Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 29 maart 2024


Hoi allemaal,


Vandaag is het Goede Vrijdag, maar is het ook echt een goede vrijdag voor crowdfunding. Dat weet ik zo net nog niet. De afgelopen week was echt magertjes met interessante spellen. Het waren vooral een aantal reprints die nog wat interesse konden wekken. Dat is goed voor je portemonnee, maar minder als je een top vijf wilt maken. Toch heb ik dit voor elkaar gekregen.

Mythwind Reprint & New Content (link)

Uitgever: Open Owl Studios
Designer: Mityczny Wiatr
Artwork: Nathan Lige, Brendan McCaskell
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 37,- voor de uitbreiding, € 79,- voor het basisspel
Eindigt op: 20 april 2024
Verwachte levering: februari 2025

Mythwind

Dit is de eerste reprint van deze lijst. Backers van de eerste campagne kregen deze onlangs binnen of kunnen het binnenkort verwachten. In dit spel neem je de rol van een dorpeling aan. Elke dorpeling heeft een eigen manier van spelen en een eigen doel, maar toch draait het spel niet om winnen of verliezen. Het doel is samen een verhaal te beleven.
Een van de meest voorkomende klachten van de eerste uitgave was dat er nagenoeg geen interactie tussen de spelers is, ondanks dat dit een coöperatief spel is. Daar brengt de nieuwe uitbreiding, Friends & Family, verandering in. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om met andere spelers te handelen.
Ik heb de eerste campagne niet gebacked, maar ik hoor veel goede dingen over Mythwind. Het ziet er sowieso erg mooi uit. De druk om te winnen is er niet. Dit zal sommige spelers aanspreken, maar anderen ook absoluut niet.

Fox Experiment - Deluxe Wooden Edition (link)

Uitgever: Allplay
Designers: Jeff Fraser, Elizabeth Hargrave
Artwork: Joe Shawcross
Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: € 66,19
Eindigt op: 5 april 2024
Verwachte levering: oktober 2024

The Fox Experiment

Ook The Fox Experiment is een heruitgave. Maar deze keer krijg je geen metalen en plastic in een deluxe versie. Deze keer zullen ze van hout zijn. Mocht je de kartonnen tokens hebben, dan kan je de upgrade naar de houten versies backen voor iets meer dan € 33,-.
In dit spel probeer je vossen zodanig te fokken dat je ze als huisdier kan houden. Dit doe je door ze te fokken op basis van een aantal van hun eigenschappen: de staart, de oren, de blaf, de stippen. Waar je voor gaat, verschilt van welk doel je hebt gekregen in het spel. Elke vos is uniek en bepaalt welke en hoeveel dobbelstenen je mag gebruiken. Deze dobbelstenen, een setje van de moedervos en een setje van de vadervos, bepalen hoeveel van een eigenschap je mag gebruiken op een nieuwe welp. Aan het eind van de ronde zijn alle welpen volwassen en worden daarom weer gebruikt in de volgende ronde als ouders voor de nieuwe welpen. Ook mag je de welpen een naam geven.
Ik vind de Fox Experiment een leuk spel, maar zeker niet perfect. Je bent erg afhankelijk van de dobbelresultaten. Je kan deze wel iets beïnvloeden, maar dat is erg beperkt. Dit zorgt voor veel onbalans in het spel. Ik speel het spel daarom ook vooral solo, omdat een aantal slechte worpen het spel flink kunnen verpesten. Maar het is wel een uniek spel en zeker het proberen waard.

Mr Meeple Board Games Clothes Season 7 (link)

Uitgever: Mr Meeple
Designers: Mr Meeple
Artwork: Mr Meeple
Aantal spelers: 1 tot 99
Basis pledge level: € 19,-
Eindigt op: 26 april 2024
Verwachte levering: november 2024

Mr Meeple

Heej! Dit is geen spel! Nee, dat klopt. Ik kon echt niet veel in de top vijf kwijt en daarom heb ik ook een niet bordspel in de lijst opgenomen. Mr Meeple maakt al een tijdje kleding (vooral t-shirts) met een bordspelthema. De shirts zijn van goede kwaliteit. Zeker een aanrader als je je binnenste bordspel geek wilt laten zien.

Super Trains (link)

Uitgever: Treasure Fall Games
Designer: Dustin McMillian
Artwork: onbekend
Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: € 41,-
Eindigt op: 19 april 2024
Verwachte levering: oktober 2024

Super Trains

Gearland wordt aangevallen door de truck Rolar. Het is aan de Super Treinen om de stad te redden. Elke trein heeft een eigen superkracht, dus je zult moeten samenwerken om de noodgevallen op te lossen. Ondertussen maak je je eigen trein steeds beter met de beloningen die je krijgt. Natuurlijk ben je nog steeds een trein en zul je mensen of goederen moeten vervoeren terwijl je bezig bent.
Zelf is Super Trains niet voor mij. Ik denk dat het te licht is voor de mensen met wie ik het meest spellen speel. Toch staat deze in de top vijf omdat dit wel geschikt is voor gezinnen met (jonge) kinderen. Het is geweldig om samen met je kroost de uitdagingen aan te gaan. Het spel lijkt geen Nederlandse versie te hebben, dus je zult af en toe moeten helpen als ze het Engels nog niet machtig zijn.

The Arena of Baradum (link)

Uitgever: Horned Toad Games
Designer: Robbin Hulsker
Artwork: onbekend
Aantal spelers: 2 tot 6
Basis pledge level: € 40,-
Eindigt op: 15 april 2024
Verwachte levering: april 2025

The Arena of Baradum

Dit spel van Nederlandse bodem neem je het tegen elkaar op in een arena. Je kiest een van de acht unieke personages uit, elk met een eigen manier van vechten. Je strijdt voor punten in de arena. Dit kan door het gevecht met een ander aan te gaan of door mysterieuze bollen te pakken. Deze bollen zijn niet per se in je voordeel, dus pas op met deze bollen.
Ik heb een aantal van dit soort arena-achtige spellen en ik speel ze met veel plezier. The Arena of Baradum voelt niet per se uniek, maar lijkt mij wel goed in elkaar te zitten. De bonus is dat dit spel van Nederlands makelij is en bij een goed spel steun ik graag onze landgenoten.

 

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie top vijf hadden gehaald? Zo ja, welke en waarom?

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 29-03-2024
Aantal keer bekeken: 515

Reacties

Door Apocalypse (176 reacties) op 29-03-2024 21:53
( PM )
@dick ik ben wel heel benieuwd naar wat jij weet en denkt over dit kickstarter project link
Door Dutchyoda (257 reacties) op 31-03-2024 08:53
( PM )
Quote:
@dick ik ben wel heel benieuwd naar wat jij weet en denkt over dit kickstarter project link
Omdat het AI gegenereerde content gebruikt, hoe miniem dan ook, viel deze sowieso al af. Ik heb deze daarom ook niet verder bekeken. Na een snelle blik van de tutorial vind ik dat het wel interessante concepten heeft.