Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

10th Anniversary LEGO Creator Expert Assembly Square

In de LEGO wereld gingen er al wat geruchten rond over een speciale Creator Expert set. Nu heeft LEGO de officiële aankondiging gedaan en zullen wij je alvast een aantal leuke details en nieuw beeldmateriaal laten zien.


Er zijn de afgelopen jaren al heel wat modular buildings uitgekomen in de Creator Expert serie. Zo waren er onder andere al een Town Hall, Palace Cinema, Pet Shop en dit jaar is de Brick Bank nog uitgekomen. Maar 10 jaar geleden is het allemaal begonnen met een Café Corner. En vanwege dat jubileum heeft LEGO besloten om nu een speciale set uit te brengen: De Assembly Square (Creator Expert) (10255).

Het wordt een set die bestaat uit 4002 onderdelen en uiteraard mooi in het rijtje met modulars past. Met een breedte van 38cm wordt dit een erg brede set en omdat de gebouwen 3 verdiepingen hebben zal het ook nog eens een hoogte van 35cm en een diepte van 25cm hebben.

Wat ook opvalt is dat er veel verschillende bedrijven te zien zijn. Zo zal je op de onderste verdiepingen een bakkerij te vinden zijn waar hard gewerkt wordt aan een bruidstaart. Daarnaast zit er een bloemenwinkel vol met bloemen en tuingereedschap en op de hoek is er een café vinden waar de figures een heerlijke espresso met een stuk taart kunnen nuttigen.

Op de middenverdieping zit er een fotostudio met een klassieke camera op een verstelbare tripod, een tandarts met onder andere een spoelbak en een tandartsstoel en als laatst nog een muziekwinkel met twee gitaren, een saxofoon en een drumstel.

Op de bovenste verdieping zit er nog een dans- of balletstudio met een piano en een reflecterende spiegel. Ook is er nog een appartement te vinden met een keuken, toilet, uitvouwbare sofabed, een micro LEGO trein en een kleine modular building van de Eiffeltoren. En uiteindelijk is er zelfs nog een dakterras met barbecue.




In de set zitten 9 figures,een chihuahua en voor het eerst een blauwe papegaai. De figures zijn een bakker, een fotograaf, een bloemenverkoper, een moeder met baby en kinderwagen, een tandarts, een muziekwinkelmedewerker, een ballerina en een café medewerkster. En een erg leuk detail is dat er ook een 2x3 tile in zit met een opdruk van de doos van de Café Corner welke zoals eerder gezegd de eerste modular was 10 jaar geleden.

De set zal in Nederland en België €259,99 gaan kosten wat voor een modular met 4002 onderdelen nog best meevalt. Op 1 januari 2017 zal hij beschikbaar zijn in de LEGO Store.

Bekijk hieronder vooral nog even de foto's en de Designer video van de Assembly Square en laat ons ook even weten in de comments of je deze set in huis gaat halen.







































Geplaatst door Fantasyfreak op 18-10-2016 13:29
Aantal keer bekeken: 2138

Reacties

Door Qontroller (14 reacties) op 19-10-2016 07:49
( PM )
Erg gave set, wel een aanslag op mn budget maar gaat er wel komen
Door Skull_kid (2507 reacties) op 19-10-2016 11:56
Rol: Forum Moderator
( PM )
Prijs valt me nog best mee!
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 19-10-2016 12:16
( PM )
Ik zie net dat de prijs voor Nederland in de LEGO store op €259,99 staat. Zal het artikel later vandaag nog even updaten.

Dan valt het me alsnog mee eerlijk gezegd
Door Clumsybumsy (12 reacties) op 19-10-2016 20:23
( PM )
Dit is echt heel mooi, eindelijk een pleintje voor in m'n modulaire stad, een extra wc, een café(dus mijn eigen café boven in grand emporium kan vervangen worden voor iets nuttigers). 6 of 7 bedrijven en een apartement. Ik weet wat er op 1 januari bij mij in huis staat, deze set
Door Mats313 (55 reacties) op 20-10-2016 00:12
( PM )
Gave set!
Ik ben dit jaar begonnen met het verzamelen van deze lijn, ik heb tot nu toe het Parisien restaurant, de bioscoop en de detective office. Maar de brick bank wordt toch echt mijn eerst volgende. Deze is gaaf, de prijs valt voor het aantal stukjes mee, maar het oogt toch wel als drie kleinere gebouwen waar de bank een mooi geheel vormt.
Door Tijntjuh (68 reacties) op 20-10-2016 09:38
( PM )
Had eerlijk gezegd gedacht dat de set iets groter zou worden, maar neemt niet weg dat deze er ook zeker gaat komen!
Wordt wel een ritje naar DE, want dat scheelt toch weer 20 euro