij de Raad. Daar zitten andere dieren die op een specifieke manier beloond willen worden. Dit alles wordt gedaan met de waardes van je dobbelstenen. Daarom moet je goed kiezen welke waarde je waar gaat neerzetten.

Mijn mening: Door het vele thuis blijven heb ik veel roll & writes gespeeld. Ze spelen heel makkelijk via een stream. Daardoor heb ik ook een zwak gekregen voor dit genre. Roar and Write geeft je inderdaad keuzes en lijkt me daarom ingewikkelder dan een potje Yahtzee. Ik heb daar helemaal niks op tegen!

RagnaRok Star (link)

Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: €33,-
Verzendkosten: €12,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 31 juli 2020
Verwachte levering: april 2021Omschrijving: De Vikingen in RagnaRok Star doen hun best om in Walhalla te komen, maar in plaats van plunderen gaan ze zingen. Het is aan jou om jouw Vikingband van het noorden te maken. Je zeilt naar eilanden om publiek voor je te winnen. Hoe meer publiek je hebt, hoe meer punten je kan krijgen. Daarnaast probeer je ook je eigen geheime doel te halen. Want degene met de meeste punten is de meest populaire band en wint daarmee toegang tot Walhalla.

Mijn mening: Zoals de woordgrap in de titel al doet vermoeden, zit het spel zelf ook vol woordgrappen. Met bandnamen zoals Blue Sabbath en Red Zeppelin springt de humor hier vanaf. Toch zit er genoeg uitdaging in om de juiste punten te scoren. RagnaRok Star lijkt me een heerlijk spel om op een doordeweekse avond te spelen.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 03-07-2020
Aantal keer bekeken: 531

Reacties

Door Streetnerd (77 reacties) op 04-07-2020 00:20
( PM )
Iemand via crowedfinder Rollplayer Adventures pledge en voor mij de core game+uitbreidingen mee besteld?
Door Hedgehog (280 reacties) op 04-07-2020 10:09
( PM )
Alleen voor die meeples moet ik Ragnarok Star al hebben :')

Jammer van 'Green Dead'; ik mis de grap, of het verwijst naar een puberale punk band die niet helemaal bij het thema past mi.

Krijgen we nog Ivory Maiden en Judas Pink kickstarter exclusives? Of een Ronnie James Denim als god voor de blauwe speler?
Door CandyShine (788 reacties) op 04-07-2020 11:01
( PM )
@Hedgehog: miss mis ik iets, maar is Grean Dead niet gewoon Green Day?
Door Hedgehog (280 reacties) op 04-07-2020 12:14
( PM )
Quote:
@Hedgehog: miss mis ik iets, maar is Grean Dead niet gewoon Green Day?


Ja dat bedoelde ik met de puberale punk band Hadden ze wel een band kunnen verbasteren die meer in het straatje paste.

Red Zeppelin en Yelloween zijn grappig gevonden.
Door CandyShine (788 reacties) op 04-07-2020 15:23
( PM )
Hahahaha ik dacht al, deze referentie is toch redelijk duidelijk xD
Door StanTem (399 reacties) op 04-07-2020 15:29
( PM )
Ragnarok Star is ook EU friendly.
Door Dutchyoda (136 reacties) op 04-07-2020 19:50
( PM )
Quote:
Ragnarok Star is ook EU friendly.

Omdat de prijs in Euro is, leek me dat vanzelfsprekend. Maar ik heb het alsnog er bij gezet.
Door StanTem (399 reacties) op 05-07-2020 14:04
( PM )
Quote:
[..]

Omdat de prijs in Euro is, leek me dat vanzelfsprekend. Maar ik heb het alsnog er bij gezet.


Is nochtans niet altijd zo hoor. De creator kiest zelf welke valuta ze gebruiken voor hun campaign, ongeacht waar ze gevestigd zijn.