Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Prijsvraag 1000 spellen Mijlpaal: Maak kans op een bordspel

Deze week hebben we een gloednieuwe mijlpaal met Budgetspelen bereikt, van de week is namelijk het 1000ste bordspel aan de database toegevoegd! Het 1000ste spel was de piraten boardgame Cartagena. Een spel waarin je als eerste er voor moet zorgen dat al je piraten op je sloep arriveren. Arrrrrr Maties. Een mijlpaal moeten we natuurlijk vieren en daarom is het de hoogste tijd voor een prijsvraag!

Een heel avontuur in de wereld van bordspellen
De afgelopen toevoegronde hebben we heel wat bordspellen toegevoegd. Zo staan de meeste coöperatieve titels erin en hebben we ook gekeken naar de top 500 boardgames allertijden van Boardgamegeek. Tijdens het toevoegen heb ik persoonlijk in ieder geval veel geleerd. Er zijn eigenlijk zoveel mooie bordspellen tegenwoordig, van boardgames waarbij je samen moet werken tegen het bord zoals Pandemic en de Legende van Andor, maar ook Mysterium waarin één speler een geest is die moet communiceren wie hem vermoord heeft, hoe en waar. Daarnaast heb je de competitievere titels zoals Ticket to Ride: Nordic Countries waarbij je je treinroutes tactisch moet neerleggen. Ticket to Ride: Europe is ook een echte aanrader.

Of wat te denken van de spellen zoals King of Tokyo en Celestia (deze laatste ook nog eens met erg mooi artwork). Bordspellen zijn tegenwoordig veel dieper dan wij als beginners gewend zijn en veel hebben regels die zo toegankelijk zijn, dat iedereen ze kan spelen. Het is in ieder geval interessant om deze wereld te ontdekken.



Mingle & Jingle Mijlpaalprijsvraag: Maak kans op gatewaygame: King of Tokyo t.w.v. 35 euro!
Met de 1000ste toegevoegde titel zijn we er nog niet, maar het is reden genoeg voor een feestje! En wat beter weg te geven bij een bordspel mijlpaal dan een bordspel wat leuk is voor zowel nieuwkomers als ervaren bordspelers om te spelen: King of Tokyo.

Een spel waarin je Tokyo moet zien te veroveren met jouw King Kong achtige monster. King of Tokyo is een erg leuk spel wat je met 2 tot 6 spelers kunt doen.

Maar wat moet je er voor doen om hier kans op te maken? Heel simpel! Het is tijd om wat extra leven in de brouwerij te schoppen! Daar is een feestje ten slotte voor. Daarom bieden we je de volgende uitdaging:

Doe een van de volgende twee, of doe beide om meer kans te maken!

1. Plaats op het forum of bij een ander nieuwsbericht een reactie en doe gezellig mee met de conversatie. (alle berichten na 5 april 14:45 doen mee)
2. Plaats hieronder een reactie met een bordspel of winkel die je nog mist en graag toegevoegd zou willen hebben, of vertel over welke bordspellen jij zelf zoal hebt.

Wil jij wel eens een tof bordspel uit kunnen checken? Doe dan mee en wie weet krijg je er eentje gratis thuisgestuurd! Als je één van de twee punten hierboven (of allebei) gedaan hebt, maak je direct kans op een exemplaar van het bordspel King of Tokyo! Verder meld je missende spellen niet voor niets, want we gaan die vervolgens binnenkort voor je toevoegen! De wedstrijd loopt nog tot en met aanstaande vrijdag 8 april 23:59. Maandag maken we de winnaar bekend! Alvast heel veel succes iedereen!



Geplaatst door Yorn op 05-04-2016 15:09
Aantal keer bekeken: 3800

Reacties

Door Gradon (463 reacties) op 05-04-2016 15:53
( PM )
Leuke actie! King of Tokyo heb ik best veel over gehoord en lijkt me geweldig om te winnen.
Momenteel mis ik geen games, maar ik gebruik budgetspelen dan ook voor een goed deel om spellen te ontdekken.

Zelf speel ik de laatste tijd vooral Zombicide Black Plague met wat vrienden. Daarnaast regelmatig een potje Patchwork of Asante met mijn vriendin.
Door Begone (5 reacties) op 05-04-2016 17:41
( PM )
Na budgetgaming ook hier maar een account aangemaakt. Laatste jaren steeds meer met bordspellen bezig, waarbij coöp toch vaak mijn voorkeur heeft: Andor, Arkham Horror, Battlestations, Zombicide, etc. Ook oude bordspellen met miniaturen, zoals HeroQuest en StarQuest, probeer ik regelmatig weer eens te spelen.

King of Tokyo kende ik nog niet, maar de beschrijving klinkt interessant!
Door Drafek (3 reacties) op 05-04-2016 17:48
( PM )
Leuk idee! Van mij hoeven er geen extra bordspellen worden toegevoegd, het is al uitgebreid genoeg. Mijn favoriete bordspel is monopoly, straten opkopen en rijk worden! Ik speel vooral de Monopoly Clone Wars Edition, deze staat dan weer niet in de lijsten


maar deze is ook al weer een aantal jaren oud!
Door Egg citizen (944 reacties) op 05-04-2016 18:04
( PM )
Leuk initiatief. Zelf hoef ik iet mee te doen aan de prijsvraag... ik heb King of Tokyo al . Vind het zelf wel een leuk makkelijk spel voor als je niet teveel wilt nadenken. En ik vond het zelf wel leuk om te weten dat het een spel van Richard Garfield was. Menig Magic speler zal die naam wel wat zeggen.

Ps. Jullie missen nog de uitbreiding van Ginkgopolis:
Ginkgopolis: The Experts
Door Lars1216 (120 reacties) op 05-04-2016 18:50
( PM )
Ik mis de trading Card Games. Het is dan wel geen bordspel maar wel leuk om te doen.
Door Yuna (11 reacties) op 05-04-2016 19:11
( PM )
Leuk! Ik wil king of Tokyo wel winnen. Heb hier op Budgetspelen over het spel gelezen en het lijkt me erg leuk.
Door Dinegs (2 reacties) op 05-04-2016 19:16
( PM )
Ik heb zelf welgeteld twee bordspellen, allebei gebaseerd op games en allebei Monopoly: de Pokémon Kanto edition en de Zelda Collector's Edition. Jullie hebben ze allebei al op de site.

Toen ik nog bij mijn ouders woonde (tot een jaar of vijf geleden) heb ik me vaak vermaakt met allerlei bordspellen. Dingen als Monopoly, Stratego, Carcassonne, Kolonisten van Catan, Risk, ... dus ik heb goede herinneringen aan bordspellen. Daarom maak ik graag kans op een nieuw bordspel!
Door Sebastiaan (27 reacties) op 05-04-2016 19:19
( PM )
Goed bezig.
Ik merk alleen van mezelf dat ik af en toe deze website vergeet, omdat ik dan al op budgetgaming zit.
Moet zeggen dat het topic van de kickstartergames altijd een pareltje blijft om doorheen te bladeren ^_^

Verder uh, heb recentelijk bordspellen bij mijn ouders opgehaald omdat ik daar zin in had. O.a. Scotland Yard (aww yiss!), Monopoly en Levensweg. Helaas hebben ze Hotel al verkocht, want dat was ook een favoriet spel van mij. Alleen kwam erachter dat 10-15 jaar later sinds ik ermee heb gespeeld dat de dozen en inhoud een stuk ouder zijn dan ik me kan herinneren
Door Bleh (243 reacties) op 05-04-2016 19:20
( PM )
Over coöperatieve titels gesproken ik mis Thunderbirds

Klinkt in eerste instantie misschien als een niche titel maar deze is van de designer van Pandemic, Matt Leacock. Toch wel een van de toon aangevende desingers als het gaat om coöperatieve spellen.

En ook deze is weer briljant. De spel regels zijn vrij simpel en het speelt zich heerlijk weg maar eenvoudig wordt het niet om te winnen. Als je van coöperatieve spellen houdt is deze zeker een aanrader. Ben je dan ook nog fan van de Thunderbirds is het al helemaal een aanrader.
Door MissableLink (1 reacties) op 05-04-2016 19:28
( PM )
Ik mis Cherokee nog.

De laatste tijd heb ik veel tussenuren tijdens het studeren, dus neem ik nu met enige regelmaat Love Letter mee. Bevalt altijd goed en klasgenoten hebben bijna altijd zin in een potje. Dus die speel ik tegenwoordig bijna alleen maar :p.
Door Dreamare (3 reacties) op 05-04-2016 20:31
( PM )
Ik mis Lord of the Rings- Middle Earth Quest]Middle-Earth Quest, Tash Kalar en Condottiere.

Ik heb een tijdje geleden Tales of the Arabian Nights gekregen, die er ook nog niet bij staat. Heel leuk om te spelen met mensen die niet zo competitief zijn. Zo mooi mogelijk voorlezen de game is het eigenlijk. En veel lachen. Mijn zus werd Sultan terwijl ze in een aap veranderd was door een genie.
Door HellRider (49 reacties) op 05-04-2016 21:03
( PM )
De spellen die hier thuis het vaakst gespeeld worden zijn monopoly en risk
Door DonAtello (5 reacties) op 05-04-2016 21:05
( PM )
M.U.L.E. is toch wel iets waar ik heel er blij mee was dat het uit kwam vorig jaar. Het is gebaseerd op een oud atari spel met dezelfde naam, en van wat ik er van begrijp is het behoorlijk goed gedaan ook. Ik heb hem helaas nog niet zelf, maar zodra ik hem voor een betere prijs kan vinden bestel ik hem zo. Ik hoop dit spel uiteindelijk ook in nederlandse winkels te zien, aangezien het nu nog alleen in webshops verkocht wordt. Het is natuurlijk een beetje niche.
Door TheMax (2 reacties) op 05-04-2016 21:07
( PM )
De echte klassieker die hier nog ontbreekt is natuurlijk Spongebob Monopoly




Voor zover die nog ergens te krijgen is Zelf mis ik nog internationale winkels voor bordspellen, kijk zelf vaak op Amazon bijvoorbeeld
Door Imrail (112 reacties) op 05-04-2016 21:25
( PM )
Een bordspel die ik al een langere tijd wil aanschaffen en die nog niet op budget spelen staat is Ikusa.
Een duurder spel en wel handig, mocht het op Bg verschijnen, om de prijzen in de gaten te houden.
Door Varivy-Xis (2 reacties) op 05-04-2016 22:39
( PM )
Leuke actie. Voornamelijk koop ik mijn boardgames via amazon.co.uk maar de laatste tijd heb ik ook een aantal boardgames gebackt doormiddel van kickstarter. Onlangs Masmorra: Dungeons of Arcadia gebackt en kan niet wachten tot ik die ontvang.
Door Egg citizen (944 reacties) op 05-04-2016 22:48
( PM )
Ha ha ha, kom er net achter dat mens erger je niet, nog niet op de site staat :-p
Was net aan het lezen in het mens erger je niet topic toen ik dacht, hey, hebben ze eigenlijk verschillende versies of zo?

Dat gezegd hebbende weet ik niet zeker of mensen er wel naar op zoek zijn ;-)
Door Donders (1 reacties) op 05-04-2016 22:51
( PM )
Ik mis Tash kalar, en heeft android netrunner niet veel meer uitbreidingen? Ik heb al een tijdje een oogje op king of tokyo, lijkt me leuk om te winnen
Door Angelus__M (294 reacties) op 06-04-2016 00:01
( PM )
Vroeger speelde ik al regelmatig bord spellen, maar door mijn vriendin is het weer helemaal aangewakkerd. De afgelopen tijd behoorlijk wat games gekocht. Flash point, pandemie, noem maar op. King of Tokyo lijkt me ook super leuk.

Er zijn nog een aantal die ik mis
- De uitbreidingen van Flash point, momenteel staat alleen de basis game

- DC Deckbuilder + uitbreidingen
- Rivals Batman vs Joker deckbuilding
Beide geen bord spellen maar Marvel Legendary staat er wel bij

Eventueel zou http://www.speelkoning.be/ bij de winkels erbij kunnen. Hier heb ik laatst besteld met een goede ervaring. Prima service en goede producten
Door MarvelousMax (62 reacties) op 06-04-2016 00:13
( PM )
Ik mis zombie fluxx nog!
Door GmR (3 reacties) op 06-04-2016 08:37
( PM )
We hadden vooral bordspellen voor de kids (al zijn spellen als 'De Betoverde Doolhof' ook voor volwassenen leuk ), maar hebben onlangs Kolonisten van Catan aan de collectie toegevoegd, wat erg goed bevallen is.
Helaas niet bedoeld voor twee spelers, dus we zijn inmiddels aan het kijken naar een leuke nieuwe aankoop die ook voor twee spelers bedoeld is .
Door VasKain (4 reacties) op 06-04-2016 08:41
( PM )
Naast diverse andere games/uitbreidingen in de Lovecraft wereld, mis ik nog: Mansions of Madness
Door Indicatie (6 reacties) op 06-04-2016 09:10
( PM )
Wat ik nog mis is het gratis (ooit bij InQuest megeleverde) geniale spel Space Station Zemo
Of mogen het alleen in de winkel liggende spellen zijn?
Of is het de bedoeling dat hier een soort database van allerlei oude spellen komt à la BoardGameGeek?
Door Curious (1 reacties) op 06-04-2016 09:54
( PM )
Goedendag,

Ik bestel mijn spellen meestal bij The Game Freak. Ik ben er echter achter gekomen dat Adriaensen-speciaalzaak.be vaak de spellen nog goedkoper aanbiedt dan bij The Game Freak en dat daar de verzendkosten naar Nederland zelfs nog goedkoper zijn.

Ik mis op deze website Jambo uitbreiding 1, deze hebben ze wel bij Adriaensen.

Mijn favorieten spellen die ik al in mijn bezit heb zijn Agricola, Terra Mystica, Istanbul en Het Dorp.

Curious
Door Indicatie (6 reacties) op 06-04-2016 09:58
( PM )
Quote:
We hadden vooral bordspellen voor de kids (al zijn spellen als 'De Betoverde Doolhof' ook voor volwassenen leuk ), maar hebben onlangs Kolonisten van Catan aan de collectie toegevoegd, wat erg goed bevallen is.
Helaas niet bedoeld voor twee spelers, dus we zijn inmiddels aan het kijken naar een leuke nieuwe aankoop die ook voor twee spelers bedoeld is .

Daarvoor heb je toch de Vorsten van Catan?
Door Kolomos (1 reacties) op 06-04-2016 09:58
( PM )
Allereerste complimenten met deze site, ik heb budgetgaming altijd fanatiek gevolgd en gebruikt. En als echte bordspel- en kaartspelverzamelaar is deze site een handig hulpmiddel. Eindelijk een Nederlandse vergelijksite die goed zijn best doet om alles up to date te houden. Met 300 spellen die ik thuis heb heb ik een hoop spellen gezien die hier niet te vinden zijn, maar dat zal wellicht ook liggen aan de beperkte oplages en leverbaarheid. Dus dat is zeer goed begrijpelijk!

Ik mis met name het spel Age of Empires, een prachtspel als bordspel. Ik heb nog de oude editie van QWG (nu weer los Quined en White Goblin). Maar wellicht is het een idee om te linken naar de Engelse versie mits die ergens te vinden is. Het is een kwalitatief bordspel voor de gevorderde speler met toch redelijke regels.

King of Tokyo heb ik nu al meerdere keren voorbij zien komen als perfect 1 vs 1 spel en ik ben stiekem toch erg benieuwd naar dit spel! Mocht ik deze winnen dan zal ie goed gebruikt worden! In iedergeval goed bezig Budgetspelen!
Door Indicatie (6 reacties) op 06-04-2016 10:44
( PM )
Nog een spel wat mist:
Keezen (Bv hier
Door Frosty Gunman (28 reacties) op 06-04-2016 11:15
( PM )
Ik zou graag Speldorado uit Delft willen toevoegen aan de site. Ik woon zelf in Delft en zou best de winkel willen bezoeken om spellen op te sturen oid naar andere budgetspelers. Linkje naar de website.

Het is echt een fantastische winkel. Heerlijk vol met spellen, en personeel die de tijd neemt als je op zoek bent naar iets om bijvoorbeeld als cadeau te geven.
Door Darkskedar (3 reacties) op 06-04-2016 11:34
( PM )
Ik mis nog niets, al mijn favorieten staan er al bij!
Door Slick (325 reacties) op 06-04-2016 11:45
( PM )
Quote:
Allereerste complimenten met deze site, ik heb budgetgaming altijd fanatiek gevolgd en gebruikt. En als echte bordspel- en kaartspelverzamelaar is deze site een handig hulpmiddel. Eindelijk een Nederlandse vergelijksite die goed zijn best doet om alles up to date te houden. Met 300 spellen die ik thuis heb heb ik een hoop spellen gezien die hier niet te vinden zijn, maar dat zal wellicht ook liggen aan de beperkte oplages en leverbaarheid. Dus dat is zeer goed begrijpelijk!

Ik mis met name het spel Age of Empires, een prachtspel als bordspel. Ik heb nog de oude editie van QWG (nu weer los Quined en White Goblin). Maar wellicht is het een idee om te linken naar de Engelse versie mits die ergens te vinden is. Het is een kwalitatief bordspel voor de gevorderde speler met toch redelijke regels.

King of Tokyo heb ik nu al meerdere keren voorbij zien komen als perfect 1 vs 1 spel en ik ben stiekem toch erg benieuwd naar dit spel! Mocht ik deze winnen dan zal ie goed gebruikt worden! In iedergeval goed bezig Budgetspelen!

1 vs 1 kan prima bij King of Tokyo, maar de lol is er dan vrij snel af. Het spel is echt bedoeld voor meerdere spelers.

Ik heb overigens King of Tokyo al, dankzij Budgetspelen de eerste budgettip meteen gebruik van gemaakt; voor €35 het origineel, uitbreiding en 12 promokaarten kunnen kopen.
Door Remedy (25 reacties) op 06-04-2016 14:52
( PM )
Gefeliciteerd!

Ik ben voorstander van simpel te leren bordspellen, maar waarbij het strategisch onderdeel zowel op een laag als hoog level kan worden gespeeld. Iedereen kan dan snel meedoen en het is voor iedereen toegankelijk.

Spellen die ik o.a. hiervan heb zijn: Clans (zeer makkelijk te leren), Carcassonne (leuk met veel medespelers), Stratego (pocketeditie overal mee te te nemen, alleen beperkt tot 2 spelers) en het meer bekende spel Kolonisten (uitdagend om te onderhandelen met medespelers). Mocht je meer ideëen hebben over soortgelijke spellen, let me know
Door L0ft3r (3 reacties) op 06-04-2016 15:21
( PM )
Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Ik mis nog the Big Book of Madness, een van mijn favoriete coop spellen!
Door Mesa (64 reacties) op 06-04-2016 15:21
( PM )
Gefeliciteerd!

Mijn aankoop die ik via Budgetspelen heb gedaan is Machi Koro inclusief de twee uitbreidingen. Ik kan het iedereen absoluut aanraden. Het basisspel is nogal simpel maar de uitbreidingen geven het spel echt extra dynamiek.

Ook Vorsten van Catan (hierboven al eens genoemd) wordt vaak gespeeld thuis.
Door MadMan0223 (2 reacties) op 06-04-2016 15:31
( PM )
Gefeliciteerd!

Ik heb me toevallig gisteren ingeschreven en gelijk een reactie gepost in een topic. Nu zie ik dat ik daardoor ook nog eens meeding voor een bordspel. Het zou leuk zijn om toevallig ook nog eens te winnen!

Een spel dat ik nog niet terug kan vinden op de site is het keezenspel. Er zijn meerdere versies van verschillende uitgevers, maar geen enkele is te vinden. Het is een soort Mens Erger Je Niet met speelkaarten in plaats van dobbelstenen. Hilarisch spel en ik zou het graag voor de laagste prijs kunnen vinden op jullie site.
Voor degenen die geïnteresseerd zijn, dit is een mooi voorbeeld: https://www.bol.com/nl/p/clown-keezenspel-bordspel/9200000023475289/
Door Arahones (43 reacties) op 06-04-2016 16:28
( PM )
Ik mis eigenlijk vooral 'bord spellen' voor de allerkleinsten. Een erg leuk spel samen met een peuter is Eendjesdans. Ongelooflijk simpel van opzet, niet duur, maar zeker een aanrader om het geheugen van je kind te stimuleren. Natuurlijk is het niets meer dan memory, maar omdat de eendjes bewegen, blijft de aandacht langer bij het spel. Een ander leuk spel in dezelfde categorie, Nijntje (of Peppa, Dora, Woezel) Verstoppertje. Het zoeken is heel spannend voor de kinderen.

Wat betreft spellen voor oudere spelers (vanaf een jaar of 8 ), Ticket to Ride (Europa dit geval) is echt een hele dikke aanrader. We hebben het spel pas een paar maanden geleden ontdekt, maar zelden zoiets leuks tegengekomen. Categorie easy to learn, hard to master. Zeker bij 5 spelers moet je goed nadenken over je keuzes, ga je een ander dwarszitten, speel je voor jezelf, welke routes hebben de tegenstanders. Een beurt gaat erg snel, dankzij het feit dat je maar 4 simpele handelingen kan uitvoeren; treinkaarten rapen, route maken, station maken, route kaarten rapen, dat zijn je enige mogelijkheden. Dus je bent niet steeds minuten aan het wachten tot je weer eens mag. De Europa versie heeft een leuke twist met tunnels en ferries. Maar binnenkort komt er hier ook de 10th anniversary editie, Nederland en wellicht Azië en India+Zwitserland bij.
Door Matcap (9 reacties) op 06-04-2016 16:49
( PM )
Goed bezig! Ik had niet door dat er geen overlap was met budgetgaming.nl qua accounts. Toch hier ook maar eentje aangemaakt .

Ben erg blij met de uitbreiding naar boardgames. Mis af en toe nog wel de uitbreidingen van collectible games zoals Star Wars Armada of X-wing, staan nu alleen de basissets in de lijst. Ook niks van Games Workshop te vinden zoals de losstaande spellen: Betrayal at Calth, Space Hulk of Execution Force. Dure spellen wel dus elke aanbieding is meegenomen!
Door JustB (10 reacties) op 06-04-2016 17:08
( PM )
Zeker leuke actie, gefeliciteerd!

Ik heb net zelf Game of Thrones Monopoly in huis gehaald, ideale combinatie als je het mij vraagt!

Daarvoor speelde ik zelf ook al Game of Thrones risk, ook zeker een aanrader!!
Door Hel1 (6 reacties) op 06-04-2016 19:22
( PM )
Gefeliciteeeerd!

Kolonisten van Catan is hier bij ons in huis het meest geliefde spelletje, eentje die altijd leuk blijft!

Lancaster vermaken we ons ook prima mee!
Door JOUK€ (7 reacties) op 06-04-2016 20:18
( PM )
Gefeliciteerd!

Ik mis eigenlijk niet echt iets op de site....1000 bordspellen lijken me vrij veel al haha. King of Tokyo lijkt me geweldig om lekker met vrienden in het weekend te spelen! Vind het erg tof dat er steeds meer game of film gerelateerde bordspellen uitkomen! Mijn favoriet is op dit moment het Hobbit bordspel, heel erg verslavend! Zat trouwens al erg vaak op budgetgaming maar was mijn er niet van bewust dat er ook een budgetspelen is....gelijk maar ff een accountje natuurlijk!
Door Tijntjuh (68 reacties) op 06-04-2016 22:20
( PM )
Quote:
Ik mis zombie fluxx nog!

Je kan beter Fluxx 4.0 hebben (versie met creepers), dat maakt het spel een stuk leuker

Verder zijn ook Dominion & Carcassonne ook erg leuke spellen om te doen! We hebben nog veel meer nieuwe spellen, maar helaas nog geen tijd gehad om die te spelen.. Dus nog even afwachten wat we daar exact van gaan vinden
Door Pipo01 (48 reacties) op 06-04-2016 22:57
( PM )
Van harte gefeliciteerd met jullie mijlpaal!

Zelf heb ik gisteren ticket to ride 10th anniversary gekocht (circus treintje met giraf zijn de absolute favorieten) en vandaag forbidden desert binnen gekregen
Door Ivo001 (14 reacties) op 06-04-2016 23:07
( PM )
Gefeliciteerd, dat is snel gegaan!

Mijn favoriete bordspel is nog steeds Kolonisten van Catan.
Echter heb ik altijd de grootste moeite om mensen te overtuigen gezellig een bordspel te gaan spelen
Door Swizard (348 reacties) op 07-04-2016 00:22
( PM )
Summoner wars mist nog! Heerlijk bordspellen serie, veel kleine expansions. Heerlijk 1v1 kaartspel. De base set staat ook op #81 van BGG top 500
Door Cheatah (36 reacties) op 07-04-2016 00:36
( PM )
Gefeliciteerd!

Ik mis niet echt bordspellen op de site. Het enige wat ik mis is iets rondom kaartspellen; misschien leuk om elke week een column te wijden aan een kaartspel en mogelijke varianten (van klaverjassen tot patiencen of 'exotischer zoals canaster, skat of doppelkopf)
Zelf worden er bij mijn ouders vaak bordspellen gespeeld. Spellen die vaak terug keren zijn bijvoorbeeld: Kingsburg, het Dorp, Turn & Taxis, Puerto Rico, Cylus & Agricola. Ik maak ook voor Lego met plezier gebruik van jullie site :-) Ga zo door!
Door Shinnto (4 reacties) op 07-04-2016 09:15
( PM )
Ik mis de winkel : moenen & mariken uit Nijmegen. Erg gezellige winkel, waar de personeel weet waar ze het over hebben

Wat ik wel mis, zijn TCG (Trading Card Games). Er zijn hier vast genoeg gebruikers die dat ook spelen en misschien een onderdeel kunnenmaken van deze site. (Al heet het budgetspelen.nl ;p)
Door Geert27 (646 reacties) op 07-04-2016 11:39
( PM )
Jullie zijn goed bezig, leuk! Ik merk dat ik al regelmatig de website check. Ik mis nog een beetje activiteit wat betreft forumreacties en prijsreacties, maar dat gaat ongetwijfeld nog een vlucht nemen.

Ik verzamel zelf de Alea bordspelreeks, bestaande uit de Big Box, Medium Box, Small Box series en sinds kort ook een nieuwe card game serie.








Veel van deze serie zijn out of print, en ontbreken waarschijnlijk daarom ook op Budgetspelen. La Isla, Macao en Puerto Rico staan bijvoorbeeld wél op Budgetspelen. Eentje die nog wel heel recent is en niet op Budgetspelen staat, is Broom Service. Ook Saint Malo is volgens mij nog wel goed verkrijgbaar.
Recent is er een nieuwe lijn opgestart met kaart-versies van eerdere spellen, deze zijn uiteraard wel nog in print. Wellicht kunnen jullie deze toevoegen:
Castles of Burgundy - The Card Game en Broom Service - The Card Game.

Met name Chinatown, Im Jahr des Drachen en Royal Turf waren voor mij erg lastig om te vinden, maar inmiddels heb ik bijna de hele serie op de plank staan.

King of Tokyo schijnt een goed spel te zijn. Gateway games zijn handig om andere mensen warm te maken voor de hobby, om vervolgens steeds een stapje verder te gaan in het verkennen van andere bordspellen en mechanismes. Ik ben erg benieuwd naar King of Tokyo, zou een leuke toevoeging zijn. Goede actie!
Door CandyShine (1137 reacties) op 07-04-2016 12:16
( PM )
Mooie reeks om te verzamelen Geert! Ik ben zelf erg fan van San Juan. Broom Service wil ik graag nog is uitproberen, ben benieuwd naar de mechanics. Op Spiel was er een hele grote hoek van, maar toen niet aan toegekomen.
Door HaydenNL (49 reacties) op 07-04-2016 13:27
( PM )
Is het ook de bedoeling de indie-spelwinkels hier te gaan vermelden tzt? In mijn omgeving weet ik van Moenen en Mariken in Nijmegen, De Dobbelsteen (was Spelkwartier) in Arnhem, Subcultures in Utrecht.
Door CandyShine (1137 reacties) op 07-04-2016 13:36
( PM )
Quote:
Is het ook de bedoeling de indie-spelwinkels hier te gaan vermelden tzt? In mijn omgeving weet ik van Moenen en Mariken in Nijmegen, De Dobbelsteen (was Spelkwartier) in Arnhem, Subcultures in Utrecht.

Goed idee, ik zit te denken aan een topic waarop iedereen kan reageren met wat bij hem/haar in de buurt zit en dan update ik gewoon mijn eerste bericht wat dan dus een steeds completere lijst wordt van bordspellen winkels in NL. Zal er vanavond is aan gaan zitten
Door Glawen (12 reacties) op 07-04-2016 21:14
( PM )
Ik vind schmetstoys.nl een fijne winkel. Ik koop daar regelmatig LEGO voor prima prijzen.
Door Geert27 (646 reacties) op 07-04-2016 22:55
( PM )
Ik ben nog een bordspel tegen gekomen dat ontbreekt: Belfort . Ik ben er naar op zoek voor een leuke prijs.
Quote:
Mooie reeks om te verzamelen Geert! Ik ben zelf erg fan van San Juan. Broom Service wil ik graag nog is uitproberen, ben benieuwd naar de mechanics. Op Spiel was er een hele grote hoek van, maar toen niet aan toegekomen.
San Juan is een goed kaartspel idd, al speel ik het meestal wel op de iPhone.
Uit de serie zijn momenteel Castles of Burgundy, Macao en Louis XIV mijn favorieten. En ik kijk nog uit naar Alea Iacta Est en Glen More, die zoek ik nog tweedehands.
Door WauZeman (10 reacties) op 08-04-2016 05:20
( PM )
Bijna vergeten om te reageren

Ik zou graag nog iets toe willen voegen maar ben totaal niet bekend (meer) met bordspellen.

Wel lijkt het me leuk om deze te winnen daar ik dan eens mijn meisje kan vragen om samen een bordspel te doen. Ze wil al niet meer meedoen met gamen omdat ik te competitief speel en dat is voor haar niet leuk natuurlijk. We hebben al vaker gezegd: we moeten een bordspel doen maar weten beide niet zo goed waar we moeten beginnen. (volgens sommigen hier bij takenoko, vrouwen schijnen panda's leuk te vinden )
Door Arcturion (8 reacties) op 08-04-2016 07:11
( PM )
Nog nooit van King of Tokyo gehoord, ziet apart uit
Door HaydenNL (49 reacties) op 08-04-2016 11:43
( PM )
Quote:
Na budgetgaming ook hier maar een account aangemaakt. Laatste jaren steeds meer met bordspellen bezig, waarbij coöp toch vaak mijn voorkeur heeft: Andor, Arkham Horror, Battlestations, Zombicide, etc. Ook oude bordspellen met miniaturen, zoals HeroQuest en StarQuest, probeer ik regelmatig weer eens te spelen.

King of Tokyo kende ik nog niet, maar de beschrijving klinkt interessant!

Welke regio? Ik zoek nog mensen die heroquest en arkham willen spelen :-)
Door Arjanjaah (26 reacties) op 08-04-2016 20:52
( PM )
Volg de site, net als budgetgaming, nu al een tijdje en nu toch maar een account aangemaakt

Een winkel die volgens mij nog ontbreekt (correct me if i'm wrong) is Gamekeeper uit Amsterdam.
Door Abraksan (3 reacties) op 08-04-2016 23:43
( PM )
Net een account gemaakt, dacht dat ik er al één had. Een winkel die ik mis, (in het begin miste was) Brickfever. Een lego winkel/ lego webwinkel in Oisterwijk. www.brickfever.nl. Mooie zaak, aardige eigenaar, mooie prijzen

De spellen die hier momenteel hot zijn, zijn Monopoly Wereldwonder Editie, Wie is het , en sinds gisteren vier op een rij ).

Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 09-04-2016 00:35
( PM )
Quote:
Ik vind schmetstoys.nl een fijne winkel. Ik koop daar regelmatig LEGO voor prima prijzen.
Daar wordt inderdaad momenteel al mee gesproken om te kijken of we die toe kunnen voegen.

Quote:
Net een account gemaakt, dacht dat ik er al één had. Een winkel die ik mis, (in het begin miste was) Brickfever. Een lego winkel/ lego webwinkel in Oisterwijk. www.brickfever.nl. Mooie zaak, aardige eigenaar, mooie prijzen
Bedankt! We zullen die toevoegen aan de lijst en kijken of ze ook bij budgetspelen willen aansluiten.
Door Indicatie (6 reacties) op 12-04-2016 14:39
( PM )
Heb ik de uitslag gemist??
Door Tijntjuh (68 reacties) op 12-04-2016 15:51
( PM )
Nee hoor, er is nog geen uitslag
Door Geert27 (646 reacties) op 13-04-2016 11:38
( PM )
*roffel* Wie wordt de King of Tokyo?
Door Angelus__M (294 reacties) op 13-04-2016 12:32
( PM )
De spanning stijgt