Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bordspel Nieuws Week 25

Deze week enkel duisternis en mist met Massive Darkness op Kickstarter en Via Nebula in de winkels. Allereerst Via Nebula, het nieuwste spel van Martin Wallace bekend van Age of Steam, Brass, Age of Industry en A Few Acres of Snow. Zijn spellen zijn over het algemeen enorm strategisch, bevatten vaak verschillende periodes die anders spelen en staan, mede als gevolg daarvan, erom bekend nogal lang en droog te zijn. Enkel op basis van de cover kan je al zien dat er bij Via Nebula voor een andere aanpak is gekozen, het is een soort "familie" versie van zijn andere spellen, dat toegankelijk is en ook maar (!) ongeveer een uur duurt. Voor iemand als ik, die altijd met lede ogen moet toezien hoe zijn grote favorieten Brass en A Few Acres of Snow nooit de kast verlaten, de uitgesproken manier om toch een Martin Wallace spel op tafel te krijgen. Zojuist ben ik dan ook uit werk naar mijn lokale spellenwinkel geracet om nog net voor sluitingstijd Via Nebula te kunnen kopen. Het zal helaas nog even duren voordat ik het kan spelen en mijn bevindingen kan plaatsen maar ik hou jullie op de hoogte, binnenkort meer!

Via Nebula


Werkers, bouwers en dragers - jullie hulp is nodig om de mist van Nebula te verjagen! De mensen uit de vallei zullen je zeer goed belonen als je de vele grondstoffen kunt delven, paden opent door de mist, en onze kolonisten helpt met het maken van nieuwe gebouwen. Werk tijdelijk samen met andere bouwers om paden te maken en goederen te delen, maar vergeet je eigen doel niet. Krijg jij een standbeeld op de Nebula City Plaza?

Kickstarter Update

Massive Darkness


"A dungeon crawl board game with no game master. Explore the darkness for loot and experience, facing hordes of awesome miniatures"

De laatste hype op Kickstarter is het nieuwe project van CoolMiniOrNot: Massive Darkness. Deze dungeoncrawler zonder dungeon master met gestroomlijnde regels heeft binnen 2 weken al meer dan $1,4 miljoen opgehaald. Naast de beeldschone mini’s lijkt het unieke van dit spel vooral in de duisternis (verrassing!) te zitten. De gangen van de dungeon zijn niet overal even goed verlicht en de helden kunnen de schaduwen gebruiken om omgezien voorbij vijanden te komen. Het spel zelf ziet helaas pas April 2017 (!) het licht, dus als backer moet je wel een lange adem hebben.

Geplaatst door Thomas op 21-06-2016 19:44
Aantal keer bekeken: 1379

Reacties

Door Tailsknux (261 reacties) op 23-06-2016 09:28
( PM )
Via Nebula klinkt interessant. Ik ben benieuwd naar de review!
Door Skull_kid (2509 reacties) op 23-06-2016 12:31
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik vind vooral de stijl van Via Nebula heel erg tof! Ik ga 'm in de gaten houden