Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Bordspelnieuws Week 41

Is het heus? Een nieuwe aflevering van bordspelnieuws? En dat vlak voor Spiel? Wat een feest!

… of toch niet?! In tegenstelling tot de rest van bordspel-minnend internet ga ik het in deze week niet hebben over spellen die op Essen uitkomen. Er zijn ook genoeg thuisblijvers onder ons die afhankelijk zijn van hun trouwe lokale (web) winkel, speciaal voor jullie daarom in deze update spellen die je vandaag of heel binnenkort in de winkel vindt. Voor al het Essen gerelateerde nieuws verwijs ik je graag door naar onze “nog maar zes nachtjes slapen” post en deze topic op Boardgamegeek.


Odin


Het nieuwe “grote” spel van Uwe Rosenberg in de serie Agricola, Caverna en Friesche Velden en ook wel bekend onder de naam “A Feast for Odin”. In tegenstelling tot voorgaande spellen wordt Odin in Nederland niet uitgegeven door 999 Games maar door White Goblin Games, wat waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat de Duitse versie door Feuerland Spiele wordt uitgegeven.

Ging je bordspel-hart van de gigantische, zware doos van Caverna al sneller kloppen? Odin doet hier nog een schepje bovenop! Er zitten zoveel onderdelen bij dat er zelfs twee sorteerdoosjes worden meegeleverd om de tafel overzichtelijk te houden tijdens het spelen. Daarnaast vind je in de doos niet alleen de spelregels (van maar liefst 24 pagina’s) maar ook een appendix van 16 en een almanak van 20 pagina’s!

Carcassonne


De nieuwe uitgave van Carcassonne is er nu eindelijk ook in Nederland. Nu hoor ik je afvragen wat het voordeel van de nieuwe uitgave is, nou… het spel is nu vanaf 7 jaar speelbaar in plaats van vanaf 8. Bijkomend voordeel is dat de uitbreidingen ook worden geüpdate, inclusief sommige die al lang niet meer verkrijgbaar waren.

Ongeacht de uitvoering blijft Carcassonne een supergoed spel wat eigenlijk niet in je collectie mag ontbreken. Hopelijk trekt de nieuwe editie nieuwe spelers naar deze tijdloze klassieker (en koop dan gelijk De draak, de Fee en de Jonkvrouw erbij!).

Qwirkle Cubes


Krijg jij maar geen genoeg van Qwirkle? Dan is er nu Qwirkle Cubes! Het klinkt als een push-your-luck variant van Qwirkle waarin je combinaties probeert te maken van de gedobbelde vormpjes. Aangezien er bij dobbelen meer geluk komt kijken is dit misschien een beter instapspel dan de gewone variant.

Mechs vs. Minions


Hoewel veel boardgamers deze donderdag in Essen te vinden zal zijn zullen er nog veel meer achter de computer zitten om dit spel te bestellen. Dit coöperatieve action-planning spel van het team achter League of Legends staat op het punt de boardgamescene in vuur en vlam te zetten. Helaas zijn de reviews nog onder embargo en zullen ze pas online gaan nadat het spel in de verkoop is (lees: uitverkocht is) edit: Oeps, er staan al wat reviews online, check de comment van CandyShine! Ben jij van plan het aan te gaan schaffen?

Geplaatst door Thomas op 10-10-2016 23:30
Aantal keer bekeken: 1677

Reacties

Door CandyShine (1137 reacties) op 11-10-2016 00:02
( PM )
Er zijn heel veel reviews van mechs vs minions online, zoals van dice tower, rahdo runs through en watch it played. Dus zeker de moeite waard om is te kijken! Ik zit dan idd op SPIEL maar gelukkig zit mijn vriend nog thuis en wil hij het spel ook dus hopelijk zijn we snel genoeg om te bestellen
Door Skull_kid (2509 reacties) op 11-10-2016 09:40
Rol: Forum Moderator
( PM )
Ik moet nog maar even snel video's kijken van Mechs vs. Minions, voordat het spel in de verkoop gaat. Ik weet niet of het iets voor me is, maar het aantal positieve geluiden die ik alleen hier op BS al hoor, halen me langzaam over om het toch maar te onderzoeken!
Door HaydenNL (49 reacties) op 11-10-2016 11:24
( PM )
Misschien maar kopen, kan altijd eBay op als het toch tegenvalt. Zo jammer dat het limited is, doet mijne inziens af van de game. Maak hem dan in waves van 30.000 stuks. Later bestellen is dan langer wachten ipv pech hebben.
Door Egg citizen (944 reacties) op 11-10-2016 11:50
( PM )
Quote:
Misschien maar kopen, kan altijd eBay op als het toch tegenvalt. Zo jammer dat het limited is, doet mijne inziens af van de game. Maak hem dan in waves van 30.000 stuks. Later bestellen is dan langer wachten ipv pech hebben.

Zo ver ik heb begrepen, is de initiële productie 30.000 stuks (verdeeld over Amerika en Europa). Mensen die niet van deze eerste lichting kunnen kopen, kunnen hem pre-orderen en dan wordt hij (waarschijnlijk) in december opgeleverd. Zie ook: Extra info over mechs & Merchants

Of, om de woorden van een van de riot medewerkers te kopiëren:
Our plan going forward is to start selling the game on October 13th. If in the event that we sell out of this initial wave of units, we'll begin pre-orders (post-orders?) for future waves. This feels to me like the best of both worlds where people can have confidence in their purchase but then we're still treating players in a 'First Come, First Serve' manner that still feels very fair. So in the event we sell out, we will begin selling units for the wave that is due to ship in December. If that sells out, we'll roll over to a future wave due to ship in late Spring.

Oftewel... jouw voorstel is al wat ze gaan doen.

Mogelijk krijg je zelfs een verbeterde versie, als je later besteld:
"so when we sell out of Wave 1, we'll begin pre-orders (post-orders?) for Wave 2. When/If that sells out, we'll do orders for Wave 3, etc. We will keep tweaking the rulebook until we have it right, though you may want to look up the FAQ we'll post on Thursday for any errata that snuck through the initial print-run."
Door CandyShine (1137 reacties) op 11-10-2016 12:17
( PM )
Oh dat is echt top dat ze dat doen! Ik wil het nog steeds zo snel hebben als mijn grijpgrage vingertjes te pakken kunnen krijgen, want verkocht krijg ik het toch wel, maar is fijn dat je gewoon nog even kunt afwachten en wellicht als iemand anders het dan wel heeft, uitproberen ipv een soort kickstarter model en je het daarna nooit meer kan krijgen.
Door Egg citizen (944 reacties) op 11-10-2016 12:28
( PM )
Quote:
Oh dat is echt top dat ze dat doen! Ik wil het nog steeds zo snel hebben als mijn grijpgrage vingertjes te pakken kunnen krijgen, want verkocht krijg ik het toch wel, maar is fijn dat je gewoon nog even kunt afwachten en wellicht als iemand anders het dan wel heeft, uitproberen ipv een soort kickstarter model en je het daarna nooit meer kan krijgen.

Zover ik het heb kunnen lezen, willen ze dat inderdaad ook voorkomen. Vandaar dat ze een aantal reviewers ruim de tijd hebben gegeven om de spellen te spelen en te reviewen, een aantal weken terug al de aankondiging hebben gedaan dat het spel eraan komt, zodat mensen zich erin kunnen verdiepen, voordat ze het kopen en de productie gewoon doorzetten adhv. de vraag ernaar, om te voorkomen dat Ebay straks vol zit met dit spel... immers, iedereen kan het spel daarna nog kopen, alleen duurt het mogelijk wat langer . Komt het "1 per persoon" nog bij en dan denk ik dat ze overal wel goed over hebben nagedacht. 30.000 stuks is ook best behoorlijk, vooral voor een eerste bordspel, dus snap best dat ze niet veel meer printen in eerste instantie. Ze moeten eerst zien OF het wel verkoopt uiteraard.

Zelf ben ik komende donderdag op SPIEL, dus moet misschien nog proberen iemand zo ver te krijgen dat ze het kopen voor mij .
Door Skull_kid (2509 reacties) op 11-10-2016 20:14
Rol: Forum Moderator
( PM )
Klopt het dat ie om 8 uur 's avonds dus te koop is?
Door Egg citizen (944 reacties) op 12-10-2016 11:26
( PM )
Quote:
Klopt het dat ie om 8 uur 's avonds dus te koop is?

Correct, op hun site hebben ze het over 11 AM PDT, wat overeen komt met 20.00 in Nederland.

Meer info: mechs-vs-minions