Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 24 september 2021


Hoi allemaal,

Normaal heb ik een leuke intro over de periode waar we in zitten. Maar vandaag doe ik even iets anders. Vandaag heb ik een kleine mededeling. Doordat de regels qua invoerbelasting en dergelijke aangepast zijn in de Europese Unie melden veel campagnes dat in de pledgemanager er nog toeslagen bijkomen om het transport EU-vriendelijk te maken. Ik heb dat een lange tijd aangegeven als niet EU-vriendelijk omdat je juist nog extra kosten, naast transport, kan verwachten in de pledgemanager. Echter blijkt nu dat bijna elke campagne dat nu doet. Daarom zet ik er nu toch EU-vriendelijk bij als de campagne dat aangeeft, ongeacht eventuele extra toeslagen in de pledgemanager. Ik adviseer daarom altijd dat jullie zelf ook de campagne goed doornemen om niet voor onaangename verrassingen komen te staan. OK, dat was de mededeling. Laten we kijken wat er allemaal op Kickstarter en Gamefound te vinden was.

Artisans of Splendent Vale (link)

Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: $ 99,- (ca. € 85,-)
Verzendkosten: $ 32,- (ca. € 27,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 9 oktober 2021
Verwachte levering: augustus 2022

Artisans of Splendent Vale

Omschrijving: De Splendent-vallei is een schitterende vallei vol magie en harmonie. Als ambachtslid verken je de vallei terwijl je ook je prachtige ambacht toont. Natuurlijk zijn er wel wat uitdagingen te vinden. Soms zal je moeten vechten, rennen of achtervolgen. Maar je hoeft dit niet alleen te doen, want dit spel is coöperatief. Het spel is heeft ook een legacy element. Voorwerpen die je verzamelt neem je mee naar het volgende avontuur en verwondingen hebben tijd nodig om te genezen.

Mijn mening: Dit spel is schit-te-rend! Je voelt echt de magie van de vallei tot leven komen. Ook qua vertegenwoordiging heeft dit spel veel te bieden. De personages zijn LHGBTQ+ en eentje is zelfs gespecialiseerd in protheses, wat ook de mindervaliden zal aanspreken. Dit allemaal geeft een unieke sfeer en beleving aan een mooi spel.

Critical Care: The Game (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $ 39,- (ca. € 34,-)
Verzendkosten: vanaf $ 15,- (ca. € 13,-) en niet EU vriendelijk
Eindigt op: 22 oktober 2021
Verwachte levering: mei 2022

Critical Care

Omschrijving: In dit ziekenhuisspel werk je samen om alle patiënten binnen een week uit de Intensive Care te ontslaan. Dit doe je door therapiekaarten te spelen. Maar let op dat je niet meer dan 12 uur aan kaarten speelt, want je zult ook moeten rusten. Speel daarom samen om de patiënten van alle zorg te voorzien.

Mijn mening: Met de huidige situatie in de wereld, komt dit spel wel dichtbij huis. Maar het draait hier niet om Covid-19, maar om de IC in het algemeen. Alles zal draaien om goed samen spelen. Daarnaast is het spel nog extra leerzaam met informatie over therapieën, medicijnen en het effect dat werken op de IC heeft op het personeel.

Dog Park (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: £ 39,- (ca. € 46,-)
Verzendkosten: £ 16,- (ca. € 19,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 30 september 2021
Verwachte levering: augustus 2022

Dog Park

Omschrijving: Als een professionele hondenuitlater heb je een reputatie hoog te houden. Je honden moeten tevreden blijven, maar hun baasjes ook. Elke ronde begint met het kiezen van een hond om aan je kennel toe te voegen. Daarna kies je welke honden je gaat uitlaten. Loop je langzaam, dan pak je allerlei speeltjes en voedsel op, maar je reputatie loopt schade op omdat je te langzaam bent. Loop je te snel dan mis je de spullen, waardoor je de volgende ronde sommige honden niet kan uitlaten. Het moge duidelijk zijn dat als je een hond niet uitlaat, dit funest is voor je reputatie.

Mijn mening: De schattigheid straalt van dit spel. De honden (allemaal unieke kaarten) zien er super uit. Het zal lastig worden om je voorraad speeltjes en voedsel zo te houden dan je ook genoeg honden kan uitlaten. Kies daarom je honden niet alleen op de reputatie die ze voor je opbouwen, maar ook voor de spullen die je nodig hebt. Al met al lijkt mij dit een prima spel voor het hele gezin.

Verdant (link)

Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: $ 29,- (ca. € 25,-)
Verzendkosten: $ 14,- (ca. € 12,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 28 oktober 2021
Verwachte levering:  september 2022

Verdant

Omschrijving: In Verdant plaats je planten in kamers om deze te laten groeien. Daarvoor moet een plant wel goed geplaatst zijn. Te veel zonlicht of schaduw en de plant zal niet kunnen groeien. Let daarom op waar je je planten plaatst. Elke ronde kies je of een plant of een kamer om in je tableau te plaatsen. Dit doe je totdat je een grid van 5 bij 3 kaarten hebt. Naast de kaarten krijg je ook een token die je speciale acties geeft, zoals water geven of bonuspunten scoren.

Mijn mening: Wat een uniek thema. Dit is niet het eerste spel over planten, maar voor zover ik weet wel het eerste spel waarbij je moet opletten waar je ze plaatst in verband met het zonlicht. Dit zorgt voor een unieke puzzel die je hersenen toch echt wel aan het werk zet. Daarnaast zijn de illustraties van de getalenteerde Beth Sobel, die ook zelf ook een set speelkaarten op kickstarter heeft. Dat maakt dit spel een pareltje om naar te kijken.

Tiles of the Arabian Nights (link)

Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: € 39,-
Verzendkosten: € 12,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 14 oktober 2021
Verwachte levering:  oktober 2022

Tiles of the Arabian Nights

Omschrijving: Je doet mee aan een wedstrijd om het mooiste verhaal te vertellen. Je trekt de woestijn in om inspiratie op te doen voor je verhaal. Eenmaal terug in Bagdad vertel jij, net als de andere spelers, je verhaal. Je krijgt punten van de Sultan en van de andere spelers. Je wint als jouw verhaal de meeste punten oplevert.

Mijn mening: Voordat ik de pagina bekeek dacht ik dat dit ging om een reprint van Tales of Arabian Nights. Ik was niet echt een fan van dat spel. Na het bekijken van de pagina zag ik dat dit spel toch wel anders is. Het draait nog steeds om het vormen van verhalen, maar de manier waarop verschilt. De vormgeving is ook erg fraai en geeft duidelijk dat 1001 nacht gevoel.

Snelvuur:

The Stuff of Legends (link): Speel als speelgoed om je eigenaar te redden van de boeman.
Scandaloh! (link): Achterhaal als eerste het schandaal.
Quest & Canons: The Risen Islands (link): Neem het ruime sop en verzamel of steel de meeste schatten.
Eastern Empires (link): Dit vervolg van Western Empires laat je spelen met bevolkingen van het Midden-Oosten en India. Je kan beide spellen samenvoegen voor een potje megaspel.
The Red Burnoose: Algeria 1857 (link): Verdedig je land van de binnenkomende Fransen.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 24-09-2021
Aantal keer bekeken: 743

Reacties

Door Soundplay22 (26 reacties) op 25-09-2021 12:08
( PM )
Och, Artisans of Splendent Vale ziet er idd heel gaaf uit. Dat het bord uit een flip-book bestaat is me erg bevallen bij Jaws of he Lion, dus dat zie ik ook helemaal zitten. Pledge is 99 dollar exclusief btw trouwens. Dus de prijs is: plegde $99 + BTW $21 + verzending $32 = $152 = €130
Door MultiLul (6 reacties) op 25-09-2021 15:11
( PM )
Quote:
Och, Artisans of Splendent Vale ziet er idd heel gaaf uit. Dat het bord uit een flip-book bestaat is me erg bevallen bij Jaws of he Lion, dus dat zie ik ook helemaal zitten. Pledge is 99 dollar exclusief btw trouwens. Dus de prijs is: plegde $99 + BTW $21 + verzending $32 = $152 = €130

Ja, de btw-behandeling op kickstarter blijft een onhandig fenomeen (hoe terecht het ook is). Voor Artisans of Splendent Vale kun je ook terecht op Crowdfinder (à €105), als je zit te dubben over de prijs. Heb laatst mijn eerste spel via hun doorgeefketting mogen ontvangen. Beetje spannend, maar prima ervaring.
Door Buur (575 reacties) op 25-09-2021 21:08
( PM )
Quote:
[..]Heb laatst mijn eerste spel via hun doorgeefketting mogen ontvangen.[..]
Puik! Hoe lang duurde dat ongeveer? Mijn Night Parade of 100 Yokai is ook bij Crowdfinder aangekomen, maar nu moeten ze het nog 'door de ketting' gaan versturen. Ik ben benieuwd wanneer ik het kan ophalen...!
Door Hedgehog (963 reacties) op 26-09-2021 09:21
( PM )
Bij Kemet (had het laten opsturen) verschilde het per locatie. Maar geloof in 2 weken was het wel op alle afhaalpunten.

Zag wel dat je bij sommige punten via Facebook contact op 'moest' nemen. Dat is dan weer wel onhandig voor mensen zonder Facebook, maar kan vast ook met een berichtje via Crowdfinder zelf.
Door MultiLul (6 reacties) op 26-09-2021 09:22
( PM )
Quote:
[..]

Puik! Hoe lang duurde dat ongeveer? Mijn Night Parade of 100 Yokai is ook bij Crowdfinder aangekomen, maar nu moeten ze het nog 'door de ketting' gaan versturen. Ik ben benieuwd wanneer ik het kan ophalen...!

Ik denk dat daar geen eenduidig antwoord op is. In mijn geval zat er twee weken tussen de (correcte) levering aan de organisator en de levering op 'mijn' ophaaladres, maar er komen nu (nog weer twee weken later) nog steeds meldingen dat afhaaladressen in andere steden net bevoorraad zijn. Hopelijk zit je bij een vroege lichting
Door MultiLul (6 reacties) op 26-09-2021 09:24
( PM )
Quote:
Bij Kemet (had het laten opsturen) verschilde het per locatie. Maar geloof in 2 weken was het wel op alle afhaalpunten.

[..]

Ghehe, precies het spel waar ik het hierboven over heb. Wel ietsje meer, voor sommigen, dus.
Door Keyskully (1 reacties) op 26-09-2021 22:10
( PM )
Ik moet echt stoppen met zo los gaan op Kickstarter/Crowdfunding.
Ben toch gegaan voor Tiles of Arabian Nights met de extra uitbreiding en het verhalende aspect klinkt het echt heel leuk voor met vrienden en familie.
Door Usurper (114 reacties) op 27-09-2021 14:09
( PM )
Via crowdfinder heb ik alleen maar goede ervaringen. Het kan wat langer duren als het zeer grote groeps aankopen betreft, maar dat vind ik ook nog wel logisch.
Bovendien 1 of 2 weken langer wachten is bij kickstarters ook niet vreemd.
Door Buur (575 reacties) op 28-09-2021 10:39
( PM )
Quote:
[..]Bovendien 1 of 2 weken langer wachten is bij kickstarters ook niet vreemd.
Nouja er zijn wel eens mensen die gaan zeiken dat ze het later in bezit hebben dan dat het in de winkels ligt... Zeiken, daar ben ik ook goed in, maar over dat soort dingen ga ik me niet druk maken. Ik zie mijn spelletje de komende maand wel een keertje verschijnen! De kast zit vol met leuke dingen, dus in tussentijd is er genoeg te doen!
Door Skull_kid (2296 reacties) op 28-09-2021 13:26
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik heb zelf Scandaloh! gebacked, omdat Awkward Guests zo goed bevallen is. Geen fan van de tekenstijl, maar daar is in het spel gelukkig niet heel veel van te zien. Ik ben benieuwd hoe ze dit spel toch anders kunnen laten voelen, want de gameplay lijkt wel heel erg op Awkward Guests!
Door San Kroepoek (292 reacties) op 28-09-2021 15:35
( PM )
Quote:
Ik heb zelf Scandaloh! gebacked, omdat Awkward Guests zo goed bevallen is. Geen fan van de tekenstijl, maar daar is in het spel gelukkig niet heel veel van te zien. Ik ben benieuwd hoe ze dit spel toch anders kunnen laten voelen, want de gameplay lijkt wel heel erg op Awkward Guests!

ook al is het niet mijn stijl vond ik Awkward Guests er nog wel acceptabel uit zien, maar Scandaloh ... oef, echt niet mijn ding.
Door Skull_kid (2296 reacties) op 29-09-2021 10:43
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik snap de keuze wel, want vaak zijn van die politieke strips in kranten in die karikatuurstijl, maar toch...