Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 23 arpil 2021

Dicks Starter Kick
Hoi allemaal,

Het is bijna Koningsdag. Een dag waarop we eigenlijk de vrijmarkt op zouden gaan. Ik keek er altijd naar uit in de hoop een leuk spel op de kop te tikken. Helaas zit dat er dit jaar nog niet in. Maar ik ben voor jullie wel weer de kickstarters ingedoken en heb weer wat pareltjes voor jullie gevonden.

Marvel United: X-Men (link)

Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: $65,- (ca. €55,-)
Verzendkosten: $14,- (ca. €12,-) BTW wordt toegevoegd in de pledgemanager
Eindigt op: 6 mei 2021
Verwachte levering: mei 2022

Marvel United: X-men

Omschrijving: Vorig jaar kwamen CMON en Spin Master Games met Marvel United. Een licht coöperatief spel waarin je als superhelden speelt tegen een slechterik. Nu komen ze met X-men, een uitbreiding die ook los gespeeld kan worden. Het systeem is hetzelfde gebleven; je speelt een kaart en mag ook de acties van de vorige kaart gebruiken. Nu heb je ook antihelden; personages die zowel held als slechterik kunnen zijn. Ook is er een mogelijkheid om een speler de slechterik te laten zijn.

Mijn mening: Onlangs ontving ik de vorige kickstarter thuis. Ik heb super genoten van het spel. De regels zijn vrij simpel, maar de uitdaging is er niet minder om. Ik heb alle figuren van de vorige kickstarter in huis en wil ook dolgraag de X-men hebben. Wel jammer dat sommige characters wat minder bekend zijn en wat bekenden juist ontbreken. Ik mis bijvoorbeeld (op het moment van schrijven) voornamelijk Deadpool en Night Crawler.

Cellulose: A Plant Cell Biology Game (link)

Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: $39 (ca. €33,-)
Verzendkosten: $23,- (ca. €19,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 7 mei 2021
Verwachte levering: december 2021

Cellulose

Omschrijving: In Cellulose bouw je aan de celwand van een plantencel. Gebruik de bladeren van de plant om licht om te zetten in energie of laat juist je wortels dieper groeien om meer water op te nemen. Zodra de celwand af is eindigt het spel en wordt de score bepaald.

Mijn mening: Cellulose is de opvolger van Cytosis. Cytosis ging echter over een menselijke cel. Ik vind Cytosis zowel een goed als een leerzaam spel, een combinatie die niet vaak slaagt. Genius Games staat ook bekend om hun spellen met een wetenschappelijke achtergrond. Ik heb er dan ook veel vertrouwen in dat Cellulose een goede titel zal zijn.

Keyper at Sea (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: £32,- (ca. €37,-)
Verzendkosten: £14,- (ca. €16,-) waarschijnlijk EU vriendelijk
Eindigt op: 12 mei 2021
Verwachte levering: december 2021

Keyper at Sea

Omschrijving: Keyper at Sea is een uitbreiding voor het populaire Keyper. Met deze uitbreiding kies je het ruime sop om te gaan vissen. Je krijgt een nieuw opvouwbaar spelbord die je acties per seizoen bepalen. Daarop staan natuurlijk veel meer vis opties ten opzichte van het basisspel. Met een nieuwe manier om punten te scoren krijgt Keyper ook meer variatie. Daarnaast is er ook een solo mode door Dávid Turczi toegevoegd.

Mijn mening: Ik heb nog nooit een spel uit de Key-serie gespeeld. Ik heb begrepen dat sommige echt goed zijn, waaronder Keyper. Het idee van een opvouwbaar spelbord vind ik interessant, omdat het een puzzel is hoe je elk bord dan vormt per seizoen in het spel. Als jij al een fan bent van Keyper en je zoekt meer variatie, dan is dit zeer waarschijnlijk iets voor jou. Voor degene die Keyper nog niet hebben, deze kun je deze ook via de campagne krijgen.

Transmissions (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $40,- (ca. €34,-)
Verzendkosten: $17,- (ca. €14,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 8 mei 2021
Verwachte levering: januari 2022

Transmissions

Omschrijving: In transmissions besturen jullie omstebeurt dezelfde robots. Tijdens jouw beurt probeer je zo’n robot naar een bepaalde locatie te krijgen en acties uit te voeren (zoals energie verzamelen). Daarnaast kan je aan pijpleidingen werken of van de natuur genieten. Natuurlijk doe je dit om meer punten te scoren dan de anderen.

Mijn mening: Transmissions ziet er superschattig uit met al die kleine robots. Het idee dat je omstebeurt zo’n robot kan verplaatsen geeft wat tactische opties. Welke robot verplaats ik nu? Hoever verplaats ik deze robot? Het zal een kleine strijd worden om deze robots. Een strijd die ik graag eens zou willen voeren.

Hidden Leaders (link)

Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: €20,-
Verzendkosten: €8,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 14 mei 2021
Verwachte levering: januari 2022

Hidden Leaders

Omschrijving: In Hidden Leaders is er een strijd om de troon. Elke speler is een leider met een bepaald einddoel. Door helden te spelen bepalen ze de balans om de macht tussen vier volken. Als één van de twee strijdende volkeren, Hill Tribe of The Empire, aan het eind voorstaat, dan wint dat volk. Staan ze gelijk, dan wint het Watervolk. Tenzij het spel eindigt in het schaduwrijk, dan winnen de Ondoden. Zodra bekend is welk volk gewonnen heeft, wint de speler die de meeste kaarten van dat volk heeft gespeeld.

Mijn mening: Ik hou wel van een goed spelletje met wat getouwtrek om posities. Meestal zijn dat soort spellen alleen voor twee spelers. Ik ben ook erg blij dat Hidden Leaders ook meer spelers toelaat. Doordat niet alle kaarten open gespeeld worden, heeft het spel ook nog eens een geheimzinnig element om te achterhalen welke speler voor welk volk strijd. Zoals in een eerder bericht is aangegeven, zal Gam’inBiz dit spel in het Nederlands uitbrengen. 

Snelvuur:

Er zijn zoveel campagnes op dit moment dat ik wel een snelvuur moest maken. Daarom heb ik voor jullie een lijstje met nog tien spellen om naar uit te kijken:

Canvas: Reflections Expansion & Reprint (link): Een uitbreiding en reprint van het populaire Canvas.
Monster Hunter World (link): Jaag op grote sterke monsters.
More Historic Board Games from around the World (link): Een verzameling van spellen van verschillende culturen.
Florence (link): Na Ragusa en Venice het volgende deel in een trilogie van Mediterrane spellen.
It’s a Wonderful Kingdom (link): Een speler-tegen-speler spel van de makers van It’s A Wonderful Life.
Animals in Espionage: Natural Selection (link): Verzamel informatie, maar laat zelf ook geen spoor achter in dit dierlijke spionagespel.
Connecting Flights (link): Beheer een vliegtuigmaatschappij.
One Card Wonder (link): Wees de eerste om een wereldwonder te bouwen.
Altar Ego (link): Bouw torenhoge altaren en vul deze met volgers.
Riot Quest (link): Verzamel de meeste buit in een gevallen koninkrijk. 

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 23-04-2021
Aantal keer bekeken: 668

Reacties

Door Nin (563 reacties) op 23-04-2021 19:35
( PM )
Ik ga waarschijnlijk voor It’s a Wonderful Kingdom Legends pledge. Canvas is ook interessant, maar die haal ik wel retail in de winkel.
Door Sandertjuh (78 reacties) op 24-04-2021 09:05
( PM )
Hidden Leaders spreekt mij wel aan, maar twijfel nog een beetje
Door Flapperbol (565 reacties) op 24-04-2021 10:20
Rol: Toevoeg Moderator
( PM )
Monster Hunter klonk wel interessant, maar toen zag ik dat het van Steamforged Games komt. No thanks. Dark Souls moest ik voor een vriend backen en dat drama zal ik niet snel vergeten
Door Fusirion (43 reacties) op 24-04-2021 12:23
( PM )
Monster Hunter krijgt vooralsnog veelbelovende feedback en ziet er ook wel veel kansrijker uit dan Dark Souls (dat is niet zo heel moeilijk) en Steamforged is al een eindje verder, maar het blijft een hit of een miss daar. Canvas hier en Hidden Leaders die kan ik voor dat prijsje niet laten liggen. En Transmissions heeft toch iets unieks, dus zeer likely ook. Sorry bankrekening haha.
Door Streetnerd (279 reacties) op 29-04-2021 08:58
( PM )
Iemand in omgeving Rotterdam die samen ook Hidden Leaders wilt backen?