Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bordspel Nieuws Week 14

April doet wat 'ie wil, en dat is op bordspel gebied voornamelijk rustig zijn. Verreweg de meeste bordspellen worden tijdens het conventie seizoen uitgebracht, met als absolute uitschieter Oktober, wanneer Spiel in Essen plaatsvindt. Desalniettemin heb ik een tweetal nieuwe spellen weten te vinden die binnenkort de winkels binnen knorren en heeft Eggcitizen weer drie interessante Kickstarter projecten uitgezocht.

Nieuwe bordspellen:

Happy Pigs


In Happy Pigs ben je varkensboeren werkend op je kleine familieboerderij. Het doel is om je varkens te laten groeien en de rijkste boer van het jaar te worden. Teneinde dit doel te bereiken koop je varkens en zorg je voor ze. Je geeft ze eten, helpt ze groeien en zorgt dat ze biggetjes krijgen. Let wel op de veranderende jaargetijden zodat je varkens het hele jaar door gezond blijven!Happy pigs is een handelsspel voor de hele familie en wordt uitgegeven door Iello.

Legenden van Andor Chada & Throrn


In dit coöperatieve avontuur voor 2 spelers, dat zich afspeelt in de wereld van Andor, proberen jullie steeds jullie doelvelden eerder te bereiken dan de vloekfiguur. Daarbij moeten jullie voortdurend moeilijke keuzes maken. Een gespeelde kaart gaat namelijk weer achter in de kaartenrij en een volgende kaart zou wel eens minder gunstig kunnen zijn. Het spel bevat 4 avonturen, die elk uit verschillende kaarten worden samengesteld. Daardoor zijn er maar liefst 92 verschillende reisschema's mogelijk. Zo verveelt dit spel dus nooit. En, blijkt het spel iets te moeilijk of juist te eenvoudig, dan kunnen jullie er voor kiezen om vrienden aan jullie mogelijkheden toe te voegen of juist uit het spel te verwijderen.

Nieuwe Kickstarters door Egg Citizen

Welkom wederom bij mijn wekelijkse review van interessante kickstarter bord- en kaartspellen. De 3 spellen die ik deze week eruit licht, vallen niet echt onder de noemer “budget”. Gelukkig waren er deze week veel interessante kickstarters en heb ik daarom onderaan nog een korte toelichting gedaan van 2 kickstarters die meer budget-light spellen aanbieden. Kijk vooral ook eens bij deze spellen. Ondanks dat ik ze niet volledig toelicht, zoals de andere 3 spellen, zijn ze zeker de moeite van het bekijken waard.

Santorini

Aantal spelers:
2 spelers
Kickstarter tekst:
Finally! A highly thematic pure strategy experience featuring beautiful miniatures, game-altering player powers and 3D board.
Mijn mening:
Dit spel ziet er erg mooi vormgegeven uit. Met het eiland wat uit het bord komt, de bouwers die je beweegt en de stad die er uiteindelijk uit voort komt. Het enige element van geluk lijkt te zijn, welke God je toegewezen krijgt aan het begin van het spel en deze Goden bepalen wat voor “extra’s” je kan doen ten opzichte van de andere speler. Het spel is echt heel simpel uit te leggen en te begrijpen, eigenlijk te vergelijken met hoe je dammen uit zou leggen (kwa tijdsbestek en begrip)… maar veel lastiger om echt te doorgronden.
Waar ik alleen wel bang voor ben is, vooral omdat geluk verder dan de goden geen rol speelt, dat sommige goden gewoon veel sterkere eigenschappen hebben dan andere goden of erg tegen andere goden in spelen, waardoor ze veel meer “kans” hebben om te winnen.
Dit valt mogelijk tegen te gaan, door “houserules” (sommige goden niet mee laten doen, kiezen uit 3 goden, etc.)
Interessante backopties:
$65 (Canadese dollar, ongeveer 44 euro): Het spel en alle stretchgoals
shipping:
$11$
$28 (Canadese dollars, ongeveer 19 euro)
EU-friendly (geen extra invoer belasting)

Ravingspire

Aantal spelers:
1 t/m 6 spelers
Kickstarter tekst:
Ravingspire: A deck-building, rotating-dungeon boardgame of Swords, Sorcery and Madness. For 1-6 Players.
Mijn mening:
Een interessante combinatie van deckbouw (denk aan oa. Dominion) en dungeon crawl (hero quest, Descent, etc.), met een aparte draai eraan gegeven (ja, die is bewust). Je speelt namelijk in een dungeon, die steeds draait, waardoor het moeilijker is de deur te bereiken naar het volgend niveau.
Je speelt samen met de andere spelers om de eind baas te verslaan die zich helemaal in de top van de dungeon bevindt. Om hier te komen, moet je dus eerst 3 niveaus door en de sleutel vinden, om de deur naar de eindbaas te openen. Iedere beurt trek je een nieuwe hand kaarten vanaf je deck. Met deze kaarten kan je items kopen (elke beurt komt er een item bij om te kopen) of je kan een item-kaart uit je hand klaar leggen voor later gebruik, bijvoorbeeld omdat je een monster wilt gaan bevechten.
De materialen zien er goed uit, hoewel de tokens wat fraaïer kunnen en ik wel een mogelijkheid zie, om voor de heroes miniatures te gebruiken.(Geen miniatures in het spel) Het bord en de kaarten zien er wel goed uit, vooral het draaiend bord is mooi gemaakt. Echter, een van de grootste nadelen van dit spel, vind ik nog wel de prijs…
Interessante backopties:
$100: Het bordspel, inclusief stretchgoals, inclusief verzending
shipping:
Inbegrepen in backoptie… let wel, de prijs is $40 meer, dan verzending binnen US. Ze zijn wel bezig met warenhuizen om deze kosten te verminderen.

Zephyr: Winds of Change


Aantal spelers:
1 t/m 4 spelers
Kickstarter tekst:
Soar above the clouds, hire invaluable crew and upgrade your airship to wield unmatched firepower in this cooperative board game.
Mijn mening:
Wederom een RPG, sorry daarvoor. Dit keer echter een steampunk RPG, waarbij je de kapitein bent van je schip en samen met de andere kapiteins (en je bemanning) missies moet volbrengen. Bouw je schip uit, bouw je bemanning uit, ga op zoek naar “scrap” en schakel vijandige schepen uit. (wederom) een mooi vormgegeven spel met een aantal unieke kenmerken. Zo kan je de doorzichtige bemanningskaarten op elke rol plaatsen die je wilt, om verschillende combinaties te creëren… en dat ziet er gewoon leuk uit (kijk maar op de kickstarter pagina)
Het spel kenmerkt zich met de gewoonlijke “rol de dobbelsteen voor resultaat” gekoppeld met het gebruiken van kaarten uit je deck (ja, weer een deckbouw mechanic). En ook niet onbelangrijk… miniatures ;). (van de schepen die je kan bedienen)
Het spel lijkt me vooral een aangename verandering van het stoffige donkere ondergrondse, naar het heldere luchtruim.
Interessante backopties:
$49: Het spel + stretchgoals
shipping:
$25 EU-friendly (Er hoeven geen invoerbelastingen betaald te worden)

Ben je op zoek naar vernieuwing in je spellenkast en wil je een kickstarter graag een handje helpen met een beperkter budget, kijk dan eens bij deze 2 kickstarter projecten.
Meta Games 2: Joke games that are serious fun
Korte omschrijving:
3 simpel te leren en spelen spellen die genoeg diepgang bieden voor een interessant tussendoortje. $9 voor “Time management” of “Trick Taking”, $18 voor “Traitor Mechanic”. Verzendkosten $19. Devils & Black Sheep
Korte omschrijving:
Mini (in fysieke vorm) ruimte “salvage” spel. Redelijk wat diepgang en kan met 2 t/m 4 spelers gespeeld worden(als je 2 spellen koopt, anders maar 2 spelers) Kosten? $8 voor 1 spel, $15 voor 2 spellen… dit is inclusief verzending!

Geplaatst door Thomas op 04-04-2016 20:48
Aantal keer bekeken: 1520

Reacties

Door Egg citizen (944 reacties) op 04-04-2016 23:43
( PM )
De linkjes van de laatste 2 spellen werken niet
Ook zie ik dat de layout wat verandert is. Was er ruimte tekort of speelt er iets anders?
Door Skull_kid (2509 reacties) op 05-04-2016 12:42
Rol: Forum Moderator
( PM )
Van die drie vind ik Zephyr het coolste, maar de prijs voor verzendkosten (helft van goedkoopste pledge) vind ik wel wat overdreven (zal wel terecht zijn, maar toch).

Daarnaast genoeg gebacked de laatste tijd, wacht momenteel op 4 spellen (3 eind dit jaar, 1 zeer binnenkort), dus ik laat ze even voor wat het is nu!
Door Thomas (57 reacties) op 05-04-2016 17:20
( PM )
Quote:
De linkjes van de laatste 2 spellen werken niet
Ook zie ik dat de layout wat verandert is. Was er ruimte tekort of speelt er iets anders?
Goed dat je het zegt! De nieuwsberichten zijn in html en in het handmatig overzetten kan nog wel eens een foutje sluipen, als het goed is nu gefixt!
Door Egg citizen (944 reacties) op 05-04-2016 17:47
( PM )
Ja, de links werken nu weer

En Skull_kid: Je denks teveel met je hersenen en de bankrekening. Bij het backen moet je denken met je hart

Dat gezegd hebbende, Zephyr leek mij ook het meest interessant, maar wacht zelf ook op 2 spellen. (Moet wel nog lang wachten, worden pas eind van het jaar verwacht )
Door Hel1 (6 reacties) op 06-04-2016 19:24
( PM )
Die Santorini ziet er echt heeel leuk uit! Gelijk maar even backen!
Door JOUK€ (7 reacties) op 06-04-2016 20:21
( PM )
Happy Pigs....nice om samen met mijn vriendin te spelen!