Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 17 december 2021

Hoi allemaal,

Nog iets meer dan twee weken en dan zit het jaar er al weer op. 2021 was het jaar dat we toch weer naar beurzen konden, zoals Spiel en SpellenSpektakel. Maar op dit moment zit alles toch weer behoorlijk op slot. Wat dat betreft is het net als 2020 een apart jaar geweest. Gelukkig heb ik met enige regelmaat jullie elke twee weken van de laatste crowdfunding updates kunnen voorzien. Zo ook deze week. Het is erg rustig deze maand dus de keuze was erg beperkt.

The Palaces of Carrara 2nd edition (link)

Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: € 75,-
Verzendkosten: € 0,- maar wel € 15,75 VAT
Eindigt op: 5 januari 2022
Verwachte levering: oktober 2022

The Palaces of Carrara

Omschrijving: In deze heruitgave van de Kramer & Kiesling klassieker bouw je gebouwen in verschillende Italiaanse steden. Je biedt op marmer, met dat marmer kan je bepaalde gebouwen bouwen. Maar niet elk type marmer wordt in elke stad geaccepteerd, dus je moet goed opletten hoe en waar je een gebouw plaatst. Uiteindelijk verdien je punten, die de winnaar uiteindelijk bepalent. Nieuw is de geavanceerde versie waarbij je ook beelden en andere decoraties kan toevoegen aan je gebouwen voor nog meer punten.

Mijn mening: Let op, het gaat hier alleen om de Deluxe versie. Game Brewer komt ook met een retail versie, die niet via Gamefound verkrijgbaar zal zijn, maar alleen in de winkels. Ik heb The Palaces of Carrara nooit eerder gespeeld, maar het spel ziet er goed en verzorgd uit. Verder verwacht ik ook aardig wat interessante keuzes te kunnen maken tijdens het spel. Gelukkig is er al iemand in mijn bordspelgroep die dit spel backt, dus ik weet zeker dat ik het een keer kan spelen.

Ancient Blood- The Order Of Vampire Hunters (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: $ 135,- (ca. € 120,-)
Verzendkosten: $ 30,- (ca. € 27,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 10 januari 2021
Verwachte levering: februari 2023

Ancient Blood - The Order of Vamnpires

Omschrijving: In dit coöperatieve spel jaag je op vampieren. Je gaat van stad naar stad om deze vleermuismonsters te verjagen of zelfs te doden. Je zult hulp nodig hebben van de lokale bevolking, vreemde teksten moeten vertalen en dat allemaal voordat het donker wordt. Want als de nacht valt, ben jij de prooi.

Mijn mening: Momenteel heb ik niet echt tijd voor nog een campagne spel. Gelukkig kun je er ook voor kiezen om de missies los te spelen. Het spel ziet er sfeervol uit, met miniaturen die mij een beetje doen denken aan Dark Souls (niet de grote eindbazen, maar die normale monsters). Als dit een thema is dat je ligt, dan is Ancient Blood misschien wel iets voor jou.

Shikoku 1889 (link)

Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: $ 50,- (ca. € 45,-)
Verzendkosten:$ 25,- (ca.  € 22,-) en EU vriendelijk
Eindigt op: 1 januari 20212
Verwachte levering: september 2022

Shikoku 1889

Omschrijving: Shikoku 1889 is een 18xx spel. Dat betekent dat het spel is gebaseerd op het leggen van routes en het verdienen van geld door middel van het vergaren van aandelen. Als bezitter van een treinmaatschappij probeer je de meest gunstige routes te vinden om geld te verdienen voor je bedrijf. De inkomsten kan je uitbetalen aan aandeelhouders, maar ook in het bedrijf houden. Want gedurende het spel zul je betere treinen moeten aanschaffen en als je bedrijf daar geen geld voor heeft, is het bedrijf verloren en niks meer waard.

Mijn mening: Ik begrijp van ervaren 18xx spelers dat 1889 een goed spel is om te beginnen met 18xx. Zelf ben ik begonnen met 18Chesapeake. Ik kwam er achter dat vooral mijn moeder veel plezier heeft met 18xx spellen, daarom ga ik ook zeker Shikoku 1889 backen. Op deze manier hebben we iets meer keuze als we een spelletje willen doen.

Jolly Club (link)

Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: € 60,-
Verzendkosten: onbekend
Eindigt op: 1 januari 2022
Verwachte levering:  december 2022

Jolly Club

Omschrijving: Zoals jullie misschien hebben meegekregen heeft Jolly Dutch het initiatief opgezet met een abonnement waarbij je elke twee maanden een kaartspel van hen opgestuurd krijgt. Deze spelen zijn van Nederlandse bedenkers en eco-vriendelijk gemaakt. Voor de internationale markt kost het twee-maandelijks versturen natuurlijk te veel geld, vandaar dat ze ook een campagne zijn begonnen op kickstarter.

Mijn mening: Het blijft natuurlijk een gok of je een spelletje leuk gaat vinden of niet. Helemaal als je een abonnement neemt zonder dat je überhaupt weet om welke titel het gaat. Toch heeft Jolly Dutch dit jaar geinige spellen uitgebracht en dat geeft ze in mijn ogen wel wat krediet voor wat er komen gaat.

Call of Kilforth: A Fantasy Quest Game (link)

Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: £ 52,- (ca. € 62,-)
Verzendkosten: onbekend maar EU vriendelijk
Eindigt op: 8 januari 2021
Verwachte levering: januari 2023

Call of Kilforth

Omschrijving: In dit derde deel in de Kilforth serie ga je naar de zuidelijke zeeën. Je vaart naar verschillende archipels om vijanden te bestrijden. Maar natuurlijk verzamel je ook buit om beter te worden. Op zee is het ook niet altijd veilig, dus wees altijd paraat om het gevecht met monsters aan te gaan. Dit stopt pas als je al het kwaad hebt weten te verderven.

Mijn mening: Ik heb nog geen enkel deel in de Kilforth serie gespeeld, maar ik heb er wel goede dingen over gehoord. Het spel zit vol avontuur en heeft een goed verhaal. Ik verwacht dat dit derde deel niet veel anders zal zijn. Ik wil best wel eens het ruime sop kiezen en meehelpen om het kwaad te verslaan.

Zat er iets voor jou tussen? Of heb je iets anders gebackt? Laat het hieronder weten.

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 17-12-2021
Aantal keer bekeken: 714

Reacties

Door Metroid_Dark_Sky (179 reacties) op 17-12-2021 13:33
( PM )
Ben zelf een beetje de Kat uit de boom aan het kijken met betrekking tot Kickstarters.

Laatst wel Voyages besteld, voor minder dan 5 euro een stijlvolle Roll and Write PnP vond ik de moeite waard (Ik speel graag, spellen als Welcome to..., Raja's Dice Charmers, Trails of Tucana, Clever, Cartographers, Etc.).

Maar dit jaar ook de eerste projecten binnen gekregen:
-Cartographers Heroes Collectors edition (Geweldig, zo moet een Big Box zijn!)
-Dinosaur World (Is gelijk doorgegaan naar Marktsplaats)
-Dinosaur Island Rawr and Write (moet nog gespeeld worden)

Nu aan het wachten op Merchants of the Dark RoadEndles Winter, So you have been Eaten, Divinius.

Maar merk dat de Spellen kast volloopt en ik te vaak moet gaan kiezen tussen games.
Kom niet meer toe aan mijn favorieten
Door AnpuAnubis (50 reacties) op 17-12-2021 20:00
( PM )
Ik zit ook nog op een aantal te wa heen.
Werkelijk geen idee welke spellen helaas.
Door TimVerfbom (59 reacties) op 17-12-2021 21:00
( PM )
Quote:
Ben zelf een beetje de Kat uit de boom aan het kijken met betrekking tot Kickstarters.
[...]
Maar dit jaar ook de eerste projecten binnen gekregen:
-Dinosaur World (Is gelijk doorgegaan naar Marktsplaats)
-Dinosaur Island Rawr and Write (moet nog gespeeld worden)

Hier exact hetzelfde gedaan met m'n Dinosaur World pledge. Hoop dat Dinosaur Island Rawr and Write beter te doen is.

Mijn belangrijkste aanwinst (en deels tegelijkertijd in afwachting i.v.m. 2 wave shipping) is Marvel United X-men. Zowel qua spel als miniatures geweldig
Door Hedgehog (1067 reacties) op 18-12-2021 08:21
( PM )
Ik vond Dinosaur World wel aardig, geen topper, maar heb me vermaakt met het park bouwen en dan steeds de meest optimale route rijden met je jeeple. Dat kan ontbrak compleet in Dinosaur Island. Blijft hier in de kast staan, alleen die expansions lijken me compleet nutteloos.
Door Buur (643 reacties) op 19-12-2021 16:12
( PM )
En dan te bedenken dat De Paleizen van Carrara voor zeer lange tijd voor 17,95 te koop is geweest bij Boekenvoordeel (voordat ze failliet gingen en zijn overgekocht)...