Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 8 oktober 2021

Hoi allemaal,

Nog zes nachtjes slapen en dan is het tijd voor de grootste spellenbeurs ter wereld: Spiel 2021. Ik kan niet wachten tot het zover is. Het lijkt me weer heerlijk om de nieuwste bordspellen te zien (en te kopen) en om veel, vooral buitenlandse, vrienden weer eens in het echt te zien. Mij kan je vooral vinden op de Portal stand (3-O118), maar ook vele andere van de Budgetspelen redactie zullen rondlopen in de Messe in Essen. Vind ons en zeg even gedag. Maar goed, eerst nog even een Starter Kick voordat ik mijn koffer ga inpakken!

Mythwind (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: CA$ 105,- (ca. € 73,-)
Verzendkosten: $ 25,- (ca. € 22,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 9 november 2021
Verwachte levering: december 2022

Mythwind

Omschrijving: In Mythwind werk je samen met andere spelers om een nieuwe thuis te bouwen in een vallei. Elk spel begint waar de vorige eindigde. Alle wijzigingen zijn permanent en je kan net zo lang doorspelen totdat jullie willen stoppen. Het verhaal dat zich ontrafelt hangt, af van de keuzes die jullie vormen. Ook elk karakter in het spel speelt anders. Werk daarom goed samen om jullie doelen te voltooien.

Mijn mening: Dit spel is prachtig en uniek. Daarom intrigeert deze mij enorm. Een spel dat je elk moment kan stoppen? En weer kan oppakken als je verder wilt spelen? Het klinkt heel erg onwerkelijk. Permanente wijzigingen op het spelbord zijn niet uniek, maar het wordt ook niet vaak gedaan. Ik hoop alleen dat ik een groep kan vinden die dit spel met mij wilt spelen.

Goldenstar: The Galactic Tournament (link)

Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: € 43,-
Verzendkosten: vanaf € 16,- en niet EU vriendelijk
Eindigt op: 29 oktober 2021
Verwachte levering: juni 2022

Goldenstar

Omschrijving: Elke vijf jaar, dagen vechters uit het hele universum elkaar uit voor een gevecht om glorie. Je kiest twee vechters om mee te spelen. Je probeert je bewapening te verbeteren en allerlei gevechten tegen andere spelers te winnen, slechts één kan er met de eer strijken.

Mijn mening: Dit spel ademt de sfeer van de jaren ‘80 en ‘90. De vechters zien er gek uit. Zoals ze zelf zeggen: dit is Street Fighter gemixt met de Guardians of the Galaxy. Het ziet er ook echt zo uit. Als je van dit soort arena vechtspellen houdt, is dit zeker een aanrader.

Keep the Heroes Out (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $ 50,- (ca. € 44,-)
Verzendkosten: $ 20,- (ca. € 17,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 19 oktober 2021
Verwachte levering: augustus 2022

Keep the heroes out!

Omschrijving: Die lastige “helden” ook. Telkens komen ze jullie kerker in om met je te vechten en je schat te stelen. Tijd om eens terug te slaan. Leg vallen neer, verzamel troepen, en zorg dat ze spijt krijgen dat ze ooit één voet binnen hebben gezet. Nadat je je voorbereidingen hebt getroffen zullen de helden een poging wagen om binnen te dringen. Er zijn verschillende soorten helden, met verschillende specialiteiten. Pas je plan daarop aan en zorg dat ze niet de schat te pakken krijgen.

Mijn mening: Het is altijd leuk als de rollen eens omgedraaid worden, maar in principe blijft dit een soort “tower defense”-spel. Je plant vooruit om golven van vijanden tegen te houden. Dit is niet echt mijn favoriete genre. Toch heeft Keep the Heroes Out een bepaalde charme. Juist het omdraaien van de rollen maakt het in mijn ogen interessant. Maar kijk vooral naar die blik in de ogen van de Ratkin, die is gewoon cool!

Voidfall (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 75,-
Verzendkosten: €15,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 18 oktober 2021
Verwachte levering:  februari 2023

Voidfall

Omschrijving: De Voidborn hebben het universum overgenomen. Jij bent één van de laatste grote huizen die nog weerstand biedt. In dit spel kan je solo, coöperatief of competitief spelen. Maar hoe dan ook zul je het moeten opnemen tegen de Voidborn. In dit 4X spel zul je op onderzoek moeten gaan, je rijk uitbreiden, gebieden exploiteren en de Voidborn moeten uitroeien. Lukt het jou om levend het spel te beëindigen?

Mijn mening: 4X is één van mijn favoriete spelgenres. Je weet namelijk dat er in ieder geval vier routes zijn om te winnen: eXplore, eXpand, eXploit, en eXterminate. Dit geeft keuzes, maar je moet je ook kunnen aanpassen als het spel er om vraagt. Een coöperatieve 4X heb ik nog nooit eerder gezien, dus ik ben erg benieuwd. Toch zijn er twee minpuntjes: net als vele 4X speelt dit zich weer af in de ruimte en de verwachte levering is pas in 2023!

Fractal: Beyond the Void (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 79,-
Verzendkosten: € 12,- en EU vriendelijk
Eindigt op: 26 oktober 2021
Verwachte levering:  december 2022

Fractal

Omschrijving: De Federatie bestaat al eeuwen niet meer. Jij leid jouw volk op om de planeten en sterrenstelsels heroveren. Jouw keuzes zullen het nalatenschap van je volk bepalen. Breid je ruimtevloot uit om zoveel mogelijk ruimtegevechten te kunnen winnen. Dit spel heeft een legacy element, waardoor effecten van eerdere rondes invloed hebben op de volgende.

Mijn mening: Twee 4x spellen in één Starter Kick? Ja het kan. Wederom een ruimtespel, dus dat is ergens wel jammer. Toch ziet ook dit spel er goed uit. Ook ben ik benieuwd naar zowel de campagne als het legacy element. Dit komt ook niet veel voor in 4x spellen. En als ik het moet vergelijken met dat andere 4X spel met Void in de titel; deze wordt twee maanden eerder verwacht.

Snelvuur:

18 Holes: reading the greens (link): 18 holes krijgt een uitbreiding en een roll & write variant.
Roll Camera! Reprint & Expansion (link): Maak je eigen films en nu zelfs B-films met de nieuwe uitbreiding.
Beast (link): Jaag als team op krachtige beesten.
Magical Friends (link): Gebruik magie om vals te spelen in een wedstrijd om de meeste vrienden te maken.
Tales from the Red Dragon Inn (link): Dit is een dungeon crawler in het universum van The Red Dragon Inn.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? En wie kan ik volgende week op Spiel verwachten? Laat het hieronder weten.

Geschreven door Dick Rensema
Geplaatst door Dick Rensema op 09-10-2021
Aantal keer bekeken: 2102

Reacties

Door Videostar (391 reacties) op 09-10-2021 21:19
( PM )
Fantasy en SF overkill deze maand.
Door Stef (237 reacties) op 10-10-2021 09:22
( PM )
Ik kijk al langer uit naar Mythwind, dus dat is een van de laatste games van het jaar die ik zal backen.

Drop Drive (staat er niet tussen) twijfel ik ook nog over, want dat ziet er ook erg leuk uit.
Door PattieCake (45 reacties) op 10-10-2021 12:26
( PM )
RT@Drop Drive! Twijfel ook omdat het misschien te licht is en weinig uitdagend.
Door Launoo (61 reacties) op 11-10-2021 10:43
( PM )
Vorige week mijn eerste 2 kickstarter spellen gebacked: Drop Drive en Verdant. Over MythWind twijfel ik nog.