Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

Top 3 spellen met het mooiste artwork (Deel 2)

Heb je genoten van de Top van Candyshine, dan vandaag deel 2 van spellen met het mooiste Artwork, deze keer de Top 3 van Fawful!

Waar je bij bordspellen in de jaren negentig nog wel eens je eigen fantasie nodig had om wat van het artwork van een spel te maken, tegenwoordig is het ene spel nog fantastischer ontworpen dan het andere. Het was daarom geen gemakkelijke taak om een top 3 samen te stellen, maar het is me toch gelukt.

Fawful’s top 3!

Mysterium
Welk spel past er nu beter in een top3 van beste artwork dan een spel dat helemaal draait om zijn artwork en dit ook nog eens op fantastische wijze doet. Net zoals in Dixit heb je in dit spel een stapel kaarten met abstract artwork erop. Deze kaarten zijn de visioenen van het slachtoffer van een moord die probeert te communiceren door wie hij vermoord is, waar en met welk wapen. Het hele spel draait om dit concept en het knappe ervan is dat alle kaarten specifiek ontworpen zijn om bepaalde hints door te geven, maar dat ze alsnog op verschillende manieren ingezet kunnen worden. Het helpt dat de andere components ook geweldig gemaakt zijn en ze je nog verder het spel inzuigen.



Scythe
Als we het puur hebben over mooie plaatjes dan kan ik het niet laten om Scythe te noemen. De componenten van het spel zijn al mooi, maar het begeleidende artwork is heerlijk. Het is een soort mengelmoes van historische beelden van landelijke beelden met gigantische mechs erbij. En dan niet van die gestroomlijnde mechs zoals je die in Gundam ziet, maar gigantische, rook spuwende constructies die met grote bouten en gebeden bij elkaar worden gehouden. Vooral de event kaarten laten dit goed zien. Het artwork is zelfs zo goed dat er nu ook computergame op word gebaseerd.



Lost Cities
Artwork betekent voor mij niet alleen mooie plaatjes, maar ook de leesbaarheid van het spel. Er is weinig zo vervelend als dat je constant kaarten van een ander op moet pakken om te controleren wat ze aan het spelen zijn. Lost Cities is een tweespeler spel waarbij je probeert om een expeditie te beginnen die je uiteindelijk meer dan 20 punten oplevert omdat je anders in de min komt. Elke kaart heeft een puntenwaarde van twee tot tien en laat een stap in de reis zien naar het doel, bijvoorbeeld een tempel in de jungle of Atlantis. Hierdoor en de duidelijke opmaak is het altijd in één oogopslag zichtbaar hoe jij en je tegenstander ervoor staan.



Eervolle vermeldingen:
Arboretum, Loony Quest, Tsuro, Sherlock Holmes consulting Detective en nog vele anderen.

En donderdag, de Top 4 van Carientje!

Geplaatst door Carientje op 22-03-2017 18:37
Aantal keer bekeken: 1159

Reacties


Er is nog niet gereageerd.