Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 10 september 2021


Hoi allemaal,

Ook al deed het warme weer van afgelopen week anders vermoeden, het is bijna herfst. Dat betekent dat school weer begonnen is, maar ook dat spelbeurzen zoals Essen Spiel en Spellenspektakel dichterbij komen. Ik doe mijn best om te zorgen dat ik wat geld apart heb liggen voor deze evenementen, maar sommige kickstarters waren erg aantrekkelijk deze week. Het worden dus toch een paar spellen minder voor mij, maar het lijkt me wel gezellig om velen van jullie te ontmoeten op één van deze beurzen.

Eleven (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 60,-
Verzendkosten: € 20,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 28 september 2021
Verwachte levering: september 2022

Eleven

Omschrijving: Eleven in een doorontwikkeling van het spel Club Stories. Je bent de manager van een voetbalteam. Je begint onderaan de ladder met een klein ploegje en een beginnende coach. Het is aan jou om je stadion te ontwikkelen, spelers en trainers aan te nemen of te verkopen. Dit alles om de waarde van je team omhoog te krijgen. Want degene die dat het beste doet, wint het spel.

Mijn mening: Eleven staat nu al een aantal jaar op mijn lijstje. Ik heb het videospel Football Manager nooit gespeeld, maar als bordspel spreekt het me zeker aan. OK, misschien had ik zelf liever honkbal als sport gezien, maar voetbal heeft nu eenmaal een globalere aantrekkingskracht. Let dus op: je speelt hier niet voetbal, maar je bent de manager. Ik kan niet wachten om mijn club te besturen.

Mythic Mischief (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $ 59,- (ca. € 50,-)
Verzendkosten: $ 19,- (ca. € 16,-) en extra kosten in de pledgemanager.
Eindigt op: 24 september 2021
Verwachte levering: juli 2022

Mythic Mischief

Omschrijving: In Mythic Mischief strijd je om de controle over een magische bibliotheek. Je verplaatst boekenkasten, jezelf of zelfs the bibliothecaris. Als die laatste je te pakken krijgt je tegenstander een punt. Gelukkig kan je in de bibliotheek ook boeken vinden die jouw factie sterker maken. Het spel eindigt zodra een speler 10 punten heeft verzameld of wanneer de bibliothecaris alle boeken heeft teruggelegd.

Mijn mening: Mythic Mischief lijkt mij een leuk puzzelspel. Je probeert zelf de bibliothecaris te ontwijken terwijl je hoopt dat ie achter de anderen aangaat. Daarnaast kan je niet te vaak dezelfde actie doen, want het verliest zijn kracht als je niet genoeg boeken oppikt. Je zult dus tactisch moeten zijn en er is veel interactie om de anderen dwars te zitten. Prima ingrediënten voor een leuk spel zou ik zeggen.

The Spill (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $ 45,- (ca. € 39,-)
Verzendkosten: $ 15,- (ca. € 12,-) en extra kosten in de pledgemanager
Eindigt op: 25 september 2021
Verwachte levering: april 2022

The Spill

Omschrijving: Een olieboorplatform lekt olie. De natuur is in gevaar. Je zult de olie moeten weghouden van de dieren, de dieren redden, of zelfs wassen. Klinkt makkelijk zat toch? Maar je weet niet waar de olie heen zal drijven. Via een dobbeltoren met kwadranten wordt bepaald waar de olie heen drijft.

Mijn mening: Het unieke thema sprak mij als eerste aan. Er zijn niet veel spellen waarbij je de natuur moet redden. Ik dat de onvoorspelbare olie het je lastig genoeg zal maken. Je zult dus moeilijke beslissingen moeten maken. Ga je voor de dieren of bestrijd je de olie zelf. Zeker een spel met wat uitdaging.

EOS - Island of Angels (link)

Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: € 49,-
Verzendkosten:€ 17,- en extra kosten in de pledgemanager
Eindigt op: 28 september
Verwachte levering: december 2022

Eos - Island of angels

Omschrijving: De Engelen zijn verraden. Ze zijn in steen veranderd en hebben de demonen de macht over de wereld. Jij gaat met jou ploeg er op uit om naar Eos te varen. Maar er schuilen gevaren in de wateren rondom het eiland. Lukt het je echter om een Engel weer tot leven te wekken, dan komt deze in jouw groep. Uiteindelijk probeer je meer glorie te verzamelen dan de andere spelers.

Mijn mening: Aangezien GreyFox geen nieuwkomer is, ziet het spel er goed verzorgd uit. Helemaal als je voor de deluxe versie gaat. Het upgraden van je crew zorgt dat het meer wordt dan verplaatsen, ontdekken en redden. Het thema lijkt een coöperatief, maar dat is het dus niet. Je doet alles voor je eigen glorie. Ik kan niet wachten om met jullie die strijd aan te gaan.

Agemonia (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 99,-
Verzendkosten: € 29,- en extra kosten in de pledgemanager
Eindigt op: 28 september 2021
Verwachte levering: december 2022

Agemonia

Omschrijving: Agemonia is een verhalend avonturenspel. Je held zal groeien door ervaring, maar ook de wereld zal veranderen door de avonturen die je beleeft. Deze wereld zit in een avonturenboek. Elke set van bladzijden vormt een spelbord waar het verhaal zich afspeelt. Je zal monsters moeten verslaan om verder te komen in het verhaal en uit te vogelen wat er precies aan de hand is.

Mijn mening: Het thema van Agemonia lijkt op dat van een standaard dungeon crawl. Maar de wereld zelf is uniek. Deze keer niet de standaard klassen van Paladijn, Jager, Tovernaar, etc. Ook is er geen mens te bekennen. Dit heeft in mijn ogen een pre. Maar dit type spel valt of staat bij het verhaal en ik hoop dat deze net zo origineel is.

Snelvuur:

The Split (link): Verdeel de buit met een bijzonder potje Black Jack.
Solar Sphere: Harness the Power of the Stars (link): Bouw een bol rondom de zon. Maar pas op, niet iedereen wilt dat de bol gebouwd wordt.
Old Salt (link): Kies het ruime sop met dit toegankelijk oorlogsspel.
Republic of Jungle (link): Speel een politiek spelletje in het oerwoud.
A Viking’s Tale (link): Strijd en manipuleer om jouw stam in de Noorse geschiedenisboeken te krijgen.
The Artemis Odyssey (link): In dit vervolg van The Artemis Project ga je terug de ruimte in.
SolForge Fusion (link): Dit is het vervolg van SolForge.
Dungeon of Infinity: Kingdom Cost (link): Duik de duistere kerkers in om monsters te verslaan en schatten te vinden.
Relics of Rajavihara and Montalo’s Revenge (link): Dit is een solo puzzel spel met een nieuwe uitbreiding.
SHASN: AZADI (link):  Vecht voor vrijheid tijdens geschiedkundige periodes.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 10-09-2021
Aantal keer bekeken: 631

Reacties

Door Streetnerd (444 reacties) op 11-09-2021 07:28
( PM )
wel jammer van Eleven dat the expansions 20 eur kosten (alsof de kaarten van goud zijn gemaakt).... ondertussen wel een all-in pledge mogelijk maar alsnog te duur imo
Door Dutchyoda (181 reacties) op 11-09-2021 10:51
( PM )
Quote:
wel jammer van Eleven dat the expansions 20 eur kosten (alsof de kaarten van goud zijn gemaakt).... ondertussen wel een all-in pledge mogelijk maar alsnog te duur imo
Ga er maar vanuit dat spellen sowieso duurder worden. Er is een te kort aan papier en karton en dat drijft de prijs in het algemeen omhoog.
Door Swizard (181 reacties) op 13-09-2021 16:31
( PM )
Solforge lijkt op een soort verbastering van keyforge en een oude ios game waar mensen wel positief over waren. Ik ben zelf wel benieuwd, maar ben ook wel fan van dat soort 'random' grappen

Edit: laat maar zitten, in de kleine lettertjes gaat eerste lading alleen naar usa
Door Hedgehog (945 reacties) op 14-09-2021 14:25
( PM )
Quote:
Solforge lijkt op een soort verbastering van keyforge en een oude ios game waar mensen wel positief over waren. Ik ben zelf wel benieuwd, maar ben ook wel fan van dat soort 'random' grappen

Edit: laat maar zitten, in de kleine lettertjes gaat eerste lading alleen naar usa

Solforge is ouder dan Keyforge, maar beide Richard Garfield bij betrokken, dus dat zal wel een gezamenlijke inspiratiebron hebben.

Wel benieuwd wat er nou mis is met dat Keyforge algoritme, waardoor het spel (tijdelijk) de ijskast in gaat. Het spel heeft me nooit getrokken, maar dit verhaal wel.