Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bordspel Nieuws Week 15

Na dit weekend The Wolf of Wallstreet op Netflix te hebben gezien heeft mijn interesse in Stockpile een nieuw hoogtepunt bereikt. Dit aandelen handel spel heeft goede reviews gekregen en ligt nu, na een succesvolle Kickstarter, eindelijk in de winkel. Een ander spel dat binnenkort eindelijk in de winkels zou moeten liggen is Star Wars: Rebellion. In dit strategische asymmetrische tweespeler spel speel je episodes 4, 5 en 6 na met alle geliefde karakters, locaties en schepen van de originele Star Wars trilogie. Het ziet er geweldig mooi uit zoals we gewend zijn van Fantasy Flight en de reviews zijn gematigd positief, maar bereid je wel voor op een heftig prijskaartje. Het ziet ernaar uit dat het spel in Nederland rond de €100 gaat kosten.

Stockpile

Stockpile is an economic, stock-market themed game that's all about insider trading! You know about future stock price changes, but will you be able to act on that knowledge without drawing attention? Invest wisely, manipulate the financial markets, and misdirect your opponents to earn the most money in this fast-paced game for 2-5 players.


Star Wars: Rebellion

Star Wars: Rebellion is a board game of epic conflict between the Galactic Empire and Rebel Alliance for two to four players!
Experience the Galactic Civil War like never before. In Star Wars™: Rebellion, you control the entire Galactic Empire or the fledgling Rebel Alliance. You must command starships, account for troop movements, and rally systems to your cause. Featuring more than 150 plastic miniatures and two game boards that account for thirty-two of the Star Wars™ galaxy's most notable systems, Star Wars™: Rebellion features a scope that is as large and sweeping as any Star Wars™ game before it.
Yet for all its grandiosity, Star Wars™: Rebellion remains intensely personal, cinematic, and heroic. As much as your success depends upon the strength of your starships, vehicles, and troops, it depends upon the individual efforts of such notable characters as Leia Organa™, Mon Mothma™, Grand Moff Tarkin™, and Emperor Palpatine™. As civil war spreads throughout the galaxy, these leaders are invaluable to your efforts, and the secret missions they attempt will evoke many of the most inspiring moments from the classic trilogy. You might send Luke Skywalker™ to receive Jedi training on Dagobah™ or have Darth Vader™ spring a trap that freezes Han Solo™ in carbonite!


Nieuwe Kickstarters door Egg Citizen

Hierbij wederom een wekelijks overzicht van de nieuwe kickstarter bord/kaartspellen die mij zijn opgevallen en interessant leken. Ik hoop dat er voor jou ook iets bij zit dat je aanspreekt. Deze week in ieder geval een 3 tal spellen in verschillende categorieën, zodat er hopelijk voor iedereen iets bij zit. Naast de 3 previews, ook een korte verwijzing naar 2 andere nieuwe projecten op kickstarter. Dit niet zozeer omdat het spel me aansprak, maar omdat ze uniek zijn in hun opzet. Zeker de moeite waard om ook eens te bekijken.

Aeon’s End

Aantal spelers:
1 t/m 4
Kickstarter tekst:
A cooperative deck-building game of post-apocalyptic fantasy survival.
Mijn mening:
Vorige week had ik al een deckbouw dungeon crawl besproken, deze week bespreek ik een deckbouw boss monster battle spel. Je speelt hierin samen met je medespelers om het hoofd monster te verslaan, voordat deze de stad heeft vernietigd, alle spelers heeft vernietigd, of voordat je door de kaarten heen bent. (Want dan is het spel ook afgelopen) Wat interessant en anders is aan dit deckbouw spel, is dat je je deck niet schud. Hierdoor is het belangrijk rekening te houden met op welke volgorde je de gespeelde kaarten in je aflegstapel legt. Want die aflegstapel wordt, als je deck leeg is, gewoon ondersteboven weer terug gezet om als deck te fungeren. Wat echter, in tegenstelling tot de meeste spellen, wel random is, is de beurtvolgorde. Verschillende bazen, verschillende kaarten om de begindecks mee te maken en verschillende helden, zorgen ervoor dat elk potje anders voelt. Het spel zal daarom veel replay value hebben.
Interessante backopties:
$ 48, Het spel + alle stretch goals
$ 65, Het spel + alle stretch goals + uitbreiding “The depths”
shipping:
$15
EU-friendly (geen extra invoer belasting)

Ave Roma

Aantal spelers:
2 t/m 5
Kickstarter tekst:
Build up your influence in Ancient Rome. A strategy board game with unique worker placement mechanics.
Mijn mening:
Worker placement spellen zijn er talloze tegenwoordig. Toch kan dit spel zich onderscheiden van de bij mij bekende spellen. Het meest unieke van dit spel, is dat iedereen met dezelfde kleur workers speelt. En op die workers staan nummers 1 t/m 5 (In het begin krijgt iedereen dezelfde 1 t/m 5). Deze nummers zijn belangrijk, want op de verschillende plaatsen waar je workers in kan zetten, betekenen ze iets anders. De ene keer is het nummer een multiplier, op een andere plek is het nummer een stappen vooruit indicatie, bij weer een andere plaats heb je een specifiek nummer nodig en bij aanschaf van gebouwen is een lager nummer beter. Het interessante van de workers is, dat na elke ronde spelers een gebied kiezen waar workers ingezet zijn en deze workers krijgen om de volgende ronde in te zetten. Hierdoor kan je dus een combinatie van cijfers krijgen, wat voor opties zorgt en opties ontneemt. De opzet van het spel is helder, het leren spelen lijkt me niet moeilijk (vooral als je bekend bent met worker placement), het doorgronden zal wat langer duren.
Interessante backopties:
$40: Alleen het basis spel
$45: Het basis spel + Module 1 (uitbreiding van 10 score kaarten) + behaalde stretchgoals
shipping:
$0, als je het ophaald in Essen (SPIEL)
Anders $14
EU-friendly (geen extra invoer belasting)

Rail Raiders Infinite

Aantal spelers:
2 t/m 4
Kickstarter tekst:
Raid the space rails to earn loot and infamy in Rail Raiders Infinite, the sci-fi western board game. See you Space Cowboy!
Mijn mening:
Chibi mini’s in een western sci-fi, waarbij je poker dobbelstenen moet gooien om te bepalen of je een van de mechanische sheriffs kan overmeesteren. Met uiteraard als doel, zoveel mogelijk waardevolle spullen stelen van de trein, voordat deze de eindbestemming bereikt. De onderdelen zien er erg mooi uit… maar ik weet niet zeker of dit spel mij kan enthousiasmeren om het vaker te spelen. Het thema en doel spreken mij niet aan en de opties zijn te uitgekleed. Echter, laat dit je niet afschrikken, mogelijk is het wel precies wat jij zoekt.
Interessante backopties:
$50: Het spel + alle stretch goals + Cowpuncher candy?
shipping:
$15/$30 euro
EU-friendly (geen extra invoer belasting)

Naast deze spellen waren er ook nog andere spellen die mogelijk interessant zijn.
LARKLAMP: Magic antern Game System
De lichtinval maakt het speelbord. Het ziet er zeer fraai uit… maar bij het spel in hun demo voegt het licht niet perse een dimensie aan het spel toe. Het wordt gebruikt als bord en niets meer, hoe fraai het er ook uit mag zien.
Pyramid arcade: 90 pyramids, 22 games
22 spellen in 1 keer erbij kan natuurlijk interessant zijn. En de soort spellen die deze bundel toevoegt, zijn heel divers. Van een simpel dobbelspel, tot een area-control spel, tot puzzelspellen, etc. De spellen zijn abstract en ze zijn niet heel erg diepgaand, maar van de 22 spellen zijn er vast een aantal die je kunnen behagen.

Geplaatst door Thomas op 11-04-2016 21:24
Aantal keer bekeken: 1261

Reacties

Door Skull_kid (2509 reacties) op 12-04-2016 10:18
Rol: Forum Moderator
( PM )
Van de Kickstarters vind ik alleen Ave Roma interessant. Gezien ik mijn bordspellenbudget voor deze maand al op heb gemaakt, zal ik 'm helaas niet kunnen backen.
Door Xerxes (44 reacties) op 16-04-2016 22:15
( PM )
€ 100,- voor een bordspel... is dat niet wat prijzig? Lijkt mij niet een bedrag dat iemand neerlegt voor een bordspel.
Door Egg citizen (944 reacties) op 17-04-2016 11:32
( PM )
Quote:
€ 100,- voor een bordspel... is dat niet wat prijzig? Lijkt mij niet een bedrag dat iemand neerlegt voor een bordspel.

Het gebeurt vaker dan dat je zou denken. Ondanks dat ik zelf nog nooit 100 euro heb uitgegeven aan een bordspel, heb ik er nu wel een gebacked oP kickstarter. Mijn duurste spel daarvoor was 80 euro. Tevens zijn er spellen die je niet voor minder dan 150 euro moet verwachten.

De reden dat deze spellen zo duur zijn, heeft veelal te maken met miniatures.