Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Dicks Starter Kick voor 18 mei 2024


Hoi allemaal,


Een dag te laat, maar mijn werk ging helaas even voor. Ook viel het niet echt mee om vijf leuke campagnes te vinden. Het aanbod was wat magertjes. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op de volgende vijf titels.

Regicide Legacy (link)

Uitgever: Badgers from Mars
Designers: Paul Abrahams, Luke Badger, Andy Richdale
Artwork: Sketchgoblin
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 62,-
Eindigt op: 7 juni 2024
Verwachte levering: maart 2025

Regicide Legacy

Zoals de titel al doet vermoeden, is dit een Legacy-versie van Regicide. Gedurende twaalf missies zal je nieuwe regels leren kennen en je kaarten opwaarderen. Dit gebeurt met stickers. Maar je zult keuzes moeten maken op welke manier je je kaarten gaat aanpassen.
Regicide zelf is een spel waarin je samen het opneemt tegen de corruptie die de het Deccaria ondergaat. Elke vijand kan verslagen worden of vrijgemaakt worden van de corruptie. Die keuze ligt bij jullie. Al dit gebeurt met kaarten zoals je ze ook in een standaard bridge deck aantreft, maar dan met eigen artwork.
Regicide Legacy lijkt mij een benaderbaar Legacy spel. Toch zal je interessante keuzes onderweg moeten maken. Omdat het spel na de campagne nog steeds speelbaar blijft, krijg je best wel veel waarde voor je geld.

Amsterdam Board Game design - season 1 (link)

Uitgever: Wulfhorn Games
Designers: Bart de Jong, Zach Hoekstra, Ruud Nederpelt
Artwork: Renée Zonneveld, Jason Gamber
Aantal spelers: 2 tot 5
Basis pledge level: € 13,- (per spel)
Eindigt op: 13 juni 2024
Verwachte levering: november 2024

Amsterdam Board Game design - season 1

Drie spellen van Nederlandse bodem. Ze zijn €13,- per stuk of €30,- als je ze alle drie kiest.
Grachtenpand
In Grachtenpand bouw je vier huizen aan een Amsterdamse gracht. Je scoort punten door de objecten in de ramen, gecombineerd met het dak op het huis. Het spel doet mij het meest denken aan Walking in Burano waarbij je een soortgelijk iets probeert te doen.
Bable
Samen werk je aan de toren van Babel. Maar je ‘spreekt’ elkaars taal niet. Elke ronde is er een opzichter die de taken uitdeelt, maar begrijp jij wat de opzichter wil? Hoe verder je in het spel komt, hoe meer de talen verder ontwikkelen en hoe moeilijker het wordt om elkaar te begrijpen. Hoe dat precies werkt weet ik niet, maar het intrigeert me wel.
Timezoo
Alle dieren (dinosauriërs, mammoeten, dodo’s, etc.)  zijn uit je dierentuin ontsnapt. Als stagiair is het je taak de dieren terug te krijgen. Je lokt ze met voedsel. Elk dier levert punten op, maar kan je ook helpen met je taak. Om eerlijk te zijn, spreek deze titel mij het minst aan. Misschien ben ik klaar met dinoparken.

Everbloom (link)

Uitgever: Nerdvana Games
Designer: Ian Moss
Artwork: PUGA Studios
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 43,-
Eindigt op: 8 juni 2024
Verwachte levering: februari 2025

Everbloom

In drie rondes probeer je een habitat voor je eigen factie van dieren te maken. Je stuurt je bestuivers er op uit en als jij de meeste op een dierenkaart hebt, dan komt het dier naar jouw habitat. Lukt dat niet, dan stuur je ze naar een grove. Deze kunnen later gebruikt worden om dieren te laten groeien en nectar te produceren. Deze nectar helpt je aan het eind van het spel bij de puntentelling.
Everbloom ziet er schitterend uit, met dieren die eigenlijk ook deels plant zijn. De keuze tussen de kaart winnen, of je bestuivers apart te houden voor later, zorgt ervoor dat er nooit een saai moment in het spel zal zijn.

Rove (link)

Uitgever: Addax Games
Designers: Motti Eisenbach, Tyvan Grossi
Artwork: Francesca Baerald, David Demaret, Alaexandr Elichev
Aantal spelers: 1 tot 4
Basis pledge level: € 92,-
Eindigt op: 7 juni 2024
Verwachte levering: mei 2025

Rove

In de wereld van Chorus ben jij een rover en je vecht om het land stabiel te houden. Monsters vallen de grenzen aan en het is aan jou en de andere spelers om ze te verslaan. De keuzes in het spel openen nieuwe opties. Welk pad ga jij bewandelen in Chorus?
Als je van campagnespellen houdt, is dit waarschijnlijk wel een titel voor jou. Het verhaal evolueert aan de hand van de keuzes die jij maakt. Elk los avontuur zou niet langer dan een uur moeten duren, dus je kan meerdere op een avond spelen, of je houdt tijd over voor een ander spel met je vrienden.

The Thinning Veil Cormac Mac Airt on the Other Side of Midnight (link)

Uitgever: Triskelion Games Ltd
Designer: Paul Rose
Artwork: Maxim Kostin, Henning Ludvgsen
Aantal spelers: 1 tot 2
Basis pledge level: € 47,66
Eindigt op: 6 juni 2024
Verwachte levering: juli 2025

Thinning Veil

Koning Cormac Mac Airt moet op reis naar de Andere Kant van Middernacht om een fee te helpen. Je zult je door grotten en kerkers moeten verplaatsen en monsters moeten verslaan. Hoewel het spel een verhaal heeft, is het niet per se een campagnespel. Elk avontuur kan los gespeeld worden. Daarmee kun je je favoriete avonturen makkelijk nog een keer beleven.
Wat een lange titel. Het artwork heeft veel weg van ‘Awaken Realms’-spellen zoals Tainted Grail en dat is voor mij een plus. Ook is het een verademing dat de avonturen los te spelen zijn. Even geen stickers en dergelijke. Gewoon losstaande verhalen die wel weer onderdeel zijn van een groter geheel.

 

Dat was het dan voor deze week. Zijn er spellen die jullie top vijf hadden gehaald? Zo ja, welke en waarom?

Geschreven door Dick Rensema

Geplaatst door Dick Rensema op 18-05-2024
Aantal keer bekeken: 2087

Reacties

Door Ninurta (8 reacties) op 18-05-2024 20:13
( PM )
Regicide campagne eindigt 7 juni, niet 7 mei
Door Dutchyoda (270 reacties) op 19-05-2024 02:02
( PM )
Quote:
Regicide campagne eindigt 7 juni, niet 7 mei
Oeps
Door Videostar (498 reacties) op 19-05-2024 08:24
( PM )
Grachtenpand ziet er leuk uit. Staat bij deze op de radar. Dank.
Door TimVerfbom (122 reacties) op 19-05-2024 23:46
( PM )
Wat een schitterend artwork bij Everbloom. Mag eigenlijk niets meer backen, maar als die voor een mooie prijs voorbij komt op Crowdfinder dan zal deze voor mij lastig te weerstaan zijn. Dank weer voor het overzicht Dick!
Door Launoo (154 reacties) op 21-05-2024 12:41
( PM )
Het drietal kleinere spelletjes van Amsterdam Board Game vind ik wel interessant voor die prijs. Deze ga ik waarschijnlijk wel backen. Dank voor de tip!
Door PBJ85 (206 reacties) op 22-05-2024 15:33
( PM )
Everbloom.... ik had qua art gelijk een everdell feeling...