Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 23 oktober 2020

Dicks Starter Kick

Hoi allemaal,

Spiel is op volle gang. Op de website van Spiel Digital hebben ze zelfs een compleet sectie gewijd aan lopende en aankomende crowdfunding projecten (link). Kickstarter barst nu ook van de projecten en het kostte mij veel tijd om keuzes te maken. Maar het is me gelukt. Ik heb een top vijf kunnen maken en nog eens een top tien voor het snelvuur.

Darkest Dungeon: The Board Game (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $100,- (ca. €85,-)
Verzendkosten: $34,- (ca. €30,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 6 november 2020
Verwachte levering: november 2021

Darkest Dungeon: The Board Game
Omschrijving: Darkest Dungeon is gebaseerd op het gelijknamige videospel. Jij bent een avonturier en gaat, eventueel met andere spelers, er op uit om het kwaad te verdelgen. Maar voordat je de Darkest Dungeon in kan, zal je eerst drie missies moeten voltooien. Je karakter wordt steeds sterker, maar kan ook verloren raken in waanzin. Lukt het jou om alle elf missies succesvol af te ronden?

Mijn mening: Dungeon crawl spellen doen het altijd goed op kickstarter, want ze garanderen actie en avontuur. Maar dit zorgt ook dat het genre behoorlijk verzadigd raakt. Je zal toch duidelijk iets nieuws te bieden moeten hebben om op te vallen. Darkest Dungeon heeft dat sowieso met het IP dat ze gebruiken; het is niet een generiek fantasiespel. Ik ben niet bekend met het videospel, maar ik wil Darkest Dungeon zeker spelen.

Nova Aetas: Renaissance (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $119,- (ca. €101,-)
Verzendkosten: $34,- (ca. €30,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 12 november 2020
Verwachte levering: december 2021

Nova Aetas: Renaissance
Omschrijving: Ten tijde van de Renaissance was Rome in oorlog met Venetië. Jij bent een held en gaat op avontuur in het Italië van de 1500’s. Je zal intriges ontdekken en bekende historische figuren ontmoeten. Waar jouw avontuur eindigt, is onbekend want er zijn zes mogelijke eindes voor jouw verhaal.

Mijn mening: Wederom een dungeon crawl, want deze doen het nou eenmaal goed. Wat mij zo aantrekt aan dit spel is het thema. Een historische setting waar een fantasie laagje overheen gelegd is. Ze beloven ook een intelligent systeem waarmee de vijanden je zullen aanvallen, of juist niet. Ik wil Nova Aetas zeker een keer proberen om te zien of dat gelukt is.

Freedom Five (link)

Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: $49,- (ca. €42,-)
Verzendkosten: $15,- (ca. €12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 14 november 2020
Verwachte levering: november 2021

Freedom Five
Omschrijving: Jij bent een van vijf helden die proberen het plan van een slechte mastermind te verijdelen. Tijdens jouw beurt zal je het opnemen tegen handlangers. Je avontuur worden geleid door middel van stripboeken. Op een gegeven moment zal de mastermind jou zat zijn en zelf jou aanvallen. Dit is jouw enige kans om deze te verslaan. Ben je sterk genoeg om als winnaar uit de strijd te komen?

Mijn mening: Ik ben dol op stripboeken en het idee dat je via een stripboek de setup en het verhaal doorgaat, klinkt super. Dat maakt jou dan echt een onderdeel van het stripverhaal. Richard Launius heeft een aantal populaire titels op zijn naam staan zoals Arkham Horror en Defenders of the Realm. Ik heb er ook best veel vertrouwen in dat Freedom Five goed in elkaar zal steken.

Townsfolk Tussle (link)

Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: $85,- (ca. €73,-)
Verzendkosten: $24,- (ca. €21,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 19 november 2020
Verwachte levering: september 2021

Townsfolk Tussle
Omschrijving: In Eureka Spring is de sheriff vermoord. Maar is de stad nu in speeltuin voor misdadigers? Zeker niet. Jij laat dat niet gebeuren. Je gaat, eventueel met anderen, de misdadigers te lijf en misschien word jij uiteindelijk de nieuwe sheriff.

Mijn mening: De jaren ‘30 cartoon stijl ziet er supertof uit. Ik dig dat sfeertje. De gekke items die je kan kiezen maken dit helemaal af. Als je van dit stijltje houdt en je bent dol op coöperatief eindbazen verslaan, dan is dit zeker iets voor jou.

Hoop Godz (link)

Aantal spelers: 2
Basis pledge level: $35,- (ca. €30,-)
Verzendkosten: $13 (ca. €11,-), maar niet duidelijk of het EU vriendelijk is
Eindigt op: 20 november 2020
Verwachte levering: december 2021

Hoop Godz
Omschrijving: Daag een andere speler uit en betreed het basketbalveld. In Hoop Godz ben jij een team manager en probeer je je dobbelresultaat slim te gebruiken. De dobbelstenen zorgen dat je naast de standaardacties, zoals verplaatsen, nog een speciale actie kan doen, zoals dunken. Degene die als eerste zeven punten scoort, is de winnaar.

Mijn mening: Hoop Godz heeft een heerlijk uniek thema. Een potje basketballen op een pleintje vond ik vroeger erg leuk om te doen. Mijn zoon loopt nu rondjes om me op het basketbalveld, maar misschien maak ik met Hoop Godz wel een kans om hem te verslaan.

Snelvuur:

Met zoveel keuzes op kickstarter is een snelvuur wel vanzelfsprekend. Het was wel lastig om keuzes te maken:
Little Flower Shop: Employee pack (link): Een uitbreiding op Little Flower Shop.
Grand Austria Hotel: Let’s Waltz! (link): Een uitbreiding en upgrade kit voor Grand Austria Hotel.
Knockdown Board Game (link): Een speler tegen speler vechtspel.
Raid - A Viking Card Game (link): Bouw sloepen, vernietig die van de andere speler en verover diens dorp.
RaceKart Riot! (link): Een soort van MarioKart als bordspel.
Roll in one (link): Speel een potje golf met dobbelstenen.
Commissioned: The Call (link): Een uitbreiding op Commissioned.
For Sale Autorama & For Sale: Advisors (link): Een uitbreiding en een nieuw thema voor For Sale.
Project L: Finesse (link): Een uitbreiding voor Project L.
Haunticultre: The Board Game (link): Maak het meeste enge volkstuintje.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Heb je leuke projecten gezien op Spiel Digital? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 23-10-2020
Aantal keer bekeken: 808

Reacties

Door JBird87! (7 reacties) op 24-10-2020 07:58
( PM )
Leuk artikel weer. Heb knockdown board game en roll in one toegevoegd aan me saved projects op Kickstarter. Bedankt voor de tip had nog niet gehoord van die games!