Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 9 oktober 2020


Hoi allemaal,

De afgelopen week viel het me erg op dat er veel tweede edities en uitbreidingen op kickstarter verschenen. Normaal stuur ik deze automatisch naar het snelvuur, maar een aantal daarvan vond ik nu te goed om niet in mijn top vijf te melden. Welke dat zijn? Lees snel verder om erachter te komen.

Cartographers Heroes (link)

Aantal spelers: 1 tot 100
Basis pledge level: $22,- (ca. €19,-)
Verzendkosten: $12,- (ca. €10,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 23 oktober 2020
Verwachte levering: juli 2021

Cartographers HeroesOmschrijving: In dit vervolg op Cartographers ga je opnieuw landkaarten maken. Dit doe je op basis van kaarten die getrokken worden. Elk seizoen scoor je punten op basis van einddoelen. Het nieuwe aan Heroes is… de helden. Deze helden helpen je strijden tegen monsters die tevoorschijn kunnen komen. Elke held heeft een bepaald gebied dat ze kunnen verdedigen. Als daar een monster is/komt dan wordt deze verslagen en dit voorkomt minpunten tijdens het scoren. Ook de monsters hebben een upgrade gekregen. Naast het scoren van minpunten hebben ze ook een effect: zombies groeien in aantal elke keer als er gescoord wordt, draken leveren munten op als ze helemaal omsingeld zijn. Oh en ik vergeet bijna te vermelden dat er ook drie nieuwe vellen zijn om op te spelen. Deze hebben elk hun eigen effect, zoals een vulkaan die land vernietigt.

Mijn mening: Cartographers in één van mijn favoriete roll & write spellen. De afgelopen corona-maanden heb ik deze veel gespeeld via verscheidene live streams. Heroes was daarom voor mij ook een instaback. Samen met de drie nieuwe vellen om op te tekenen krijgt Cartographers flink wat variatie. Ik vind dat helemaal prima!

Frostpunk: The Board Game (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: €75,-
Verzendkosten: vanaf €15,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 29 oktober 2020
Verwachte levering: oktober 2021

Frostpunk: The Board GameOmschrijving: In een post-apocalyptische ijstijd heb jij de leiding over een kleine groep overlevers. Het is aan jou om het moraal van de groep om hoog te houden terwijl er allerlei verschillende gebeurtenissen plaatsvinden. Het spel speelt in 12 dagen (rondes); als je het overleeft tot aan het eind win je het spel. Elke dag begint met een gebeurtenis. Het is aan jou om met de effecten van deze gebeurtenis om te gaan. Je moet echter ook zorgen dat je groep genoeg eten en warmte heeft om te overleven.

Mijn mening: Frostpunk is van 11bit studios, de makers van This War of Mine, en dat zie je ook hier terug. Net als in This War of Mine moet je nu ook moraal hoog zien te houden, mensen voeden en dat geeft je gedurende het spel moeilijke keuzes. Ik vind This War of Mine een erg goed spel en ik kijk er ook naar uit om Frostpunk te proberen.

Unforgiven: The Lincoln Assassination Trial (link)

Aantal spelers: 2
Basis pledge level: $29,- (ca. €25,-)
Verzendkosten: $18,- (ca. €15,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 31 oktober 2020
Verwachte levering: april 2021

Unforgiven: The Licoln AssassinationTrialOmschrijving: 14 April 1865. John Wilkes Booth schiet president Abraham Lincoln neer in het theater. De volgende ochtend overlijdt Licoln aan zijn verwondingen. Booth wordt achtervolgd en uiteindelijk zelf neergeschoten. Uit onderzoek blijken er meerdere medeplichtigen gevonden te worden. Eén daarvan is Mary Surrat. Jij speelt tegen een andere speler in haar rechtszaak. Het is aan jou om haar veroordeeld (of juist vrijgesproken) te krijgen. Door kaarten te draften bouw je je zaak op. Wie zal de stemmen van de jury winnen?

Mijn mening: Een rechtszaak is een ideaal thema voor een 2-speler spel. Een aantal maanden terug benoemde ik al Lawyer Up. Daar ging het om een fictieve zaak. Maar in Unforgiven draait het om een historische zaak. Dit blijkt ook uit de gekozen afbeeldingen van alle historische figuren. Dat vind ik wel mooi. Het trekt de geschiedenis naar je toe en leert je meer over die tijd (spoiler: ze werd ter dood veroordeeld).

High Rise: Ultraplastic Edition (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $40,- (ca. €34) voor de plastic uitbreiding. $95,- (ca. €81,-) voor het spel
Verzendkosten: Vanaf $17,- (ca. €14,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 30 oktober 2020
Verwachte levering: november 2021

High Rise: The Ultra Plastic EditionOmschrijving: High Rise is een spel waarin je wolkenkrabbers bouwt. Probeer zo hoog mogelijk te komen en zoveel mogelijk geld te verdienen aan huurders. Elke actie die je neemt, kan iets beter zijn ten koste van corruptie. Het is aan jou om te bepalen of die corruptie het waard is.

Mijn mening: High Rise was vorig jaar ook op kickstarter. Toen ging het om een versie waarbij de wolkenkrabbers alleen van karton waren. Nu kan je een geheel nieuwe plastic versie of alleen de plastic upgrade kiezen. Ik heb genoten van High Rise en ik kan dit spel daarom ook zeker aanraden.

Herbaceous Pocket Edition (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $15,- (ca. €13,-)
Verzendkosten: $10,- (ca. €8,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 20 oktober 2020
Verwachte levering: oktober 2021

Herbaceous Pocket EditionOmschrijving: Deze Pocket Edition van Herbaceous speelt hetzelfde als het origineel. Je probeert punten te scoren door kruiden te planten. Deze kruiden komen uit je eigen tuintje of uit de gemeenschappelijke tuin. Je hebt vier verschillende plekken om de kruiden te planten. Elke scoort op een eigen manier. Let daarom goed op welke plek je uitkiest en welke kruiden je wilt planten. Zodra er geen kaarten meer zijn om te planten is het spel afgelopen.

Mijn mening: Herbaceous is een simpel, rustig spel om te spelen. Toch moet je goed je moment kiezen om te gaan planten, want anders gaat een andere speler er met je kruiden vandoor. Nu dat deze in een handig reisformaat komt, kan ik dit spel altijd bij me hebben in de auto.

Snelvuur:

Er was nog veel meer te vinden op kickstarter dus hier nog een aantal spellen die net buiten mijn top vijf vielen:
Dungeon Drop: Dropped Too Deep and Tavern Tales (link): Dit is een uitbreiding op het geinige Dungeon Drop.
Ambush Epic (link): Een semi-coöperatieve dungeon crawler.
Blood & Plunder: Raise the Black (link): Een piratenuitbreiding voor het miniaturenspel Blood & Plunder.
Gun and Gun (link): Een snel speler-tegen-speler kaartspel.
Pocket Paragons (link): Een snel en kleine duellerend kaartspel.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 09-10-2020
Aantal keer bekeken: 654

Reacties

Door Nona (132 reacties) op 09-10-2020 20:44
( PM )
Cartographers was een instaback voor mij.
Door Game66 (4 reacties) op 09-10-2020 21:38
( PM )
also backed Cartographers Hero + the base game. Was not yet in my collection.

Also backes for:
Dinosaur World and Dinosaur Island: Rawr 'n Write
In too deep
Untamed: Feral Factions
Cascadia
Mythalix: Chapter 1: Greek Mytho
Door Streetnerd (125 reacties) op 09-10-2020 22:38
( PM )
15 okt: Veiled Fate
Door Skull_kid (1837 reacties) op 11-10-2020 14:57
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik heb veel gehoord over Cartographers, dus die ga ik even goed bekijken!
Door Fartknocker (195 reacties) op 11-10-2020 23:56
( PM )
Het is gewoon Patchwork Doodle, maar dan anders.
Door Swizard (98 reacties) op 12-10-2020 09:02
( PM )
Waarom weer een standalone expansion, hadden ze niet wat meer missienkaarten expansion kunnen knallen? Voelt niet als een sequel maar een cash grab cartographers heroes
Door Skull_kid (1837 reacties) op 12-10-2020 14:03
Rol: Forum Moderator
( PM )
Quote:
Het is gewoon Patchwork Doodle, maar dan anders.


Oh, dus net als Gloomhaven, maar dan anders?
Door Streetnerd (125 reacties) op 16-10-2020 11:30
( PM )
Quote:
15 okt: Veiled Fate


ok wel absurd geprijsd voor wat je krijgt...