Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 5 april 2024


Hoi allemaal,


Pasen is achter de rug en het is alweer officieel lente. Al wil het weer nog niet echt meewerken. Dan maar lekker thuis zitten voor een spelletje of twee, niet waar? Dit gaf mij in ieder geval nog meer tijd om eens rustig te gaan zitten voor de Starter Kick van deze week. Het aanbod was niet geweldig, maar in ieder geval beter dan vorige week. Daarom was het ook makkelijker om een top vijf voor jullie samen te stellen.

Super Squad High (link)

Uitgever: Nerdy Pup Games
Designer: Michael Addison
Artwork: Tan Ganguly
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 42,-
Eindigt op: 23 april 2024
Verwachte levering: maart 2025

Super Squad High

Als tiener een superheld zijn is niet zo geweldig als het soms lijkt. Je hebt je geheime identiteit om te beschermen, je vriendschappen en relaties met klasgenoten om te onderhouden en dan blijkt er ook nog een superschurk in je klas te zitten, maar je weet niet wie. Dit is je leven in Super Squad High. Samen met de andere spelers probeer je als held de stad veilig te houden, maar ook te achterhalen wie van jullie klasgenoten een schurk is.
Het idee om je beide levens te leven, klinkt erg tof. Deze keer is het niet alleen de boeven bevechten, maar je moet ook proberen een “normaal” tienerleven te leiden. Ondanks al deze persoonlijke hectiek lijkt het spel niet al te moeilijk om te leren, maar dus wel erg leuk.

Horror on the Orient Express: The Board Game (link)

Uitgever: Chaosium Inc.
Designers: Micha? Go??b Go??biowski, Adam Kwapi?ski
Artwork: Aleksander Zawada
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 91,-
Eindigt op: 19 april 2024
Verwachte levering: augustus 2025

Horror on the Orient Express: The Board Game

De Orient Express beleeft iets mysterieus. De rit door de Alpen en Balkan is nu een rit door een nachtmerrie geworden. Wie heeft dit gedaan, en hoe voorkomen we dat we met de trein ten onder gaan? We zullen monsters moeten verslaan, passagiers moeten ondervragen en vooral niet onze geestelijke gezondheid gaan verliezen.
Van dit coöperatief spel heb ik op Spiel een demo mogen ontvangen. Het was nog een prototype en de solo modus was nog niet af. Toch heb ik me prima vermaakt met het spel. Er is genoeg te doen tijdens je beurt en ook qua variatie zit het wel goed. Ik heb ook zitten wachten tot ik deze kon backen.

Millennium Blades ... Again! (link)

Uitgever: Level 99 Games
Designers: D. Brad Talton jr.
Artwork: Fábio Fontes
Aantal spelers: 2 tot 5 (1 tot 6 op basis van uitbreidingen)
Basis pledge level: € 82,-
Eindigt op: 25 april 2024
Verwachte levering: februari 2025

Millennium Blades ... Again!

Millennium Blades is een spel dat heel erg meta is. Dit komt doordat je een spel in een spel speelt. Je speelt namelijk iemand die kaarten van het spel Millennium Blades verzamelt en ruilt, zoals dat in het echte leven gebeurt met bijvoorbeeld Pokémon en Magic The Gathering. Naast het kopen, ruilen en verkopen van kaarten probeer je ook toernooien te winnen. Uiteindelijk verzamel je punten om te winnen.
Ik heb Millennium Blades helaas zelf nog nooit kunnen spelen, maar ik heb er veel goede dingen over gehoord. Het concept heb ik altijd briljant gevonden. Het spel heeft daarom altijd hoog op mijn verlanglijst van te spelen spellen gestaan. Mocht je het spel al hebben, dan zijn er ook nog verschillende uitbreidingen die je kan proberen.

Awkward Guests 2: The Berwick Cases (link)

Uitgever: Megacorpin Games
Designers: Ron Gonzalo García, Paz Navarro Moreno
Artwork: Samuel Gonzalo García, Laura Medina Solera
Aantal spelers: 2
Basis pledge level: € 23,-
Eindigt op: 1 mei 2024
Verwachte levering: januari 2025

Awkward Guests 2: The Berwick Cases

De Berwick tweelingzusters zijn vermoord. Samen met een medespeler zijn jullie zowel de dader als de detective. Je bent namelijk de detective van de ene zus en de dader bij de ander. Je tegenstander is dan juist het omgekeerde voor de andere zus. Je probeert dus de ene moord op te lossen, voordat de andere jouw moord oplost.
Ik ben een groot fan van de eerste Awkward Guests en het is nog steeds een van mijn favoriete whodunnit-type spellen. Maar met een lager spelersaantal is het spel toch minder. Daarom was ik blij verrast dat dit deel een twee-speler variant is. Het idee dat je zowel dader als onderzoeker bent, is erg goed bedacht. Daardoor speel je dus twee verschillende spellen tegelijk.

Garden Geckos (link)

Uitgever: Tin Robot Games
Designer: James Staley
Artwork: onbekend
Aantal spelers: 1 tot 6
Basis pledge level: € 42,-
Eindigt op: 1 mei 2024
Verwachte levering: mei 2025

Garden Geckos

In Garden Geckos probeer je insecten te verzamelen en patronen te maken om punten te scoren. Tijdens je beurt leg je een zeshoekige tegel zodanig aan dat de ene zijde overeenkomt met de andere aangrenzende tegel. Vervolgens leg je jouw gekko op dat patroon. Als een tegel helemaal is afgesloten, krijgt de speler met de meeste gekko's het insect en daarmee een punt. Maar daarnaast probeer je ook patronen van aangesloten zijdes te maken zodat je die ook kan scoren. Degene die de meeste punten verzamelt, wint het spel.
Garden Geckos doet in principe niets nieuws. Toch zijn het kleurrijke uiterlijk en de makkelijke te begrijpen regels ideaal voor een familiespel. Ik denk ook dat je Garden Geckos zo moet zien. Een vermakelijk spel dat door iedereen snel opgepakt kan worden.

 

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie top vijf hadden gehaald? Zo ja, welke en waarom?

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 05-04-2024
Aantal keer bekeken: 1016

Reacties

Door Janger12 (310 reacties) op 06-04-2024 11:05
( PM )
Awkward Guests 2, deze zal ik wel gaan backen! AG deel 1 valt hier ook erg in de smaak.
Dank voor de vermelding Dick, zonder deze update had ik waarschijnlijk niet van het bestaan van AG2 geweten.
Door GeorginaK (164 reacties) op 06-04-2024 12:56
( PM )
Horror on the Orient Express ziet er wel heel goed uit! Ik dacht eerst dat het te "fiddly" was maar na het bekijken van Jon Gets Games playthrough lijkt dat mee te vallen. Vraag me alleen of het niet te complex is voor de mensen waarmee ik het zou spelen - ik moet het wel kunnen uitleggen. (Of misschien niet complex maar wel véél regels)

Awkward Guests 2 twijfel ik nog over - ik vind AG1 erg leuk maar was daarna goed te krijgen in retail, dus deze waarschijnlijk ook.
Door Swizard (349 reacties) op 13-04-2024 19:23
( PM )
Zelfs als het spel je niet aanspreekt, moeten jullie wel echt die Millennium Blades KS pagina bekijken
Door GeorginaK (164 reacties) op 17-04-2024 13:43
( PM )
Quote:
Zelfs als het spel je niet aanspreekt, moeten jullie wel echt die Millennium Blades KS pagina bekijken
Ja, zeker leuk gedaan!