Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 20 november 2020

Dicks Starter Kick


Hoi allemaal,

Sinterklaas is weer in het land. December staat voor de deur en de feestdagen zijn officieel begonnen. Maar als jij wilt wachten op je cadeautje dan is kickstarter misschien iets voor jou. Je betaalt er ten slotte nu voor, terwijl het spel geproduceerd wordt vergeet je het en voila na een bepaalde tijd ligt er onverwachts een cadeautje op de stoep. Tenminste zo gaat het af en toe met mij. Wil jij ook op deze manier een cadeautje? Dan heb ik weer wat campagnes uitgezocht die ik zelf interessant vond.

The Specialists (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 40,-
Verzendkosten: € 7,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 12 december 2020
Verwachte levering: maart 2021

The Specialists

Omschrijving: In The Specialists probeer je een bende boeven te verzamelen om overvallen mee te plegen. Aan het begin van een ronde worden er dobbelstenen gerold. Je mag tijdens je beurt één dobbelsteen kiezen. Met zo’n dobbelsteen kan je boeven rekruteren of deze activeren voor hun specialiteiten. Daarna kan je kiezen om een overval te plegen, maar er is één gouden regel: overval nooit dezelfde plek twee keer. Zodra iemand zeven overvallen heeft gepleegd of als er twaalf rondes zijn geweest, is het spel voorbij. Degene die het meeste geld geroofd heeft, is de winnaar.

Mijn mening: Dit klinkt mijns inziens als een typisch spelletje van makkelijker te leren, maar met genoeg keuzes en uitdagingen. Dat vind ik altijd een grote plus. Hoe sneller je het spel kan uitleggen, hoe sneller je het kan spelen. Volgens mij dus een prima spel om even snel op tafel te krijgen als je bezoek hebt.

Creature Comforts (link)

Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: CA$ 49,- (ca. € 32,-)
Verzendkosten: CA$ 22,- (ca. € 15,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 11 december 2020
Verwachte levering: december 2021

Creature Comforts

Omschrijving: De winter breekt aan. Om je hol zo comfortabel mogelijk te maken moet je voedsel en grondstoffen verzamelen. Met de grondstoffen kan je dan bijvoorbeeld schommelstoelen, kleedjes of warme sokken maken. Met het voedsel kan je gerechten zoals een appeltaart maken. Dit alles doe je met behulp van dobbelstenen. Elke seizoen kan je andere hoeveelheden eten en grondstoffen verzamelen, maar zodra het winter is, is het spel voorbij en wordt er gekeken wie het meest comfortabele hol heeft.

Mijn mening: Dit lijkt me een prima spel voor kinderen die net iets meer willen. De regels zijn zeer toegankelijk en de artwork is niet te kiddy. Voor mijn zoon is dit spel misschien te laat, maar ik denk dat kinderen rond de 10 jaar hier veel plezier aan kunnen beleven.

Rulebenders (link)

Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: $ 65,- (ca. € 55,-)
Verzendkosten: $ 15,- (ca. €11,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 11 december 2020
Verwachte levering: oktober 2021

Rulebenders

Omschrijving: In Rulebenders probeer je de regels naar jouw hand te zetten. Tijdens je beurt plaats je een energiekubus of speel je een kaart. Als je de meerderheid hebt verworven in één van de regelgebieden, kan je de regel aanpassen. Denk hierbij aan je handlimiet, welke valuta geldt of welk thema aan kaarten gespeeld mag worden. Je kan de regel voor iedereen aanpassen of juist een beetje modificeren voor jezelf. Degene die na vier rondes de meeste punten weet te verzamelen, wint.

Mijn mening: Toen ik eerst van Rulebenders hoorde, moest ik vooral denken aan Fluxx. Dit is een kaartspel waarbij de regels continue veranderen. Soms zelfs zo erg dat je niet meer weet wat de juiste regels zijn. Leuk voor af en toe, maar zeker niet voor een ruim een uur. Rulebenders laat je inderdaad de regels aanpassen, maar je kan ook alleen voor jezelf een kleine aanpassing op die regels doen, zodat je er misschien minder last van hebt. Daarnaast moet je eerst meerderheid hebben om een regel aan te passen. Daarom lijkt mij dit spel vele malen leuker dan Fluxx.

 

Mission Catastrophe (link)

Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: $ 54,- (ca. € 46,-)
Verzendkosten: $ 12,- (ca. € 9,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 10 december 2020
Verwachte levering: augustus 2021

Mission Catastrophe

Omschrijving: Ergens in de ruimte krijgt jullie schip te maken met een meteorenregen. Terwijl deze het schip aan stukken slaat moeten jullie zien te overleven. Je hebt voedsel, energie, navigatie en zuurstof nodig voordat je naar de ontsnappingscapsule kan en het schip kan verlaten. Om genoeg tijd te hebben om alles te verzamelen zul je het schip zolang mogelijk intact moeten houden. Je zal elkaar nodig hebben. Echter… er is slechts één capsule. Dus wie het eerst allevier de benodigdheden heeft verzamelt en de capsule bereikt, is de winnaar.

Mijn mening: Ik hou wel van een beetje chaos in een spel. Zolang je er maar iets mee kan, bijvoorbeeld voorkomen of juist oplossen. Mission Catastrophe lijkt de naam eer aan te doen. Ramp na ramp zal gebeuren terwijl jij probeert weg te komen. Hoe lang blijf je helpen met het schip en wanneer ga je voor je spullen? Het lijkt me heerlijk om dit met vrienden te spelen.

Kapow! (link)

Aantal spelers: 2
Basis pledge level: $ 45,- (ca. € 38,-)
Verzendkosten: $ 16,- (ca. € 12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 4 december 2020
Verwachte levering: december 2021

Kapow!

Omschrijving: Kapow! is een speler tegen speler dobbelspel. Elke speler kiest een held of slechterik om mee te spelen. Je dobbelt je dobbelstenen en bepaalt daarmee wat je gaat doen. Kies je voor nog meer dobbelstenen zodat je nog meer opties hebt tijdens de volgende ronde? Of ga je juist je dobbelsteen aanpassen? Daarnaast kun je ook simpelweg in de aanval of verdediging gaan als je denkt te weten wat je tegenstander van plan is. Degene die als eerste alle levenspunten verliest, is ook de verliezer van het spel.

Mijn mening: Kapow! lijkt me wederom een spel wat snel te leren is: kies een karakter, rol de dobbelstenen en de laatste die overeind blijft wint. Maar toch kan je veel met je dobbelstenen. Daarom is timing belangrijk, Wat ga je wanneer doen? Dat geeft juist dat heerlijke duel gevoel. Ik denk dat Kapow! dat gevoel ook zeker geeft.

Snelvuur:

Hier zijn nog een aantal campagnes die jullie misschien leuk vinden:
The Pursuit of Happiness Big Box (link): Alles van The Pursuit of Happiness in een grote doos!
Macaron (link): Maak de lekkerste Macarons.
USS Freedom (link): Vlieg gezamenlijk door de ruimte op de USS Freedom.
Hibachi (link): Maak de beste Japanse gerechten.
Asking for Trobils Reprint (link): Een heruitgave van Asking for Trobils.
Four Humours (link): Bluf en puzzel je weg omhoog in de hierarchie van de Humours.
Knights of the Hound Table: Sails & Tails (link): Verzamel een roedel honden om over Boneshire te heersen.
The Long Road (link): Een war game gezet ten tijde van de Derde (?) Wereldoorlog
Dirt Dog (link): Vind je weg door een ondergronds hol.
Rescuing Robin Hood (link): Red Robin Hood uit de gevangenis.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Heb je leuke projecten gezien op Spiel Digital? Laat het hieronder weten.

Geschreven door: Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 20-11-2020
Aantal keer bekeken: 386

Reacties


Er is nog niet gereageerd.