Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 31 juli 2020


Hoi allemaal,

Tsjonge jonge jonge. Wat is het rustig op kickstarter. Ik heb niet eens een top vijf voor jullie kunnen maken. Nu GenCon (de grootste niet-Europese spellenbeurs) bezig is, had ik wel wat roering verwacht. Zelfs al is de beurs dit jaar online in verband met Covid-19. Maar we moeten het hiermee doen. Misschien zit er toch nog wat leuks voor jullie tussen.

Lizard Wizard (link)

Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: $49,- (ca. €42,-)
Verzendkosten: $16,- (ca. €14,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 26 augustus 2020
Verwachte levering: februari 2021


Omschrijving: Lizard Wizard is het volgende deel in de Raccoon Tycoon serie. Deze keer werk je niet aan het spoor, maar probeer je tovenaars voor je te winnen. Dit doe je door mana te verzamelen en deze te gebruiken om te bieden op een tovenaar. Mana kan je verzamelen door ingrediënten te verkopen op de markt. Als jij ingrediënten krijgt via het spelen van een kaart, stijgen de waardes van de andere ingrediënten. Probeer daarom zo goed mogelijk de markt te manipuleren. Degene die de beste tovenaars heeft, zal het spel winnen

Mijn mening: Ik heb Raccoon Tycoon nooit gespeeld, maar ik heb er wel veel goede dingen over gehoord. Lizard Wizard bouwt door op het systeem, en dat wekt bij mij veel interesse op. Mocht ik Raccoon Tycoon nooit spelen, dan hoop ik dat Lizard Wizard wel op tafel komt.

Petrichor: Collector’s Edition and Cows Expansion (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: vanaf €16,- voor de uitbreiding.
Verzendkosten: vanaf €16,- voor de uitbreiding en EU vriendelijk
Eindigt op: 17 augustus 2020
Verwachte levering: mei 2021


Omschrijving: In Petrichor ben je een wolk. Het is aan jou om de meeste oogst te laten groeien. In deze uitbreiding komen de koeien naar Petrichor. Met hun mest zullen de planten beter groeien, maar het methaan uit die mest heeft ook invloed op het weer. Lukt het jou om de juiste balans te vinden en daarmee de beste oogst te genereren?

Mijn mening: Petrichor heeft een uniek thema en ziet er prachtig uit. Met de collector’s edition krijg je onder andere schitterende wolken en een mooie insert om alles op te ruimen. Als Petrichor een van jouw favoriete spellen is, dan is dit waarschijnlijk een no-brainer.

Vinyl: Big Band Edition and Vinyl: Jukebox (link)

Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: vanaf $16,- (ca. €14,-)
Verzendkosten: $10,- (ca. €9,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 21 augustus 2020
Verwachte levering: augustus 2021


Omschrijving: In Vinyl verzamel je platen, je weet wel, van die oude muziekplaten van vroeger. In dit lichte set-verzamelspel probeer je punten te scoren door zoveel mogelijk eigenschappen hetzelfde te hebben in je verzameling. Big Band voegt hier onder andere de eigenschap van instrumenten aan toe. Maar deze moeten juist uniek zijn in je verzameling, anders scoren ze helemaal geen punten. Jukebox is een twee-spelervariant die sneller speelt.

Mijn mening: Toen ik Vinyl voor het eerst speelde, vond ik het wel leuk, maar erg aan de lichte kant. Dat is niet per se negatief, maar het was het gewoon net niet voor mij. Ik zal geen nee zeggen als je mij vraagt om mee te doen, maar ik zal het ook niet zelf als eerste pakken. De Big Band uitbreiding lijkt de complexiteit iets op te schroeven en ik ben hier best benieuwd naar. Jukebox, lijkt een simpele snelle versie te zijn. Ideaal voor degene die even iets tussendoor willen spelen.

Immune (link)

Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: $39,- (ca. €34,-)
Verzendkosten: $7,- (ca. €5,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 27 augustus 2020
Verwachte levering: maart 2021


Omschrijving: In Immune werk je samen om het lichaam immuun te maken voor een onbekend virus. Terwijl dit virus je hart, longen, nieren en lever aanvalt, probeer jij het lichaam te leren hoe het virus te herkennen. Dit doe je door energie te verplaatsen over een raster van negen kaarten. Hoe meer energie op een kaart, hoe krachtiger de actie. Daarom moet je goed overleggen welke acties je zou willen doen. Lukt het jullie om het lichaam immuun te maken? Of maakt het virus een nieuw slachtoffer?

Mijn mening: Hoewel het thema in deze tijd behoorlijk donker over kan komen, is dat niet de insteek geweest van de maker. Zijn doel was om mensen meer te leren over de werking van ons immuunsysteem. Ik ben dan ook erg benieuwd naar Immune, want ik ben nooit te oud om iets nieuws te leren.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 31-07-2020
Aantal keer bekeken: 972

Reacties

Door Linnsane (476 reacties) op 31-07-2020 18:58
( PM )
Vinyl klinkt wel heel erg grappig, maar daar heb ik niet persé een bordspel voor nodig Heb zo al genoeg matchende elementen in de platenkast staan...
Door DjUntzUntz (203 reacties) op 31-07-2020 21:09
( PM )
Ik zou Northgard the boardgame hier wel willen benoemen. Gebaseerd op de steeds populair wordende RTS. Het spel ziet er strak, clean en simpel uit. Leuke mini's, op mythologie gebaseerd, verscheidene facties, etc. Zeer de moeite waard om het in ieder geval door te nemen. Ik ben van plan het wel te backen
Door Buur (616 reacties) op 01-08-2020 14:28
( PM )
Binnenkort Cascadia, maar het staat nog niet eens op Kickstarter...
Wel Dollars to Donuts, of had je die al gehad...?
Door Dutchyoda (185 reacties) op 02-08-2020 09:06
( PM )
Quote:
Ik zou Northgard the boardgame hier wel willen benoemen.
Northgard kwam net op Kickstarter toen ik mijn lijstje al had gemaakt. Grote kans dat deze er volgende keer er bij zit.

Quote:
Wel Dollars to Donuts, of had je die al gehad...?
Yep, die stond in de vorige Starterkick.
Door Streetnerd (491 reacties) op 04-08-2020 19:01
( PM )
Quest+Avalon Bigbox vandaag op KS