Volg ons op Youtube Volg ons op Instagram Abonneer op onze RSS

LEGO Creator Expert Draaimolen beschikbaar voor Early Access

In het verleden zijn er al een aantal LEGO draaimolens uitgekomen waaronder ook van Creator Expert. Helaas is deze lastig te verkrijgen en betaal je er via tweedehandssites een vermogen aan. Voor wie toch een draaimolen in de stad wilt is er goed nieuws, want vanaf 1 juni is er een nieuwe set beschikbaar.



De nieuwe LEGO Draaimolen (Creator Expert) (10257) is weer een prachtexemplaar om te zien. Zo is de daktent weer gemaakt van stof en hebben de dakpanelen mooie details. Door het gebruik van vele nieuwe elementen ziet het er allemaal stukken strakker uit als je het vergelijkt met de blokkerige oude versie. Aan de binnenkant zijn gouden spiegelpanelen te vinden die net die details er aan toevoegen om het af te maken.

Dit keer mogen de kinderen op dieren gaan rijden die er stuk voor stuk ook goed gedetailleerd uit zien. Zo mag je een kikker, tijger, flamingo, zwaan en olifant gaan bouwen. Die laatste is best groot en normaal zou je je afvragen hoe de kinderen daar op moeten komen, maar daar heeft LEGO rekening mee gehouden door aan de binnenring van de draaimolen een verhoging te maken. Als de draaimolen draait gaan alle dieren op de zwaan na ook op en neer.

Het draaien kun je gewoon handmatig doen, maar ben je in het bezig van Power Functions dan kun je deze er ook aan vast bouwen en zorgen dat de draaimolen vanzelf gaat draaien. Uiteraard moet je wel eerst een kaartje kopen voordat je in de draaimolen mag dus als laatste kleine build zit er ook nog een kaartjesstand bij.

De set bevat in totaal 7 minifiguren. Het is een Creator Expert set dus je mag wel een groot aantal onderdelen verwachten en die zitten er ook in. In totaal zijn het maar liefst 2670 onderdelen. Daarmee mag je concluderen dat sinds de prijsverhogingen bij LEGO de prijs van €199,99 nog redelijk meevalt. In vergelijking met het Reuzenrad of een Brick Bank komt de prijs wel overeen.

Zoals eerder vermeld komt de set vanaf 1 juni uit, maar als je de titel hebt gelezen van dit artikel was je misschien al opgevallen dat er een Early Access is. Vanaf vandaag kunnen namelijk alle LEGO VIP leden deze set al in huis gaan halen. En zoals je gewend bent kun je hieronder nog een aantal foto's en de designervideo bekijken van de LEGO Draaimolen (Creator Expert) (10257).













Geplaatst door Fantasyfreak op 17-05-2017 15:31
Aantal keer bekeken: 1810

Reacties

Door Skull_kid (2509 reacties) op 18-05-2017 07:40
Rol: Forum Moderator
( PM )
Die rand met blauwe "slagtanden" is wel echt mooi gemaakt. Die Expert Creator sets blijven me altijd verbazen!
Door Fantasyfreak (1219 reacties) op 18-05-2017 12:20
( PM )
Ja ik ben echt onder de indruk van het design Het oogt simpel maar toch is het best gedetailleerd.