Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 22 maart 2024


Hoi allemaal,


Ik heb een gigantische drukke week achter de boeg. Het softball seizoen komt eraan en dat betekent weer het veld op voor diverse oefenpartijen. Ik heb een nieuwe auto gekocht en gisteren ook nog een nieuwe baan aangeboden gekregen. Ik heb dus zeker niet stilgezeten. Tussen alle drukte door, heb ik voor jullie weer vijf mooie campagnes gevonden.

Super Boss Monster (link)

Uitgever: Brotherwise Games
Designers: Hayden Dillard, Johnny O'Neal
Artwork: onbekend
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 28,-
Eindigt op: 5 april 2024
Verwachte levering: maart 2025

Super Boss Monster

Super Boss Monster is het vervolg op de, volgens mij best wel populaire, Boss Monster serie. In Super Boss Monster probeer je nog steeds helden naar je kerker te lokken en deze te verslaan voordat ze bij jou komen. Dit levert je namelijk veel punten op. Het vervolg heeft nu een algemeen dorp waar men hulp kan sturen wat ruimte biedt voor nieuwe strategieën. Maar in dit dorp kunnen ook de helden even bijkomen als ze niet naar een kerker gaan. Hierdoor worden ze ook meteen sterker.
Ik heb zelf Boss Monster onlangs verkocht, een gelukkige heeft deze opgepikt op één van de bring-en-buys van de afgelopen jaren. Ik deed het spel niet weg omdat ik het niet leuk vond, maar omdat het simpelweg niet meer op tafel kwam vanwege alle andere spellen. Nu ik deze campagne zie, heb ik meteen zin om het weer te spelen. De pixelachtige artwork past perfect bij dit spel, en voor de wat oudere onder ons ontgaan de verwijzingen naar de Super Nintendo ons niet.

alley Glassworks (link)

Uitgever: Allplay
Designers: Adam Hill, Ben Pinchback, Matt Riddle
Artwork: Andrew Bosley
Aantal spelers: 1 tot 5
Basis pledge level: € 36,-
Eindigt op: 5 april 2024
Verwachte levering: september 2024

River Valley Glassworks

In River Valley Glassworks verzamel je glasstukjes. Hoe meer je van dezelfde stukjes verzamelt, hoe meer punten deze je opleveren. De stappen zijn vrij simpel. Plaats een stukje glas uit je persoonlijke voorraad in de rivier. Neem de glasstukjes van een van de aangrenzende plekken van waar jij je glas hebt gelegd. Plaats die stukjes in aparte kolommen. Maar let op, als de kolom vol is, krijg je minpunten voor elk stukje dat niet past. Plaats het lege riviergedeelte weer achteraan de rij en schuif de rivier door. Scoor punten voor je kolommen en tenslotte kan je nog glasstukjes pakken uit het meer om je persoonlijke voorraad weer aan te vullen.
River Valley Glassworks heeft best wel wat weg van Azul. Je pakt stukjes om een patroon, in dit geval kolommen, te vullen en zo punten te scoren. Stukken die je niet kwijt kan leveren je minpunten op. Maar het is niet exact hetzelfde. Het artwork is trouwens ook erg mooi en veel minder abstract. Ben jij een groot fan van de Azul serie, dan is dit misschien wel een leuke variant voor jou.

Acornism (link)

Uitgever: PhantomLab
Designers: Kotori
Artwork: Kotori
Aantal spelers: 2 tot 4
Basis pledge level: € 18,-
Eindigt op: 18 april 2024
Verwachte levering: juli 2024

Acornism

Acornism is een abstract spel met domino tegels. Je legt een tegel van je hand aan, maar in dit geval wil je niet dat gelijke zijden elkaar raken.Dieren moeten grenzen aan eikeltjes en vice versa. Als je een dier volledig omringt met eikeltjes, dan controleer je of de som van de omliggende eikeltjes overeenkomt met de waarde van het dier. Als dit gelijk is, plaats je een score marker op het dier. Dit gaat door tot niemand meer een tegel kan aanleggen in het 8x8 grid.
De regels van Acornism zijn simpel. Het is ook een snel, tactisch en abstract spel dat iedereen snel kan oppakken. Toch zijn er genoeg uitdagingen. Je wilt niet direct anderen helpen een dier te scoren, maar toch zal je iets moeten doen met je tegel. En hoe voller het bord wordt, hoe lastiger het zal zijn. Vooruit plannen is daarom belangrijk en vanwege deze mix van strategie en tactiek staat Acornism in de top vijf van deze week.

Algae Inc (link)

Uitgever: Game Brewer
Designers: Julia Thiemann, Christoph Waage
Artwork: Maxime Sarthou
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 60,-
Eindigt op: 31 maart 2024
Verwachte levering: oktober 2024

Algae Inc

In Algae Inc draait het vooral om, hoe kan het ook anders, algen. Als speler werk je voor Algea Inc en ben je verantwoordelijk voor de productie van producten die gebaseerd zijn op dit kleine groene wonder. Je rekruteert ingenieurs, wetenschappers en operators om je machines aan te sturen. De producten die zo gemaakt worden, exporteer je over heel Noordwest Europa. Zorg dat je goed oplet wat de vraag is, en vervul deze. Misschien win jij uiteindelijk die felbegeerde promotie.
Algae Inc blijft in de basis een vrij typisch industriespel. Je huurt werkers in, draait productie en verkoopt goederen. Hier zijn natuurlijk al heel veel spellen van. Maar dat komt omdat dit proces zich zo prima leent voor een bordspel. Wat Algae Inc uniek maakt, naast het thema, is dat je slechts één team en één machine per keer mag gebruiken. Dit zorgt voor een heerlijk puzzel element.

Baseball Highlights: 2045 - Bases Loaded (link)

Uitgever: Eagle Gryphon Games
Designer: Mikefitzgerald
Artwork: William Bricker, Franz Vohwinkel
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 45,08
Eindigt op: 29 maart 2024
Verwachte levering: maart 2025

Baseball Hightlights: 2045 - Bases Loaded

Baseball Highlights 2045 is al ruim 9 jaar oud en wordt toch gezien als het ultieme honkbalbordspel. Toch speel je niet omstebeurt veld- of slagspel, maar dit gebeurt gelijktijdig. De kaarten die je speelt, zijn verdedigend t.o.v. je tegenstander, maar ook meteen de aanval op hen. Voeg hier aan toe dat je spelers kunt kopen en verkopen om je team sterker te maken en het spel bevat alle elementen van honkbal. Oh, en omdat dit in de toekomst afspeelt kunnen spelers cyborgs zijn, of zelfs volledige robots.
Ik ben dol op Baseball Highlights 2045. Ik mis flink wat teams en ik ga daarom ook voor de volledige doos inclusief de nieuwe uitbreiding. Mijn huidige deluxe versie zal dus volgend jaar waarschijnlijk te koop zijn. Mocht je zelf al alles hebben, dan kan je natuurlijk alleen voor de uitbreiding kiezen. Deze is slechts € 5,64.

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie top vijf hadden gehaald? Zo ja, welke en waarom?

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 22-03-2024
Aantal keer bekeken: 1000

Reacties

Door TimVerfbom (119 reacties) op 22-03-2024 23:02
( PM )
Ik ben zo'n fan van de artwork van Super Boss Monster, maar ik vrees dat het een spel is dat hier gewoon niet genoeg op tafel gaat komen... Waarschijnlijk lukt het me weer een week om braaf m'n berg 'in productie' Kickstarters af te wachten en niets nieuws te backen.
Door Fairplaybordspel (109 reacties) op 22-03-2024 23:32
( PM )
Weer mooi artikel! Met jouw ervaring in de bordspellen mag je wat mij betreft ook wel meer advies geven en dat mag dan ook negatief zijn. In ieder geval weer mooi overzichtje!
Door Videostar (480 reacties) op 23-03-2024 12:02
( PM )
Dankzij jouw stukje weer een interessant spel op het spoor gekomen: Acornism. (en klikt op link)