Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 7 mei 2021


Hoi allemaal,

Het is mei. De maand waarin we onze vrijheid mogen vieren en herdenken. Hoewel dat met de huidige situatie niet altijd even makkelijk is. Dan is het heerlijk om in een bordspel te duiken en helemaal op te gaan in de wereld die dat spel te bieden heeft. Op Kickstarter heb ik dan ook genoeg spellen gevonden die jou de optie geven om even te vluchten naar een andere wereld.

My Father’s Work (link)

Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $99,- (ca. €83,-)
Verzendkosten: $20,- (ca. €17,-) en EU-vriendelijk
Eindigt op: 14 mei 2021
Verwachte levering: februari 2022

My Father's Work

Omschrijving: Als gestoorde wetenschapper probeer je het werk van je vader te voltooien en zijn nalatenschap te doen gelden. In je grote landgoed zoek je naar nieuwe kennis en middelen om experimenten uit te voeren. Kennis kan je doorgeven aan de volgende generatie, maar de middelen niet. Ondertussen probeer je te voorkomen dat een boze menigte achter je aanzit, of dat je volledig krankzinnig wordt. Een app begeleidt je door het verhaal en geeft je elke keer unieke gebeurtenissen waarmee je rekening moet houden om je meesterwerk tot een succesvol eind te brengen.

Mijn mening: Het lijkt me heerlijk om als gestoorde wetenschapper allerlei experimenten te doen. Natuurlijk kan dat nooit in het echt; ik ben er niet slim of gestoord genoeg voor. Het thema van dit spel spreekt mij dus enorm aan. Ik zie berichten langskomen van mensen die niet blij zijn dat het spel een app gebruikt, maar dat vind ik zelf geen probleem. 

I C E (link)

Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: €66,-
Verzendkosten: €17,- en EU-vriendelijk
Eindigt op: 31 mei 2021
Verwachte levering: april 2022

I C E

Omschrijving: Onder het ijs liggen oude artefacten en technologieën bevroren. Jij stuurt er een team op uit om door het ijs te hakken en alle bevindingen terug te sturen. Dit gaat natuurlijk niet zonder gevaar. Verschillende beesten zijn op zoek naar voedsel en jouw team ziet er verrukkelijk uit. Het spel eindigt zodra een team een constructie onder het ijs heeft ontdekt. De effecten van deze constructie kan effect hebben op jullie volgende potje I C E.

Mijn mening: Door een stapel tegels zoeken is niet uniek, maar zoals het hier met I C E gedaan wordt voelt wel uniek. Doordat de tegels deels overlappen kan je niet rechtstreeks naar beneden graven. De artwork past prima bij het type spel. Als kind wilde ik altijd al archeoloog worden, en graven in het ijs naar een verloren beschaving past daar prima bij.

Dice Theme Park (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: £39,- (ca. €45,-)
Verzendkosten: €11,- en EU-vriendelijk
Eindigt op: 21 mei 2021
Verwachte levering: februari 2022

Dice Theme Park

Omschrijving: Dice Theme Park is de opvolger van Dice Hospital, maar in plaats van patiënten zijn de dobbelstenen nu bezoekers. Het is aan jou om deze bezoekers plezier te laten hebben en geld uit te geven. Met dat geld maak je jouw park beter met verschillende ritjes, mascottes of ondersteunend personeel. Degene met het beste park wint het spel.

Mijn mening: Pretparkspellen zijn geweldig. Natuurlijk draait het om winst maken, maar dat lukt alleen als de bezoekers plezier hebben. Achteraf kun je ook nog eens kijken naar het park dat jij hebt opgebouwd. Ik heb uiteindelijk Dice Hospital nooit gespeeld, maar Dice Theme Park hoop ik zeker een keer op tafel te krijgen.

MiniQuest Adventures - The boar book game (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: €29,-
Verzendkosten: €10,- en EU-vriendelijk
Eindigt op: 28 mei 2021
Verwachte levering: september 2021

Miniquest

Omschrijving: MiniQuest is een boek met allerlei kleine kerkers waar je doorheen moet om uiteindelijk het tegen een grote eindbaas op te nemen. Het boek zorgt voor allerlei verschillende kamers waardoor geen enkel potje telkens hetzelfde zal zijn. Versla vijanden om nieuwe wapens en pantser te krijgen. Elke volgende ruimte zullen de vijanden iets sterker worden. Halen jullie het eind?

Mijn mening: Al met al lijkt MiniQuest een typische dungeon crawler. Wat dit bordspeluniek maakt is het boek om de kerkers mee samen te stellen. Volgens het spel geeft dat 7776 verschillende opties en dat is best veel. Ook is dit spel qua prijs aanzienlijk goedkoper. Ik denk dat dit een leuk tussendoortje kan zijn of iets voor als je geen zin hebt een groot spel op tafel te brengen.

Angel Fury: The Battle for a Human Soul (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $120,- (ca. €100,-)
Verzendkosten: $15,- (ca.€12,-) en EU-vriendelijk
Eindigt op: 21 mei 2021
Verwachte levering: maart 2022

Angel Fury

Omschrijving: Al sinds het begin der tijden is er een strijd tussen goed en kwaad, engelen en demonen. Jij kiest een partij en probeert de strijd in jouw voordeel te beslechten. Plaats je eenheden, kies je tactieken en win de strijd. Alleen dan bepaal jij de toekomst van de mensheid.

Mijn mening: Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit type spel niet zag aankomen van deze makers. Dit spel ziet er totaal anders uit dan Terraforming Mars. Maar toch kijk ik wel met vertrouwen naar dit spel uit. Er zit duidelijk tactiek in het spel naast het zorgen dat je meer of sterkere troepen hebt. Zeker een spel om in de gaten te houden.

Snelvuur:

Chai: Tea for 2 (link): Wordt de beste teehandelaar in dit tweespelerspel. 
CATastrophe: A game of 9 lives (link): Probeer te voorkomen dat jij als eerste door je negen levens heen bent. 
Vivid Memories (link): Probeer de mooiste herinneringen te verzamelen in dit abstracte puzzelspel. 
Kiwi Chow Down (link): Vecht als Kiwi tegen andere Kiwi’s voor de meeste kiwi’s. 
Skyline Express (link): Beheer een wel heel bijzonder treinmaatschappij.
Hungry Life: Welcome Spring (link): Speel en leer meer over het dierenrijk. 
Reventure: Orbtale (link): Een bordspel gebaseerd op de videogame Reventure. 
Dominations Deluxe (link): Een deluxe uitbreiding van het hoog gewaardeerde Dominations. 
Growing Season (link): Een toegankelijk boerderijspel.
Great Sieges (link): Drie verschillende en bekende belegeringen. 

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 07-05-2021
Aantal keer bekeken: 607

Reacties

Door TimVerfbom (40 reacties) op 07-05-2021 21:36
( PM )
Ik mag voorlopig even geen Kickstarters meer... Marvel United: X-Men, Dinosaur World en Kabuto Sumo Board Game zijn gebackt / onderweg, terwijl er nog zoveel ongespeelde spelen in de kast staan
Door Soulflame (57 reacties) op 07-05-2021 22:30
( PM )
Miniquest Adventures had ik ook even bekeken, maar ik zou het wel een beetje als risicovol beschouwen (en ga hem dan ook niet backen, ook al vind ik het concept wel erg leuk);
* creator heeft nog niet eerder een bordspel gemaakt (wel 3 videogames en playing cards, maar dat is toch echt anders)
* rulebook is rommelig en lijkt niet erg goed uitgedacht
* Ik heb maar 1 voorbeeld dungeon page gezien (vraag me af of de rest al bestaat of dat die nog bedacht moeten worden).
* Lever datum is zeer optimistisch/vrijwel niet haalbaar.

Natuurlijk, dit zijn juist de type projecten waar kickstarter voor bedoeld is, maar ik wacht in dit geval liever op de retail versie (als die er komt).
Door Nin (650 reacties) op 08-05-2021 09:44
( PM )
Chai: Tea for 2 via Crowdfinder gebackt. Binnenkort nog even de knoop doorhakken over Hidden Leaders en Vivid Memories. Deze twee spellen lijken me ook erg interessant.
Door Der_Lex (36 reacties) op 08-05-2021 10:21
( PM )
Ik heb de derde editie van Dungeons and Lasers weer gebackt, nadat ik enorm tevreden was over de vorige twee. Betaalbaar en mooi modulair terrein en bits voor rpg's en wargames. http://www.kickstarter.com/projects/archonstudio/dungeons-and-lasers-third-edition/description