Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bordspel Nieuws Week 19

Na het heerlijke zonnige weekend is het nog steeds zonnig maar helaas wel weer maandag. Maar niet getreurd, er is een nieuwe bordspel nieuws update! Deze week een nieuw kaartspel van White Goblin Games genaamd Life is Life, een kaartspel waarin je moet zien te overleven door setjes van dieren te verzamelen. Het ziet er leuk uit, de rating op Boardgamegeek is helaas matig maar dat kan ook komen door het feit dat het hiervoor enkel in het Duits is uitgebracht. 999 Games komt met Mijn Dorp, een soort dobbelversie van Het Dorp (the Village), een spel dat ik helaas zelf nog niet gespeeld heb maar waar ik wel veel goede dingen over heb gehoord. Het verschil zit hem, naast de dobbelstenen, ook in de moeilijkheidsgraad. Als Het Dorp je te makkelijk leek is Mijn Dorp misschien iets voor jou.

Life is Life

Zwem, schop, houd je vast aan iets waar je je hoofd mee boven water kunt houden. In dit spel gaat het namelijk om je leven!
Als je geen levens meer over hebt, dan is voor jou het spel over. Degene die als laatste over blijft, wint het spel. Kaarten ruilen of passen, heel eenvoudig… dit is een perfect familiespel! Enorm spannend en de rondes vliegen voorbij!

Mijn Dorp

In dit pittige bordspel kies je elke beurt 2 dobbelstenen, waarmee je een actie van de betreffende waarde naast of op het speelbord kunt activeren. Daarmee ontvang je meestal kaarten die je bij je eigen tableau legt. Vanaf dat moment mag je er ook voor kiezen om de gekozen dobbelsteenwaarde te gebruiken om alle acties van deze waarde bij je eigen speelbord uit te voeren. Zo breid je je dorp en de bijbehorende mogelijkheden gestaag uit.


Kickstarter update door Egg Citizen

Dit was voor mij een moeilijke week om een selectie te maken. Er zijn veel nieuwe projecten gestart en redelijk wat hebben een degelijk niveau, echter kon ik bij weinig van deze spellen echt een goed gevoel krijgen over hoe het spel zal uitpakken. Toch heb ik een aantal projecten weten te selecteren om even de revue te laten passeren, plus 1 bonus project dat ik ook kort wil aanhalen.

Sol: Last days of a star

Aantal spelers:
2 t/m 5
Kickstarter tekst:
The Sun is on the brink of supernova. Can you escape before your world is vaporized? A board game for 2-5 players.
Mijn mening:
Elke beurt heb je een aantal actiepunten die je kan inzetten voor 3 verschillende acties: Move (Bewegen), Convert (maak met je “sundivers” schepen en ruimtegebouwen aan om energie te vergaderen en te verzenden), activate (activeer “sundivers”, upgrade, etc). Je moet energie vergaderen van de zon voor je ark, maar dit zorgt ook voor instabiliteit bij de zon, wat de nodige effecten kan veroorzaken en mogelijkheden geeft aan spelers om elkaar dwars te zitten. Probeer zo ver mogelijk van de zon vandaan te komen met je ark, voordat deze te instabiel wordt en een supernova veroorzaakt. Alleen de speler die het verste van de zon vandaan is tijdens de supernova zal overleven.
De miniaturen zien er redelijk uit en een leuke toevoeging is dat de miniaturen van elke groep/speler er net iets anders uit zien. De andere spelonderdelen zien er ook mooi uit en je ziet ook goed dat er veel is nagedacht over het design.
Interessante backopties:
$45 (+/- 40 euro): Je krijgt het spel + eventuele stretchgoals.
shipping:
$35 (+/- 30,70 euro)
EU-friendly (geen extra invoer belasting)

Legends of the Colosseum – A Bloody Battle of Wits

Aantal spelers:
2 t/m 3
Kickstarter tekst:
Using cunning and skill, 2-3 players can face each other in an epic skirmish, or engage in a full campaign for gold and honor.
Mijn mening:
Zelf ben ik geen fan van de meeste gevechtsspellen die voorbijkomen op kickstarter aangezien het vaak draait om het hoogste nummer of inschatten welke kaart je tegenstander opzij heeft gelegd. Veelal geluk en kans, met maar een beetje daadwerkelijke strategie en inschatting. Dit spel heeft daar een aantal elementen van, waardoor ik het bijna niet wilde bespreken, maar na er dieper ingedoken te zijn zie ik dat het ook veel meer daaromheen bied.
Te beginnen, het spel biedt meerdere speel mogelijkheden, waaronder single games en een campaign. Je stelt in dit spel je eigen team van gladiatoren op om de strijd aan te gaan met gladiatoren van een ander team. Je kan 6 verschillende gladiatoren opstellen, die ieder net iets anders zijn. Daarnaast kan je je gladiatoren bewapenen en meer ervaring geven. Worden gladiatoren ernstig verwond, dan kan het publiek aan het eind van de strijd gevraagd worden of ze mogen leven of dat ze te gronde gelegd moeten worden. Zorg er daarom voor dat je gladiatoren bij het publiek geliefd zijn, zodat ze een grotere kans hebben om een volgende ronde te overleven.
Over de spelonderdelen kan ik nog niet veel zeggen, maar alles ziet er goed uit. Hou er wel rekening mee dat dit prototypes zijn, zoals bij de meeste Kickstarters het geval is.
Interessante backopties:
$35(+/- 30,70 euro): Het spel + stretchgoals + HD digitale tekeningen
shipping:
$50


Virus

Aantal spelers:
1 t/m 4
Kickstarter tekst:
Security is compromised. Your team must enter the laboratory and find the Virus antidote. Run! You don't have much time!
Mijn mening:
Een coöperatief spel wat ook solo, semi coöp of zelfs competitief te spelen is, waarbij je moet proberen in een laboratorium het tegengif te vinden voor een virus dat de mensheid in zombies aan het veranderen is. Blijf de opbouwende zombiehorde voor, ontdek nieuwe delen in het gebouw, probeer de laboratoria te bereiken, verkrijg hints over waar het tegengif zich bevindt, pak dit tegengif en verlaat het gebouw levend.
De meest interessante mechaniek in dit spel is dat het deels real-time gespeeld wordt en dat alleen tijdens het real-time gedeelte gepland mag worden met je medespelers, die allemaal tegelijk hun beurt aan het spelen zijn.
Een ander interessante mechaniek in dit spel is de bepaling of je raak schiet en hoeveel schade je doet. Hierbij gooi je de gekozen hoeveelheid blokjes (die kogels en actiepunten voorstellen) over een kaart heen met vakjes, waarbij alleen de blokjes die een vakje raken gelden. Maar let op, raken meerdere blokjes hetzelfde vak, geldt er geen van de blokjes. Hoewel je ook hier weer kan manipuleren.
Er is veel mogelijk in dit spel en het spel biedt daarom een zeer uitdagende en spannende belevenis, waarbij geen 2 spellen hetzelfde zullen zijn.
De spelonderdelen zien er goed uit en ook bij dit spel zie je dat er goed is nagedacht over de verschillende spel elementen en hoe dit het beste tot uiting komt in de lay-out van de spelonderdelen. Zo worden een aantal van de kaarten aan beide kanten gebruikt voor verschillende doelen en is het blokjes-gooi systeem een mooi voorbeeld waarbij design bijdraagt aan de functionaliteit. Ook de miniaturen van de zombies en spelers zijn van een degelijk niveau. Maar waar ik zelf nog het meest over te spreken ben, zijn de miniaturen van de muren, deuren en gebarricadeerde muren. Zo kan de deur in die kleine muur open geschoven worden en kan je tot 3 stuks barricade in de barricade muur plaatsen om aan te geven hoe groot/sterk de barricade is.
Interessante backopties:
55 euro: Standaard spel + behaalde stretchgoals
75 euro: Deluxe versie spel + behaalde stretchgoals (in de standaard versie zitten 2D miniaturen, in de deluxe versie zitten 3D miniaturen)
shipping:
9 euro
EU-friendly (geen extra invoer belasting)

A deeper darkness
Het was voor mij moeilijk in te denken hoe dit spel speelt, vandaar dat ik deze niet uitgebreid bespreek. De tekeningen in dit spel zien er wel erg mooi donker gruwelijk uit en dat is meer de reden waarom ik dit spel onder de aandacht wil brengen. Hopelijk komt er meer op de pagina te staan om een beter beeld te krijgen van dit spel.

Geplaatst door Thomas op 09-05-2016 20:08
Aantal keer bekeken: 1507

Reacties

Door Skull_kid (2509 reacties) op 10-05-2016 09:26
Rol: Forum Moderator
( PM )
Virus lijkt wel erg op de Escape-spellen als ik die beschrijving zo lees! Maar wel heel tof met de toevoegingen als muren en deuren e.d.
Door Egg citizen (944 reacties) op 10-05-2016 11:01
( PM )
De escape spellen heb ik nog nooit gespeeld, zal me er eens in verdiepen