Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bordspel Nieuws Week 13

Toe aan een leuker spelletje dan eieren zoeken? Gelukkig zijn er de afgelopen weken een aantal interessante nieuwe spellen uitgebracht en staan er weer genoeg nieuwe bordspel releases en Kickstarters op het programma. Deze week staat Quadropolis in de spotlight. Days of Wonder heeft een bijzonder goede track record en brengt maar heel weinig spellen uit, met als gevolg dat de verwachtingen voor dit stedenbouw spel van de nieuwe Franse designer François Gandon hooggespannen waren. Ik heb het zelf nog niet gespeeld maar hou wel erg van steden bouwen (een overblijfsel van een jeugd vol Sim City 2000) dus ben erg benieuwd!

Nieuwe bordspellen:

Quadropolis

In Quadropolis speel je de rol van een burgemeester in een moderne stad. Je zult een strategie moeten bedenken om te voeldoen aan de eisen van je inwoners, en om het beter te doen dan je tegenstanders. Stuur je architecten om allerlei gebouwen te bouwen in je stad, elk gebouw levert punten op, er zijn verschillende combinaties van gebouwen mogelijk om bonuspunten te scoren.

Regenwormen Uitbreiding


Uitbreiding op het dobbelspelletje Regenwormen. Deze uitbreiding bevat 2 extra tegels, 7 regenwormenfiches en 5 specialisten in de vorm van 'animeeples' en een dobbelsteen. De specialisten zijn aan bepaalde tegels gekoppeld. Win je één van die tegels, dan krijg je de bijbehorende extra mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld regenwormenfiches winnen of een extra dobbelsteen verdienen om in volgende beurten meer kans op een hogere tegel te maken. Regenwormen Uitbreiding maakt dit gezellige dobbelspel nog leuker!

Skye


In dit vlotte en gevarieerde bied- en legspel bouw je met landtegels een territorium dat zoveel mogelijk punten moet opleveren. Welke elementen scoren, is echter elk spel verschillend! Elke ronde trek je 3 tegels, waarvan je er in het geheim 1 aflegt en de prijs van de andere 2 bepaalt. Daarna koopt elke speler er 1 van een ander tegen de gestelde prijs. Tegels die je overhoudt, mag je zelf bouwen, maar het geld erop ben je kwijt. Aan het einde van elke ronde bepalen scoretegels waar je punten voor krijgt. Omdat die al aan het begin van het spel zichtbaar zijn, kun je daar rekening mee houden en je tactiek erop afstemmen. Omdat er maar 4 van de vele scoretegels in het spel komen, is Skye iedere keer weer volledig anders! Skye is een uitdagend en interactief spel met verrassend eenvoudige spelregels!

Nieuwe Kickstarters door Egg Citizen

Welkom allemaal bij de eerste frontpage review van kickstarter bord- en kaartspellen. Ik zeg eerste frontpage, omdat ik al wel een wekelijks verslag op het forum uitbreng. De topic op het forum zal tegelijkertijd worden geüpdate zodat jullie daar de spellen kunnen blijven bespreken. Binnen dit wekelijks terugkerende topic zal ik kort ingaan op 3 nieuwe kickstarter games die mij opvielen dan wel interessant lijken om te backen. Let wel mijn mening is ten eerste maar een mening en ten tweede gebaseerd op de informatie die wordt verschaft op de kickstarter pagina's zelf. Ik heb de spellen niet getest en kan gezien de korte tijdsduur (en een fulltime job) hier ook niet aan beginnen, ook gezien het grote aantal spellen dat wekelijks geplaatst wordt op kickstarter. Inleiding daar gelaten, laten we eens kijken naar de spellen van deze week:

Battleborn Legacy - An Epic Struggle for Dominance!

Aantal spelers:
2 t/m 4 spelers
Kickstarter tekst:
Choose a mighty Hero and lead massive armies to victory before the final cataclysm! A strategic war game for 2-4 players.
Mijn mening:
Mooie spelonderdelen en naar het lijkt een diepgaand onderliggend systeem. Gebieden veroveren, realistische gevechten, het verbeteren van militaire eenheden en kampioenen, diplomatiek bedrijven, ruilen, overleggen en gooi daar nog wat rampen bij en je ziet dat er veel bij komt kijken. Dit is een spel met veel potentie.
Interessante backopties:
$49. Op dit moment staat deze early bird nog open. Je krijgt hiermee het spel en alle stretch goals die vrij gespeeld worden.
shipping:
$11$
EU-friendly (Er hoeven geen invoerbelastingen betaald te worden)

Agents and Operatives

Aantal spelers:
4 t/m 8
Kickstarter tekst:
The Thematic Worker Placement - Secret Team Hybrid - Tactical Spy Combat Game for 4-8 Players! Easy Entry - Theme meets Strategy!
Mijn mening:
De combinatie tussen het plaatsen van je werkers en het concluderen wie bij je in het team zitten, is iets wat ik niet eerder ben tegengekomen in een spel. Denk aan een combinatie van weerwolven en agricola? Wie helpt je mee, wie werkt je tegen? Over wie wil je meer te weten komen, wie ga je aanvallen, van wie denk je te weten welke partij hij vertegenwordigd? Wie weet al bij welke factie jij zit? Veel vragen, veel deductie, veel spanning. Iets voor jou?
Wat ik alleen wel jammer vind, is de backopties die gegeven worden. Voor de premium versie betaal je 20 dollar meer... en wat krijg je ervoor terug? Wat werkers die er beter uitzien en 4 locatie tegels die niet bij het basic spel zitten. In essentie moet je dus om het spel compleet te krijgen(de 4 extra locatie tegels) 20 dollar neertellen, want op een andere manier kan je ze niet krijgen. (Op dit moment?)
Interessante backopties:
$49: Basis spel + Limited kickstarter content + stretchgoals
$69 Basis spel + Limited kickstarter content + stretchgoals + premium content
shipping:
$20-$35 (Afhankelijk van het land)
EU-friendly (Er hoeven geen invoerbelastingen betaald te worden)

Kharnage... Hell Yearghh


Aantal spelers:
2 t/m 4 (of 5 met de uitbreiding)
Kickstarter tekst:
Crush your enemies and hear the lamentations of their players with this fast, fun and violent strategic card game for 2 to 4 players.
Mijn mening:
Een makkelijk op te pakken/ te spelen oorlogsspel wat niet lang hoeft te duren. De tekeningen in dit spel zien er geweldig uit. En hoewel het spel niet erg diep is, komt er genoeg bij kijken om het interessant genoeg te houden op de wat luchtigere avonden. Met 4 verschillende (of 5 met de uitbreiding) rassen die het tegen elkaar opnemen. De bedoeling? Zoveel mogelijk vijandelijke units een kopje kleiner maker... en heb je van een ras alle op dat moment geplaatste legereenheden kapot gemaakt? Roep hard KHARNAGE en sla op de tafel, om je tegenstanders duidelijk te maken dat JIJ degene bent die het leger heeft verslagen. En ze kunnen maar beter met je meejuigen, of anders kost het ze nog punten ook.
Interessante backopties:
$22: Basis spel en stretchgoals
$30: Basis spel en stretchgoals + pigs army uitbreiding (voor 5 spelers)
shipping:
$7, $8
EU-friendly (Er hoeven geen invoerbelastingen betaald te worden)

Geplaatst door Thomas op 28-03-2016 19:19
Aantal keer bekeken: 1745

Reacties

Door Skull_kid (2509 reacties) op 29-03-2016 11:15
Rol: Forum Moderator
( PM )
Quadropolis heb ik al naar gekeken en ik denk dat die er ooit wel eens komt! Ook Skye lijkt me leuk, maar voornamelijk omdat ik er zelf geweest ben

Qua Kickstarter zit er voor mij niets tussen deze week