Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Member in the Spotlight: Hedgehog

 Het is alweer tijd voor de tweede Member in the Spotlight! Slick heeft het spits mooi afgebeten, maar er staan nog een paar members op scherp om te vertellen over hun favoriete bordspel, hoe hun liefde voor bordspellen is begonnen en de grootte van hun collectie te tonen. Next one: Hedgehog! 

1. Hedgehog, vertel wat over jezelf!
Mijn echte naam is Sebastiaan. Al ruim 12 jaar met iemand samen die niet van bordspellen houdt, maar een zoon en dochter die wel graag een spelletje doen. In het dagelijks leven zit ik in de software ontwikkeling. Vorig jaar heb ik met twee compagnons een bedrijf hierin opgericht.

2. Hoe is je bordspelliefde begonnen?
Mijn eerste aanraking met bordspellen was op jonge leeftijd. Zo speelde ik regelmatig met mijn ouders en broertjes spellen als Spookslot, de Schat en de Sleutel, maar vooral Homas Tour. Op de basisschool was ik ook lid van zowel de dam- als schaakclub. De liefde begon eigenlijk pas echt begin middelbare school met Magic the Gathering en Warhammer. Mijn eerste FLGS was 'de Spellenwinckel' in Amersfoort. Deze werd gerund door Bert (tegenwoordig van 999 Games) en zijn moeder. Het plezier verdween na een aantal jaar helaas wel door het verdienmodel achter bepaalde (Games Workshop) spellen. Na een flinke hiatus is de liefde opnieuw tot stand gekomen door Zombicide (inclusief het schilderen). Met dit spel heb ik ook een groot deel van mijn vriendengroep zo gek kunnen krijgen om regelmatig een avond samen te komen. Nu probeer ik de cirkel weer rond te krijgen door ook mijn vrouw en kinderen enthousiast te krijgen voor de hobby!

3. Hoe groot is je collectie?
Zo'n 75 spellen, wanneer je uitbreidingen niet meerekent.

 

 

4. Wat is er voor jou zo mooi aan de bordspelhobby?
Tegenwoordig is natuurlijk het mooiste dat je elkaar echt treft. Geen gaming of communicatie via het internet. Een activiteit die je met vrienden kan doen en waar iedereen (als het goed is) plezier aan beleeft.

5. Welk bordspel is je favoriet en waarom?
Moeilijke vraag, dat hangt van veel factoren af en wisselt ook met de tijd. Ik denk dat wanneer ik er één moet noemen dit toch Star Wars: Rebellion is. Ik ben groot Star Wars fan en deze setting past goed bij de game. Het is een asymmetrisch spel, maar erg goed gebalanceerd. Het heeft een aardige psychologische component en ik vind de potjes tot nu toe van begin tot het eind erg spannend en vermakelijk. Enige minpunt is dat het slechts voor twee spelers is.

6. Van welke bordspelaankoop heb je het meeste spijt?
Carcassonne: Junior. Dit is eigenlijk geen spel te noemen, alle zetten zijn legaal. Het tactisch inzicht is juist iets wat zich later ontwikkelt bij kinderen. Je kan dus beter de reguliere Carcassonne met jonge kinderen spelen.

7. Hoe ziet jouw ideale bordspelavond eruit?
De bordspelavonden zijn bij mij op zolder met vrienden. Wij beginnen met filler games tot iedereen aanwezig is, om vervolgens een wat langer spel te spelen. Gaat dan ook aardig wat (speciaal)bier doorheen. Vervolgens eindigen we met een aantal party games, zodat iedereen het zo laat kan maken als hij wil. Dan gaat meestal ook de whisky en rum open, waardoor iedereen het wat later maakt dan gepland. Gelukkig hoef ik dan nergens meer heen!

8. Kan je tegen je verlies?
Absoluut niet, daarom win ik altijd ;)


9. Waar koop jij over het algemeen je bordspellen (zowel offline als online)?
Ik koop zo'n 80% van mijn bordspellen tegenwoordig online bij Summoner. Ik krijg daar altijd goed advies en uitstekende service. Het assortiment is een goede mix van bordspellen en accessoires. Een goede aanbieding elders laat ik echter niet schieten.

10. Wat is de allergrootste of juist allerkleinste doos in je collectie?
De grootste doos in mijn collectie is die van Twilight Imperium. Helaas nog nooit op tafel gekomen... Slechts één iemand uit mijn groep ziet het zitten.

11. Als je een spel zou kiezen om de rest van je leven in te doorbrengen, welk spel zou dit zijn?
Dinosaur Island; lijkt me wel wat om een 'Jurassic Park' te runnen.

 

 

12. Wat is je favoriete soort spel? Co-op, single-player, tegen elkaar?
Sowieso co-op, maar dan wel met een 'hidden traitor' element. Zoals bijvoorbeeld bij Dead of Winter. Je wint of verliest samen, maar staat allemaal wel op scherp. Zorgt voor een leuke dynamiek in de groep.

13. Geef het stokje door: Welke vraag zou je aan de volgende Budgy in de spotlight willen vragen?
Welk bordspel vind je het meest ondergewaardeerd (en waarom)? Het antwoord op deze prangende vraag lees je in de volgende editie van Member in the Spotlight. Kapudovic is dan aan de beurt! 

Enorm bedankt voor je tijd en uitgebreide antwoorden Hedgehog!

Hint: Zie jij het stiekem ook wel zitten om door ons ondervraagd te worden? Schroom niet en stuur ons vooral een berichtje! Vinden wij heel erg leuk!

Geplaatst door Linnsane op 26-07-2020
Aantal keer bekeken: 544

Reacties

Door JBird87! (7 reacties) op 26-07-2020 22:08
( PM )
Leuk interview! Ben vorig jaar begonnen met me bordspellen hobby. Vele geleerd sindsdien over me smaak in games.
Door DjUntzUntz (108 reacties) op 26-07-2020 22:59
( PM )
super gaaf interview en leuk om te lezen wie je bent en wat je doet, Hedgehog/Sebastiaan :) leuk ook dat je Dinosaur Island een paar keer hebt genoemd.

PS: ik zag dat je veel spellen bij de summoner haalt. Ben je ook een Overijsselse?
Door Hedgehog (454 reacties) op 27-07-2020 20:43
( PM )
Quote:
Leuk interview! Ben vorig jaar begonnen met me bordspellen hobby. Vele geleerd sindsdien over me smaak in games.


Goed om te horen dat je het leuk vond om te lezen! Kijk maar uit met deze hobby, over een paar jaar heb je uitpuilende kasten vol met bordspellen 😉

Quote:
super gaaf interview en leuk om te lezen wie je bent en wat je doet, Hedgehog/Sebastiaan :) leuk ook dat je Dinosaur Island een paar keer hebt genoemd.

PS: ik zag dat je veel spellen bij de summoner haalt. Ben je ook een Overijsselse?


Ik ben ook benieuwd welke members nog meer voorbij gaan komen de aankomende tijd. Toch leuk wat meer achtergrond te kennen.

Ik ken Summoner echt alleen als webshop, geen idee hoe ik er ooit terecht ben gekomen. Het is alweer jaren geleden en door het aanbod, de service en prijzen eigenlijk altijd blijven komen (digitaal dan, niet fysiek).
Door Ktugach (165 reacties) op 27-07-2020 21:57
( PM )
Leuk stukje om te lezen!
Door Linnsane (220 reacties) op 31-07-2020 19:00
( PM )
Quote:
Leuk interview! Ben vorig jaar begonnen met me bordspellen hobby. Vele geleerd sindsdien over me smaak in games.
Je mag ook meedoen als je wilt? Beginnende spelers / verzamelaars kunnen ook een bron van inspiratie zijn
Door Hedgehog (454 reacties) op 31-07-2020 21:34
( PM )
Quote:
[..]
Je mag ook meedoen als je wilt? Beginnende spelers / verzamelaars kunnen ook een bron van inspiratie zijn


En daarnaast leuk om terug te lezen hoe je er nu tegenaan keek, wanneer je over een jaartje een fanatieke board gamer (of hoarder) bent 😉